Lievelingsenlijstje | één

Weten jullie nog dat ik schreef over meer schrijven? Toen pende ik een aantal onderwerpen neer op mijn digitaal papier. Daaronder zat het woordje ‘lievelingsen’. Want, ondanks dat het nogal old school is: je favoriete dingen bijhouden en delen met het interwebs kan soms best heel leuk zijn. I mean, misschien heeft iemand er wel wat aan? En ik schiet in de sudden mood of gratitude als ik het over mijn lievelingsdingen heb. Ook mooi meegenomen, want dat is een gevoel dat je wilt hebben. Eerst dacht ik dat mijn lijstjes een thema konden hebben. Maar, wegens creative freedom en het nodig hebben van wat minder grenzen en regeltjes, besloot ik om in ieder geval het eerste lijstje lekker random te laten. Hier volgen dus mijn lievelingsen van de afgelopen tijd. (meer…)

Lees verder

Kikkerlandvakantie | deel één

Dag één | Eerst nog langs de Decathlon. Jep. Van essentieel belang was hetgeen we daar insloegen. Twee prachtig fel gekleure badmintonrackets. Want dat hoort erbij als je gaat kamperen, hadden we lichtelijk grappend besloten. Eenmaal een setje mepstokken rijker, draaiden we voor een uurtje of anderhalf de snelweg op. Richting het zuiden, waar de zon altijd schijnt én waar mijn schoonmams sinds een aantal maanden woont. Hoe leuk en lief dat we daar een aantal nachtjes mogen logeren? Eenmaal in Limburg aangekomen, werden de eerste plannen voor een zomerse barbeque al gesmeed. Ook beleefden we heftige avonturen in het knusse tuinhuisje van mijn schoonmams. Nee, dit wordt geen erotische fictie. Na talloze keren insmeren met zonnebrand, vonden we een douche ‘s avonds wel passend. Little did we know dat een foutje in het electriciteitsnet ervoor zou zorgen dat Len tot twee keer toe een flinke schok heeft gekregen. Bleek de douchek(n)op onder stroom te staan. Dat verzin je toch niet?! Je kunt je voorstellen dat we licht gespannen ons bed indoken. Maar hé, we hebben wel een verhaal te vertellen! (meer…)

Lees verder

Structuur in het schrijven. Gaan we regelen.

(Korte mededeling: voor een hartupdate – scroll naar beneden!). Ik ga een avontuur aan. Dat heb ik bij deze besloten. Voor mezelf hoor – geen grootse verhuizingen naar het buitenland of fratsen van dat kaliber. Neuh, ik wil gewoon graag weer meer gaan schrijven. “Zeg, Stel, is dit niet al de triljoenste keer dat je dat zegt?”. Ja. Ik ben me ervan bewust dat ik dat de afgelopen jaren graag herhaal. En dat er vervolgens of heel kortstondig, of überhaupt niks van terecht komt. Maar, jongens, ik MIS het gewoon. Het onbezorgd ratelen, het enthousiast typen, het oneindig digitaal kletsen. Wat ik vroeger op vrijwel elk vrij moment deed. Nu hoef ik daar niet meer naar terug hoor, dat is ietsie (lees: veel) te hoog gegrepen. Dan gaat het me misschien direct wel weer tegenstaan. Nee, ik wil gewoon weer wat meer schrijven. En wat ik daarvoor nodig heb, is inspiratie en structuur. (meer…)

Lees verder

Toen ik minder goed nieuws kreeg dan gehoopt

Ik denk dat ik stiekem toch had verwacht dat het anders zou lopen. Ondanks al mijn ge-Google over de mogelijke raampscenario’s, had ik toch het onderbuikgevoel dat ik met een geruststelling naar huis gestuurd zou worden. Helaas verliep mijn gesprek met de cardioloog nét even wat anders. Het was een wat chaotisch gesprek, dus achteraf vraag ik me af of ik alles wel goed heb gehoord en heb begrepen zoals ze het bedoeld heeft. Maar, waar ik niet omheen kan: Ik ben niet naar huis gestuurd met de woorden “Mevrouw, u kunt hier 100 mee worden – geen zorgen. Naast een vervelend gevoel, doen die overslagen u niets”. Nope. (meer…)

Lees verder
Sluit Menu