Hoe mijn leven ineens op z’n kop stond

Hoe mijn leven ineens op z’n kop stond

Goh, nou, daar is ze eindelijk weer hoor. Stel, maar dan de nog lichtelijk beduusde versie. De afgelopen maanden waren op zijn zachtst gezegd niet héél makkelijk. Gevoelig onderwerp? Jep. Dat is de reden waarom ik er niet eerder over heb geschreven. Dat kon simpelweg niet. Het wereldwijde web is in sommige gevallen niet de plek om je hart uit te storten.  Toch wil ik nu graag eerlijk zijn over de bottom line van het verhaal. Ik zal jullie de details uiteraard besparen, want ik vind het belangrijk dat ik hier volwassen en netjes mee omga. Hier volgt een kleine greep uit mijn hersenspinsels van 8 april 2020. 

Slik. Menen ze dit nu echt? Ja, ja, ze kijken er wel vrij serieus bij. Oei. Ehm. Stay cool. Niet huilen. Dringt dit nu echt tot me door? Geloof het niet. Ja, crisissituatie, uhu, personeelskosten, besparing, tsja.. Heel erg vinden ze het, want ik bén ‘bedrijf x’. Ik functioneer altijd zo goed, druk mijn stempel op het bedrijf, heb mezelf zo ontwikkeld de laatste maanden, ja. Klopt wel. En er komt dan nu een standaard beëindigingsovereenkomst mijn kant op. Wat, een SVO? Wie? Hoe? Naja, dit zoek ik later nog wel op. Iets met WW-rechten, ja, daar moet ik wel op letten ja. Oh, oh, ze vragen wat. Nee, nee, ik weet eigenlijk niet hoe het nu met me gaat. In welke slechte film ben ik in hemelsnaam beland, kan iemand mij dat vertellen?

Ik denk dat je hieruit wel op kunt maken wat mij is overkomen. Een vast contract had ik. Een leuke baan had ik. De leukste collega’s had ik. Na een gesprek van een paar minuten was dat ineens, hup, niet meer aan de orde. 

De eigenaar van het bedrijf waar ik werkte, heeft door de crisis de keuze gemaakt om op mijn functie te besparen. Dat betekent dat ik vanaf 1 juli géén werk meer heb; voor nu dan. Dat is natuurlijk mega eng – zeker als je al je (financiële) boontjes zelf dopt én net bent verhuisd. 

Eerst was er shock. Toen was er paniek. Maar, er was ook verdriet, onbegrip en angst. Wat uiteindelijk de boventoon voerde? Motivatie. Dat klinkt gek, maar op een gegeven moment ging er een knop om. Everything happens for a reason. Ik heb deze les te leren. And boy did I learn. Ik heb kanten van mezelf ontdekt waarvan ik écht niet wist dat ik ze had. 

Trots ben ik; op mezelf. Ik had nooit verwacht dat het mij zou lukken er zo snel alweer positief in te staan. Mijn laatste dag was nog wel moeilijk, maar inmiddels sta ik te popelen om aan de slag te gaan met nieuwe dingen. Wat die nieuwe dingen gaan zijn, is nu nog onzeker – dat wel. Ook dat is trouwens echt een learning curve: oké zijn met het feit dat je nog niet weet wat de volgende stap gaat zijn. Wel weet ik dat ik die volgende stap met een enorme smile op mijn gezicht ga zetten. En de stappen erna ook. Ik heb zó veel zin om aan ‘mijn nieuwe leven’ te beginnen – om nog meer mensen te laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik wil leren, groeien, mezelf ontwikkelen. WIEHOE! 

De afgelopen tijd was zoals je noemt een emotionele rollercoaster. Ik denk overigens niet dat ik de enige ben die een ritje maakt. Misschien zit jij wel naast me. Of je nu zelf in een soortgelijke situatie zit of dat de wereldwijde pandemie jou op heel andere vlakken raakt, verdriet doet of aan het denken zet. We’ll get through this. Together

Voor iedereen die dit leest en er in deze gekke tijd op wat voor manier dan ook voor mij is geweest: you mean the world to me. Op naar nieuwe avonturen! 

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 15 reacties

 1. Wat goed dat je de knop hebt kunnen omzetten na het nieuws. Het is rot als zo’n keuze voor je gemaakt wordt, maar waar deuren sluiten, openen er ook weer nieuwe. Er komt hopelijk snel iets mooi op je pad, wat dat ook gaat zijn. Op naar een nieuw avontuur.

 2. Oooo, wat balen! Ik hoop dat er snel iets heel moois op je pad komt. You’ve got this!

 3. Wauw wat een vervelend nieuws, ik kan me voorstellen dat je leven even op zijn kop stond en zeker in deze sowieso al rare tijd! Ik moet zeggen dat je er wel heel positief onder klinkt (al voel je je misschien wel helemaal niet zo), en ik ben benieuwd waar het je nu gaat brengen. Mogelijkheden, die zijn er! Het komt vast goed :) Heel veel succes de komende tijd <3

 4. Pfoeh ja heftig zeg! Ik had een paar maanden geleden hetzelfde, maar ben er nu wel dichterbij mezelf uitgekomen. Ik kon na het verdriet wel kijken naar wat ik echt wilde en nu voelt dat wel heel fijn!

 5. Ahnee wat een rot nieuws om te krijgen! Vooral ook als je een vast contract hebt is dit nieuws wat je ook niet verwacht te krijgen. Maar wauw wat heb ik een bewondering voor je positiviteit. Alles komt ook uiteindelijk weer goed en ook jij gaat hier je weg in vinden. :)

 6. Lieve mooie sterke JIJ, ik ben zo ontzettend trots op jou!
  Hele dikke knuffel <3

 7. Lieve Stella, Wat een naar nieuws. Maar ik geloof in jou, dat alles met een reden gebeurt en dat het allemaal goed komt. Liefs, Thea

 8. Wat heb je dit weer mooi geschreven lieve lieve Stel! Ik ben zo trots op jou want zelfs uit een tegenslag als deze haal jij iets positiefs. Bijvoorbeeld wat je hier van hebt kunnen leren en hoe je jezelf ook in dit soort situaties weer verder kunt ontwikkelen. En dan mag er best even tegen je gezegd worden hoe ontzettend knap dat is en hoe sterk jij bent als persoon. Ik ben nu al zo ontzettend jaloers bij de mensen die jou straks ‘collega’ kunnen noemen. Want die mensen gaan er niet alleen een hard werkende, leergierige en enthousiaste collega bij krijgen maar ook een vriendin! Liefs, Lynn

  1. Ah ik zie dit nu pas <3 JE BENT EEN SCHAT JIJ! Vind het écht vet stom dat we geen collega's meer zijn, maar gelukkig wel vriendinnen!

 9. Oooh jee wat een stom nieuws :( Ben wel blij om te lezen dat je het toch zo snel hebt kunnen ombuigen. Ik ben er ook zeker van dat je op je pootjes terecht komt. Met die instelling komt het zéker goed! Veel succes en ook plezier in het ontdekken en met de nieuwe start ♡

 10. Wat vervelend! Maar wat mooi dat je er kracht uit hebt gehaald :)

 11. Wat een kak situatie ben jij opeens in beland zeg! Zoiets zie je niet aankomen en dan is het heel lastig om daar mee te dealen, kan ik me zo voorstellen. Ik heb zelf nog nooit in deze situatie gezeten, maar wel in andere situaties van onmacht waarbij je je moet neerleggen bij de feiten. Ik geloof in die zin ook wel in everything happens for a reason, of althans: ik geloof niet dat het vóór die reden gebeurt per se, maar wel dat uit alles ook weer iets goeds kan komen. Met jou gaat het sowieso goed komen! Don’t stress, iemand met jouw (schrijf)talent vindt wel weer een baan. Eentje waar je het helemaal naar je zin gaat krijgen! Hang in there. :)

 12. Wow! Wat een heftige situatie, je hebt het wel heel mooi verwoord, knap. Ik wist niet eens dat dit kon met een vast contract. Ik dacht altijd dan zit je wel safe!

  1. Dankjewel, lief van je! Jep, het kan. Het is wel lastig hoor, voor een werkgever. Er moet echt een goede reden zijn om een ontslagvergunning te krijgen bij het UWV. Dus of je komt er ‘samen uit’ (zonder het UWV), of je werkgever moet bewijzen waarom hij/zij jou ‘mag ontslaan’ bij het UWV. Vrij ingewikkeld; ik hoop dat je er nooit mee te maken zult krijgen! Liefs!

 13. Jeetje, wat een sh**-zooi zat je in. Ik heb het ook een keer meegemaakt, totaal onverwachts. Ook vanwege en financieel plaatje. Of de grond onder je wegzakt. Ik had een vaste baan voor die baan opgegeven…maar inderdaad, ook weer mezelf opgetrokken en doorgegaan. Uiteindelijk komt het allemaal weer goed…weet je hoe knap het is om die knop om te zetten? Dat lukt niet iedereen hoor. En ik las dat je alweer een nieuwe baan hebt, dat artikel ga ik nu lezen. En Stella, wat schrijf je mooi. Ik word helemaal meegevoerd door je schrijfSTEL. En heel cool dat je gaat freelancen (klikte ik al meteen op, zo cool dat je wil gaan ondernemen). Maar lekker alles op z’n tijd…gewoon af en toe wat zaadjes de grond ingooien op je website (omdat je ernaast ook een baan hebt) ;-).

  Veel liefs,
  Amina

Geef een reactie

Sluit Menu