Daar is ‘ie dan – een nieuw hoofdstuk!

Daar is ‘ie dan – een nieuw hoofdstuk!

Jullie weten het inmiddels wel hè, dat mijn leven de afgelopen maanden nogal veranderd is. Jep, dat weten jullie. Eigenlijk heb ik er relatief weinig over losgelaten op het grote interwebs. Van Instagram heb ik in ieder geval al in geen eeuwigheid meer gebruikgemaakt. Het voelt allemaal een beetje misplaatst, of zoiets. En vooral ook héél insignificant als je kijkt naar wat er zich verder allemaal in de wereld afspeelt. Toch kriebelde het inmiddels weer om mijn hersenspinsels op digitaal papier te zetten, so here we are. Ik heb namelijk vooral POSITIEF nieuws. JA, ECHT WAAR. (Als ik een website-bouw-guru was, dan zou ik zorgen dat er nu een digitaal confettikanon te zien was. Helaas heb ik die skills niet, dus laten we ‘m er maar gewoon gezellig bij bedenken).

Het meest positieve nieuws..

Ik denk dat je ‘m al aan voelt komen: ik heb een nieuwe baan! Het gebruik van uitroeptekens kan bij lange na niet omvatten hoe ik me daarover voel – hoe BLIJ ik daarmee ben. Ik heb mezelf de afgelopen maanden volledig ondergedompeld in de wereld van solliciteren en boy oh boy was dat eens even een hoop werk. En mega spannend ook, want je moet ineens over honderden dingen nadenken. De grote “Wat wil ik”, “Wat kan ik”, “Waar pas ik” vragenserie. Zeg maar. En dan ook nog ergens aangenomen worden, wat in deze tijd echt niet easy peasy is. Vaak ben je dan één van de minimaal 100 sollicitanten en val je met weinig ervaring al gauw (net) buiten de selectie. Gelukkig heb ik nu precies die functie in de wacht gesleept waarvan ik sterk het gevoel heb dat het is wat ik wil, dat ik mij bezig ga houden met datgene wat ik goed kan en dat ik als persoon en collega goed bij de organisatie pas. De gesprekken die ik met verschillende mensen daar heb gevoerd waren in ieder geval allemaal ontzettend positief en leuk! Uiteindelijk weet je ‘het’ natuurlijk pas echt als je aan de slag gaat – of het een echt goede match is. Maar, ik ben er vrij zeker van dat dat welk goed zit! Ik begin op 15 juli. Ja, dan al! Hoe dichter we bij die dag in de buurt komen, hoe zenuwachtiger ik natuurlijk word. Maar, ik heb er voornamelijk heel veel zin in! Enneh, wie zou er nu niet zenuwachtig zijn voor een nieuwe baan, toch?! 

Nog meer positief nieuws? Ja!

Mijn huisje is inmiddels echt een huisje. Veel van mijn muren hebben kleurtjes, mijn meubels hebben hun officiële plekje, mijn gloednieuwe gordijnen hangen voor de ramen en deze week gaan paps en ik aan de slag met het ophangen van mijn lampen. Uiteraard zijn er dan nog meer kleine projectjes die ondernomen moeten worden: project hal decoratie, project badkamer decoratie, project plantjes verpotten, project planken-en-posters-aan-de-muren, project berging indelen.. Maar, het overgrote deel is inmiddels helemaal done en ik begin mij steeds meer thuis te voelen in mijn appartementje. Ook mijn niet-zo-nieuwe stad (want: ben er geboren, maar heb er nooit echt gewoond) voelt steeds meer aan als thuis. Ik heb wel gemerkt dat dingen voor mij écht even duren. Wist ik natuurlijk eigenlijk al, maar het is mij weer ietsie duidelijker geworden. Voordat ik me ergens thuis voel of ergens echt vertrouwd mee ben? Duurt even. Maar, dat is ergens ook juist leuk. Het is een heel proces en ik zet elke week weer een nieuwe stap. 

En heb je dan verder nog meer om over te kleppen?

Ja, altijd. Op dit moment heb ik vakantie (lees: ben ik even werkloos), wat vooral neerkomt op heel veel uitrusten en af en toe iets gezelligs doen met lieve mensen om mij heen. Ik probeer vooral op te laden, zodat ik straks met frisse energie aan mijn nieuwe baan kan beginnen. De afgelopen periode heeft er energy wise best wel ingehakt, dus dat uitrusten is much needed. Laatst heb ik trouwens een mooi notitieboekje aangeschaft waar ik een hele hoop in kwijt kan. Ik vind dit een heel interessante en leerzame periode voor me, myself and I en houd daarom goed bij hoe ik me voel, waar ik allemaal over nadenk en wat voor obstakels ik allemaal overwin en hoe (want dat zijn er nogal wat). Ik denk dat dat ook echt leuk gaat zijn om terug te lezen over een tijdje! Verder speel ik (uiteraard) nog altijd Animal Crossing, zou ik het liefst véél meer bloggen, ben ik meer dan gek op mijn nieuwe plantenkinders en hoop ik er nog veel meer aan mijn collectie toe te kunnen gaan voegen en weet ik dat ik had beloofd snel wat foto’s te showen van mijn huisje. Komt echt – I promise

Hoe gaat het met jullie?! Liefs, Stel. 

Deze post heeft 12 reacties

 1. Ooo, wat goed! Gefeliciteerd! Enne: nu je die baan hebt, kun je nog even extra genieten van een echte vakantie nu :)

 2. Das nog eens leuk nieuws! Gefelicitaart met je nieuwe werk. Fijn ook dat je huisje als een thuis begint te voelen. Kan me dat wel voorstellen dat het eventjes duurt voor dat echt zo is, maar des te fijner als dat besef er ineens is hé :)
  Veel plezier en succes alleszins met je nieuwe werk en probeer nog een paar dagen van je vrije tijd te genieten (en niet té zenuwachtig te worden!).

  1. Dankjewel, lief van je! Ik ben heerlijk aan het ‘niksen’ en dat is héél fijn. Ik probeer steeds als ik zenuwachtig word mezelf eraan te herinneren dat dat erbij hoort & dat het vast en zeker goed zal komen (: Veel liefs en nogmaals bedankt!

 3. Gefeliciteerd Stella! Heel hard verdiend die nieuwe baan, denk dat ze in hun handjes mogen klappen met een collega als jij. Ben natuurlijk enorm benieuwd wat je gaat doen. De tweede helft van dit jaar lijkt er voor jou dus écht een stuk beter op te worden. Heel fijn. :)

  1. Dankjewel, super lief van je! Doet me goed, hihi (: Ik zal er binnenkort wat meer over loslaten – das wel leuk denk ik! Ik hoop inderdaad dat de tweede helft van dit jaar ietsie milder voor mij gaat zijn. Liefs en thanks voor je lieve berichtje!

 4. Ah Stella, dit gun ik je enorm! Van harte gefeliciteerd met je baan! Probeer nog even je rust te pakken en ik wens je heel veel succes met je nieuwe avontuur!

  1. Ah dankjewel, dat vind ik echt lief van je! Morgen ga ik beginnen – zo spannend. Het rust nemen die laatste dagen is zeker nog gelukt (: Liefs!

 5. Gefeliciteeeerd Stel, wat fijn – zowel dat je weer wat meer zekerheid hebt als dat je een nieuwe uitdaging aan mag gaan! Heel veel plezier vanaf de 15e. Ik ben stiekem ook wel benieuwd hoe je huisje er inmiddels uitziet, trouwens! Herken dat wel trouwens, dat dingen soms gewoon even duren, voor je echt gewend bent/je thuis voelt. Ik heb dat niet zozeer met plekken, maar meer met mensen en bepaalde groepen.

  1. Thank youuuu! Morgen is het dan zo ver.. Ben ZO benieuwd! Gelukkig heb ik er veel zin in – dat is een goed teken. Hahaha, dat snap ik. Ik zou dat ook hebben als iemand er steeds over schrijft, maar nooit wat laat zien. Ik denk elke keer: “O ja, nog wat foto’s maken”, maar dan is het toch nog niet helemaal ‘af’ en dan denk ik: “Neh, ik wacht nog wel eventjes”, haha. Perfectionistisch much? Maar komt goed, ik ga er echt mee aan de slag. Snap heel goed wat je bedoelt met mensen en groepen; daar heb ik het ook bij. Vooral groepen. Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu