Kikkerlandvakantie | deel twee

Kikkerlandvakantie | deel twee

Dag zes en zeven | Tussen deel één en twee van onze vakantie, waren we zoals ik al schreef een paar nachtjes in Amersfoort. We hadden om te beginnen een heel leuke dag met Len’s familie vanwege de verjaardag van zijn oma. Ik zeg: voor herhaling vatbaar die gezelligheid; ik heb het getroffen met mijn schoonfamilie! Zondag chillden we, schreef ik wat dingetjes voor m’n blog, pakten we in voor onze kampeertrip en hadden we dus eigenlijk gewoon een perfecte zondag. Ja. Fijn.

Dag acht | Hup, daar gingen we weer: de auto in en onderweg naar de Hoge Veluwe! We hoefden eigenlijk helemaal niet ver te rijden. Wat ik stiekem best jammer vond, want roadtrippen met deze man is echt fijn en gezellig. Na een tochtje met wat uitdagingen (we konden de camping niet zo goed vinden), arriveerden Jut en Jul op de camping. Of nee, op de glamping. We verbleven namelijk op Glamp Outdoor Camp in Hoederloo. En ja, het was er he-le-maal insta proof – ga maar eens checken. We dropten onze spulletjes in de tent, waar we overigens op slag verliefd op werden, en gingen direct vol goede moed aan de wandel in de buurt. Onderweg deden we wel meer dan wandelen.. We hielden namelijk een hele fotoshoot. Was erg leuk. Echt gelachen. ‘s Avonds aten we in Apeldoorn, bij ‘T Zusje. Mmmmmmm. 

Dag negen | Na een prima nachtje werden we helaas vroeg gewekt door werkzaamheden vlakbij onze tent. Lees: vrachtwagen naast je kussen. Jep, daar baalden we stiekem wel echt van. Je wordt liever wakker van natuurgeluiden, right? Nou, beware: daar komen we later nog op terug. In ieder geval mochten we na een belletje met de organisatie gelukkig verhuizen naar een andere, zelfde tent. Fijn, die service!

De dag zelf spendeerden we in Deventer, waar we in het zonnetje ontbeten, leuke dingen scoorden in alle leuke winkeltjes én spontaan besloten eventueel wel naar Deventer te willen verhuizen. Inclusief een Funda zoektocht. Puur hypothetisch hoor mensen, calm your eventuele tits. Eenmaal terug (en verhuisd naar de nieuwe tent) begonnen we aan ons kokkerelavontuur. Ondanks de regen kregen we het toch voor elkaar om een lekkere pasta te fabriceren én er een romantisch tafereel van te maken. 

Dag tien | Wakker worden met natuurgeluiden anyone? Nou, we hebben het geweten. Onze nieuwe tent was namelijk tóch al vergeven.. Midden in de nacht werd ik wakker door een vreemd geluid. Gekrabbel? Geknaag? Ik draaide me om en maakte Len wakker. We besloten eens even een mini speurtocht te starten. Len richtte zijn zaklamp op het ‘keukentje’ en hop, daar was ‘ie. Twee kleine zwarte kraaloogjes staarden mij even geschrokken aan. Mijn adem stokte even, maar mij ontsnapte al gauw een “ahhhh”. Jep, een muis. Ondanks dat hij er heel schattig uitzag, wil je dat toch liever niet. We sliepen deze nacht dus niet fantastisch.. Maar ja – het mocht de pret niet drukken. We besloten deze dag naar de vlindertuinen in Harskamp te gaan. Len maakte daar mega mooie foto’s, maar die heb ik op dit moment nog niet in mijn bezit. Jullie moeten het dus maar eventjes doen met mijn iPhonekiekje. We sloten de dag af in Arnhem, waar we nog wat vintagewinkels bezochten (zo leuk dat Len die kleding zelf ook steeds leuker gaat vinden #samenduurzaamshoppen) en me-ga lekkere burgers aten. Op mijn kosten, omdat ik zo blij was dat Len deze vakantie steeds achter het stuur kroop om ons overal veilig heen te brengen. 

Dag elf | De laatste dag alweer! We staan op tijd op, pakken al onze spulletjes in, nemen afscheid van de tent (en de muis, die ons ook deze nacht heeft wakkergehouden) en vertrekken richting de Hoge Veluwe. We kopen heerlijke broodjes en nemen die mee in onze tas. Eenmaal in het park pakken we twee witte fietsjes en vervolgen we onze trip per fiets. Dat ging er mega charmant aan toe, dat begrijp je. Uiteraard maakten we onderweg wat cheesy zelfontspannerfoto’s, eten we ons broodje op en ploffen we ergens aan het einde van de tocht nog neer bij het restaurantje om thee en koffie te slurpen. Na ons bezoekje aan de Veluwe is het tijd om weer naar huis te gaan.

Stiekem lukte het me niet helemaal om in woorden te vatten hoe fijn ook dit deel van onze vakantie samen was. (Beetje gevalletje writers block). Ik was er echt even uit, kon me goed ontspannen en heb ‘de boel de boel kunnen laten’. Dat is eigenlijk wel echt waar vakantie om draait voor mij. Op moment van schrijven zit ik in de laatste week van mijn vakantie. Len is alweer aan het werk. Zullen we de tijd gewoon even terugdraaien? 

Liefs, Stel.

Deze post heeft 5 reacties

  1. Wat fijn dat je zo kon ontspannen deze vakantie en dat je het zo naar je zin hebt gehad! Wel jammer van de muis in de tent, dat is nou niet bepaald waar je op zit te wachten op vakantie…

  2. Zalige foto’s, amai! En hahaha: “calm your eventuele tits”, ik heb hard moeten lachen met die zin :p Maar fijn om te lezen dat ge zo hebt kunnen genieten!

  3. Zo’n lieve foto daar onderaan van jullie twee. Het lijkt echt een mega fijne, ontspannende vakantie (op de muis na, haha, daar zou ik ook niet zo blij mee zijn).

  4. Wat een heerlijke vakantie! Afgezien van de muis dan, iew! Maar dat hoort vrees ik bij glamping. Als het geen muis was geweest was het vast een spin of een torretje hihi. Prachtige foto’s ook :) Je straalt helemaal!

  5. Heel mooie foto’s! Echt vakantiesfeer, zelfs op de foto’s met wolken erop haha. Ziet er inderdaad zo’n ontspannend tripje uit, zalig!

Geef een reactie

Sluit Menu