Maar, vind ik het dan wel leuk genoeg?

Ik geloof dat ik nooit eerder zo veel moeite heb gehad om zinnen te produceren die omvatten wat ik denk en voel. Het lijkt wel onmogelijk om neer te pennen hoe ik tegen mijn schrijfliefde aankijk. I mean, hoe kan ik zeggen dat ik graag schrijf, als ik het nooit (meer) doe? Waarom ga ik er niet voor? Vind ik het niet leuk genoeg? Heb ik altijd puur gedácht dat dit een passie was? Of laat ik me simpelweg tegenhouden door de belemmerende gedachte dat ik ‘niks te vertellen heb’. Dat anderen hun verhalen veel mooier in woorden kunnen vatten dan ik. Wie zit er op mijn schrijfsels te wachten? Zit IK nog wel op mijn schrijfsels te wachten? En waarom dan wel, of niet? Ik breek mijn hoofd hier al tij-den over, zonder het echt met iemand te delen. Nou, here we are(meer…)

Lees verder

Dingen die ik beter zou willen kunnen

Of ik een perfectionist ben? Ja. Maar, niet per se in alles. In de keuken heb ik er bijvoorbeeld to-taal geen last van. Als het semi te eten is, ben ik tevreden. Maar, vraag je mij naar mijn werkprestaties? Dan ben ik een onwijze criticus. Om nog maar te zwijgen over mijn creatieve uitspattingen of uiterlijk vertoon. Ben ik dan een perfectionist in general? Ik weet het niet precies. Toch zou ik die perfectionistische trekjes wel af willen leren. Dus eigenlijk valt ‘perfectionisme afleren op bepaalde vlakken’ ook onder ‘dingen die ik beter zou willen kunnen’. Maar, daar schreef ik het niet voor op. Hierna ga ik echt proberen om minder perfectionistisch (en streberig) te zijn hoor. Echt. Beloofd. (meer…)

Lees verder

Mijn (soort van) health journey explained

Opeens lag ik daar. In het LUMC. Op de afdeling cardiologie. Aan een hartmonitor. Ik weet nog als de dag van gisteren hoe dat voelde; hoe bang ik was dat er iets mis was met me. Ik denk dat het daar is begonnen. Dat ik daar dacht: “Zie je? Je kan wel denken dat je gezond bent, maar je weet het nooit echt als je niet per se klachten hebt. Voor jezelf zorgen en je lichaam het allerbeste geven wat het verdient is ECHT belangrijk”. Dus, begon ik me stukje bij beetje steeds meer te verdiepen in dingen die mij konden helpen. (meer…)

Lees verder

Wat mij tegenhoudt om te bloggen

Ik vind bloggen nog altijd heel fijn. Je zou het misschien niet zeggen, maar ik zit hier echt niet te liegen te zitten te wezen te kijken. Echt niet. Sinds ik in 2010 (ergens, geloof ik) begon met het dumpen van mijn gedachten op het internet, is er wel een hoop veranderd. Voor mij, maar ook in ‘de blogwereld’. Ik zie de laatste tijd dat andere bloggers het weer oppakken; dat regelmatig schrijven. Dat ze de vibe weer een beetje terugvinden en dus weer met veel plezier schrijfsels produceren. En ik? Ik wil dat ook. Maar, wat houdt mij dan tegen? (meer…)

Lees verder
Sluit Menu