Ik slik, jij slikt, wij slikken

Tsja, met zo’n titel val je wel een béétje met de deur in huis he? Toegegeven: ik moest een beetje grinnikken. Maar, we gaan de rest van dit artikel zonder dollen schrijven. Serious business hier, namelijk. Ik ga schrijven over het slikken van supplementen. Want jullie weten het inmiddels: de meid is op een journey. Het begon allemaal toen ik stopte met het slikken van de anticonceptiepil. Sindsdien schommelen mijn hormonen alle kanten op, met alle klachten van dien. En dat, samen met allerlei andere fratsen, maakt dat ik niet op en top in mijn vel zit. Nu hoeft het echt niet altijd geweldig, fantastisch en denderend te gaan – zo werkt het leven niet. Dat weet ik ook. Maar, je kunt wel een hele hoop doen om wél lekker in je vel te zitten. Of in ieder geval: lekkerder. En daar wil ik aan gaan werken. Sterker nog: dat doe ik al. En omdat ik een ontzettend kletskous ben (en blijf), deel ik al dat met jullie. Zo, daar gaan we. (meer…)

Lees verder

Let de zoektocht begin: ‘gezond’ leven

Grappig eigenlijk. Ik heb de titel van dit artikel geloof ik wel honderd keer aangepast. Uiteindelijk besloot ik om ‘gezond’ tussen aanhalingstekens te zetten. Omdat ik vind dat gezond leven voor iedereen anders is. En, rondom het hele gezonde leven hangen zoveel stigma’s, regeltjes en (voor)oordelen. Ik ben daarnaast ook juist op zoek naar wat gezond inhoudt voor mij, in plaats van te volgen wat ik denk te zouden moeten. En naar mijn idee behelst het hele gebeuren ook veel meer dan alleen maar sporten en gezond eten, waarvan we allemaal wel weten dat het goed voor ons is. Maar, wat is goed? Wat is fout? En willen we wel volgens die dualiteit leven? Ik niet, eigenlijk. Al doe ik dat wel, maar daar probeer ik juist een beetje vanaf te stappen – van die alles of niets, goed of fout gevoelens. (meer…)

Lees verder

Het leven zonder pil: een jaar verder

Vandaag precies een jaar geleden was het de eerste ochtend waarop ik na mijn menstruatie niet aan een nieuwe pilstrip begon. Eind september was het zover: ik was he-le-maal klaar met het kleine witte ding. Ondanks dat hij zijn werk zo’n elf jaar lang keurig had gedaan (zonder al te veel nare bijwerkingen), heb ik vorig jaar zomer besloten van de anticonceptiepil af te gaan. Waarom ik dat deed, heb ik uitvoerig beschreven in dit schrijfsel. Inmiddels zijn we dus een jaar verder. Een jaar zonder de pil. Met een big smile ben ik eindelijk nu zelf eens degene die deze update kan schrijven, in plaats van hem enigzins jaloersig te lezen! (meer…)

Lees verder

Er was eens een vrouw met dromen

Je raadt het al: die vrouw, ben ik. Een hele tijd geleden zei ik wel eens dat ik niet echt dromen had. Stom, toch? Ik had het gevoel dat je pas droomde als het groots was. In je up naar Bali, een koffiebarretje openen in Australië, de wereld over met een zelf verbouwd campertje, een eigen bedrijf runnen, een tweede huis in Portugal kopen, in een elektrische Fiat 500 rijden (#zwijmel).. Je kent het wel, dat soort dromen. Ik vroeg me altijd af waarom ik die grootse dromen niet had. Geloof ik er niet genoeg in en snijd ik mezelf daarmee dan sowieso in de vingers? Of durf ik het gewoon niet uit angst voor teleurstelling? Of, en dat kan natuurlijk ook, zijn die grootse dromen gewoon niet my cup of tea en zijn die beelden mij ‘opgelegd’ door het ding dat social media heet? Wat. een. vrágen. (meer…)

Lees verder
Sluit Menu