Kikkerlandvakantie | deel één

Kikkerlandvakantie | deel één

Dag één | Eerst nog langs de Decathlon. Jep. Van essentieel belang was hetgeen we daar insloegen. Twee prachtig fel gekleure badmintonrackets. Want dat hoort erbij als je gaat kamperen, hadden we lichtelijk grappend besloten. Eenmaal een setje mepstokken rijker, draaiden we voor een uurtje of anderhalf de snelweg op. Richting het zuiden, waar de zon altijd schijnt én waar mijn schoonmams sinds een aantal maanden woont. Hoe leuk en lief dat we daar een aantal nachtjes mogen logeren? Eenmaal in Limburg aangekomen, werden de eerste plannen voor een zomerse barbeque al gesmeed. Ook beleefden we heftige avonturen in het knusse tuinhuisje van mijn schoonmams. Nee, dit wordt geen erotische fictie. Na talloze keren insmeren met zonnebrand, vonden we een douche ‘s avonds wel passend. Little did we know dat een foutje in het electriciteitsnet ervoor zou zorgen dat Len tot twee keer toe een flinke schok heeft gekregen. Bleek de douchek(n)op onder stroom te staan. Dat verzin je toch niet?! Je kunt je voorstellen dat we licht gespannen ons bed indoken. Maar hé, we hebben wel een verhaal te vertellen!

Dag twee | Opstaan, opstaan – het wordt lekker weer vandaag! Fris water in de toet, haar in een knot, zonnebrand op de benen en gaan. Op naar mijn eerste echte wandeltocht op de wandelschoenen die ik van mams mocht overnemen. Van die echte; we leken een heus ANWB stel. Al wandelend door de prachtige Maasduinen (mensen, gaat dat zien) bedachten we dat we, naast onze wandelschoenen, niet bepaald goed voorbereid waren. Oververhit, lichtelijk verbrand en vol-le-dig uitgedroogd (overdrijven is ook een vak) strompelden we na onze mooie tocht voldaan richting auto. Een halve krentenbol verder besloten we ergens uit lunchen te gaan. Ultiem vakantiegevoel wel; neerploffen op een terrasje aan het water en een koud drankje bestellen. Och ja, en een enorm ijsje toe, want “hebben we verdiend he schat?”. ‘s Avonds was het tijd voor de barbecue. Ik at voor het eerst zalmfilet en vond het zomaar me-ga lekker. Fijne ontdekking wel, mmmm. 

Dag drie | Acht-en-twin-tig-gra-den. Al zwetend bij het idee smeer ik mij ‘s ochtends volledig in met zonnebrand. Hoe lang is het geleden dat ik gezwommen heb? Je ne sais pas, maar de spinnenwebben hangen in mijn bikinibroekje; laten we dat detail niet overslaan. Goed, eenmaal aangekomen blijkt het water nogal koud. Maar, de frisse variant van koud. Als in: niet te koud, gewoon echt lekker als je er eenmaal doorheen bent. Na een tijdje bakken en braden durven we het aan en spartelen we als twee aangespoelde zeekoeien door de branding. Het was een fijn gezicht voor de medebezoekers. Nee, even zonder dollen: we hadden een heel fijne, warme dag bij dit mooie meertje. Zou het zo nog eens doen. 

Dag vier | Tijd om het Limburgse land in de ruilen voor wat Brabantse gezelligheid. Eerst nog even langs Venray (place to be) en daarna hop, in de auto richting Vught. Wat we daar in hemelsnaam te zoeken hebben? Ja, dat weten we zelf eigenlijk ook niet. Bleek dat er een mooi hotel was waar Lennart als verrassing voor mij de suite had geboekt. Get yourselves a Lennart mensen. We hebben echt gelachen, want het was me-ga kitsch. Lees witte kroonluchters, een bad middenin de kamer, zwart met wit barokbehang en als klap op de vuurpijl een heuse, witleren bank. Toch was ik erg verrast en vond ik het er echt fijn! We sliepen overigens dus in de suite van Landgoed Huize Bergen. O ja, en we spendeerden de middag en avond in het leuke Den Bosch, waar we wat winkeltjes afstruinden, een leuk veganistisch koffietentje bezochten en heer-lijk genoten van de lekkerste tapas en sangria. Had ik al gezegd dat de zon tot in de avond scheen? Ja. Zo’n dag. 

Dag vijf | Het moment waarvan je wist dat het zou komen was eindelijk daar: het hotelontbijt. Iets waar mijn geliefde lover al we-ken naar uitkeek. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ook ik dat altijd een mini feestje vind, maar dat ter zijde. We propten stralend van het eetgeluk broodjes met scrambled egg naar binnen en maakten nog wat oncharmante foto’s van elkaar – ons beide realiserend dat we er weleens beter uit hebben gezien. Al goede voornemens makend voor na de vakantie, pakten we onze spullen in en navigeerden we onszelf naar het altijd leuke Tilburg. Waren we beide nog nooit geweest, dus dat leek ons wel een plan. Uiteindelijk waren we niet helemaal hoteldebotel, maar zijn we wel goed geslaagd met shoppen. Dus: met nog meer tassen naar huis dan we gekomen waren. Om deze dag niet eeuwig lang te laten duren op dit digitale papier, sluit ik graag af met te vertellen dat we de avond in een pannenkoekenhuis hebben gespendeerd. Om daarna te Googlen wat het kost om een abbonnement bij de Basic Fit af te sluiten – dat snap je. 

Nu ik dit schrijf, kiest Len een lekker gerecht uit uit het kookboek dat hij van mij heeft gekregen toen we in Den Bosch waren. Hij gaat komende zondag iets lekkers voor me klaarmaken, dus ik heb zelf ook gelijk wat aan mijn cadeau, hihi. Dit weekend zijn we dus eventjes thuis, maar de vakantie in het kikkerland is zeker nog niet voorbij. Next stop: glamping op de Veluwe! Benieuwd wat ons daar weer te wachten zal staan. 

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 18 reacties

 1. Dat klinkt echt heerlijk! En zo ziet het er ook uit, haha. Ik vind Den Bosch ook een heel leuke stad, zo sfeervol en tof. Bedenk me nu dat we daar weer eens snel naartoe moeten :) Ik ben ook benieuwd naar jullie glamping-avonturen: ons is het heel goed bevallen!

  1. Ja he? Ik kan het zeker aanraden inderdaad – heerlijk dagje weg (: Ja? Leuk om te horen. Wij zijn ook erg benieuwd. Ik ga er uiteraard weer een verslagje over schrijven!

 2. Ah cool!! Den Bosch wouden we ook bezoeken deze zomervakantie, maar dat is er niet van gekomen helaas.

  En echt waar, levensgevaarlijk zo’n douche onder stroom! Zou toch écht niet mogen zoiets.. Gelukkig ben je heelhuids ervan af gekomen :)

  1. Jammer! Het is in ieder geval de moeite waard (: Is het ver rijden voor jullie? Ja.. Was eigenlijk echt niet oké. Maar gelukkig is het goed afgelopen inderdaad!

 3. Wat een heerlijke vakantie en wat zie je er stralend uit op de foto’s. Zo te zien is die Len een goeie voor je :) En wat een goed idee ook om gewoon lekker in Nederland op vakantie te gaan. Een nieuwe omgeving is een nieuwe omgeving, toch? Benieuwd naar deel 2!

  1. Dankjewel, lief van je! (: Ja, dat is hij zeker. I’m a lucky girl! Ja he? Wij vinden het ook meer dan prima zo – zeker omdat we zo’n geluk hebben (gehad) met het weer! Yes, ik ook. Op dit moment moet die nog beleefd gaan worden, maar ik ga er zeker weer een verslagje van maken!

 4. Leuk om te lezen! Wel eng van die schokken in de douche, ik zou bij iedere volgende douche bang zijn. En wat lief van dat hotel, fijne verrassing. Ik begrijp jullie vreugde vanwege het hotelontbijt helemaal, want dat is het ultieme vakantiegevoel.

  1. Dankjewel! Ja echt he? Was ik stiekem ook.. Maar toen de electricien was geweest, vertrouwde ik het wel (:

 5. Ooh, super leuk sfeerverslag Stel! De plezier en het geluk spat ervan af, zo fijn om te lezen. Veel liefs!

  1. Dankjewel Sil, lief van je! <3 Veel liefs terug!

 6. Oh al je foto’s stralen zo’n fijn zomers gevoel uit! Vooral die met water. Het is bijna alsof ik er zelf bij zit in de zon <3
  Wat leuk dat je schoonmama een Limburgse is. Dan heb je vast wel eens een goed stuk vlaai gehad? Als niet, zeker eens proeven!

  1. Thanks, wat leuk om te horen! Fijn dat het zo overkomt zoals het was (: Stiekem is ze dus niet helemaal echt een Limburgse, want ze is er naartoe verhuisd vanuit Gelderland.. MAAR: We hebben zeker hele lekkere vlaai gegeten en die smaakte er gelukkig niet minder om, hihi. Liefs!

 7. Dat hotelontbijt, zalig! Ik vind het overal zo’n beetje hetzelfde (tenzij je echt een heel fancy hotel hebt), en toch smaakt het altijd zo goed! Zo leuk ook dat jullie mooi weer hadden, en ik vind je haarbandje supertof!

  1. Ja, je hebt helemaal gelijk! Maf he? Want als je precies hetzelfde thuis maakt, is het toch écht anders, hihi. Lief van je, dankjewel! Ik heb er echt al heel veel en draag ze sinds een aantal jaar heel vaak. Ben er ook echt blij mee altijd (:

 8. Hotelontbijt <3
  Het lijkt een heel fijne vakantie en je foto's zijn ook zo mooooooi! Krijg er ook vakantiezin van.

 9. Wat een lekker tripje! Ik ben nooit bewust naar Den Bosch en/of Tilburg geweest (laat staan Venray), maar volgens mij is het er wel heel leuk :) Veel plezier op de Veluwe!

  1. Thank you! (: Inmiddels zijn we weer terug (en het was heel leuk!). Ik vind Den Bosch eeeecht aan aanrader; het is er oprecht heel knus en je hebt er best aardig wat unieke winkeltjes. Tilburg is wat ‘koeler’, maar ook daar vind je leuke dingen als je goed zoekt en kijkt! Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu