Mijn nieuwe werkende leven explained

Mijn nieuwe werkende leven explained

Ergens lijkt het alweer een eeuwigheid geleden, maar aan de andere kant voelt alles nog net zo nieuw als op woensdag 15 juli. Dat was de dag waarop ik begon aan mijn gloednieuwe baan. Stella de ambtenaar, jawel. Ik ben nog niet eens een maand bezig, maar ik heb het idee al redelijk gewend te zijn aan mijn nieuwe ritme. Helaas laten mijn energie- en creativiteitslevels het lichtelijk afweten. Mocht je denken: “Oef, Stel, je bent niet helemaal lekker in schrijfvorm hè?”, dan snap ik dat volkomen. Can’t help it – working on it.

Heimwee naar de comfort zone

Er gebeurt een hele hoop in mijn hoofd de laatste weken. Ik ben niet alleen kennis aan het maken met álles van mijn nieuwe baan (lees: programma’s, systemen, collega’s, kantoren, reistijden, afkortingen, werkwijzen..), maar ook nog half aan het verwerken wat zich allemaal heeft afgespeeld in mijn leven de laatste maanden. Zo mis ik bijvoorbeeld mijn ex-collega’s een stuk meer nu ik weer aan het werk ben. Gelukkig heb ik hele leuke nieuwe collega’s, maar dat voelt natuurlijk nog wat minder vertrouwd. Bottom line: ik merk dat ik, door al het nieuwe, terug kan verlangen naar alles wat in mijn comfort zone thuishoorde. Wat mijn nieuwe huisje betreft valt dat gelukkig mee, maar qua werk kan ik af en toe nog wel verdrietig zijn om wat er gebeurd is, hoe dat gegaan is en wat ik nu mis aan alles wat ik toen deed. 

Nieuw is spannend, maar ook leuk!

Aan de andere kant merk ik dat ik al dat nieuwe ook heel leuk vind! Ik zuig alle informatie op als een spons en steek mijn handen maar al te graag uit de mouwen. Nu ben ik dan natuurlijk weer zo’n miep die van zichzelf verwacht dat alles meteen helemaal pico bello verloopt, maar hallo: zo werkt dat natuurlijk niet. Als je van aanpakken houdt, dan wil je dat ook in je eerste maand al doen – zo werkt dat. Bij mij, althans. Geduld blijkt maar weer een schone zaak. Gelukkig heb ik al kleine, leuke projectjes en klusjes op mijn lijstje staan. Door dat lijstje af te werken, heb ik het gevoel al een beetje bij te kunnen dragen. Mijn leidinggevende en ‘inwerkbuddy’ zijn tot nu toe gelukkig heel tevreden met mijn werkhouding, mijn ‘dingen-oppak-tempo’ en mijn vaardigheden. BLIJ. 

Balans is het ding dat ik zoek

De eerste week was ik echt ka-pot. Als het gezond was geweest, had ik elke dag direct na het eten al in mijn bed liggen snurken. Het is eigenlijk een wonder dat ik het nog voor elkaar kreeg om de keuken in te duiken en eten voor mezelf klaar te maken. En wat een nog groter wonder is? Dat mijn buurmeisje en ik zowaar zijn begonnen met SPORTEN. En dat ik dat dus ook gewoon nog deed ná een dag werken. Nou, maar echt. Nu zullen de meesten die dit lezen denken: “Meid, stel je niet aan”, maar voor mij was dat echt even een big deal die eerste week, hahaha. Inmiddels gaat het al stukken beter met de energielevels des mieps. Het is wel nog even zoeken naar een goede balans tussen werk, me time en tijd met vrienden/vriendinnen/andere leuke schepsels, maar daar ga ik ook echt mijn draai in vinden. Ben ik heel zeker van. 

En ga je dan ook weer meer schrijven of wat?!

Ja, dat wil ik dus wel. Echt. Maar, het lijkt wel alsof all creative juices even waren gestopt met flowen. Er kwam echt niks uit mijn handen (en hoofd?). Maar, nu ik dit schrijfsel in elkaar geflanst heb en weer merk hoe fijn dat is, denk ik de smaak wel weer een beetje te pakken te hebben. Ik weet dat ik heb beloofd een soort house tour te geven, maar iets houdt me tegen. Mijn huisje is nog steeds niet helemaal af (kan dat überhaupt?) en het voelt ook ergens een beetje alsof ik een bikinifoto moet plaatsen. Of zo. Ik vind het vrij ehhhh, intiem? Is dat het goede woord? Het is toch mijn privé plekkie, of zo. Misschien dat ik binnenkort gewoon wat kleine inspiratie-sfeer-achtige-kiekjes maak en die op le blog zet. Wat dachten jullie daarvan? 

Veel liefs en wees voorzichtig, Stel. 

Deze post heeft 12 reacties

 1. Oooh, dit is allemaal zo herkenbaar voor mij! Maar wacht: eerst even zeggen: je schrijft zo mooi! No pressure, maar volgens mij zou jij echt een mooie roman kunnen schrijven die je meeneemt op reis of zo. Love it! En dan: dat je kapot bent na een dag werken. Zo herkenbaar. Maar het duurt ongeveer max. 2 maanden voordat je hoofd en lijf helemaal gewend zijn aan een nieuwe situatie heb ik ooit eens in een boek gelezen. En ik laat ook nooit teveel van mezelf zien, ook niet op Instagram. Daar zou ik meer selfies moeten plaatsen voor meer engagement, maar ik ben gewoon niet zo. Ook bij mij thuis niet…Inspiratie-sfeer-achtige-kiekjes is toch top? En op een gegeven moment leer je vanzelf de hoekjes en plekken kennen die het ook ‘mooi’ doen op een foto.

  Veel liefs,
  Amina

  1. Wat lief, dankjewel! <3 Ja, ik hoorde ook zoiets inderdaad. Dan heb ik gelukkig nog eventjes om helemaal gewend te raken, hihi. Ja he? Ik vind dat ook leuk om te zien zelf; dat soort inspiratie kiekjes. Het liefst zou ik wel 'meer doen' met mijn blog en Instagram, maar misschien is het ook gewoon goed genoeg even zo (: Wie weet ooit! Liefs terug!

 2. Ik doe het voor inspiratie-sfeer-achtige-kiekjes, hoor! Zo benieuwd :) Een nieuwe baan kan inderdaad vermoeiend zijn en ik vind het ook best logisch dat je nu toch ook nog de oude dingen verwerkt. Het komt vast helemaal goed!

  1. Jeei, fijn! Dan ga ik die snel maken (: Ja he? Ik vind het eigenlijk ook wel logisch. Over een tijdje ben ik vast inderdaad helemaal gewend en heeft alles ‘een plekje’ gekregen. Liefs!

 3. Ik sluit me aan bij Audrey, hartstikke leuk die inspiratie-sfeer-achtige-kiekjes. En wat je zegt, het is jouw blog! Heel begrijpelijk die rollercoaster van de nieuwe baan. Ik ben zelf ook pas begonnen met een nieuwe baan (de eerste, dus niet echt oud werk dat ik kan missen behalve mijn bijbaan) en het is hartstikke leuk maar ook zó erg wennen. De reistijden, de collega’s, het gekke inwerken nu in coronatijd. Het zuigt al je energie en aandacht maar geeft tegelijkertijd ook wel een kick. Succes met je nieuwe baan!

  1. Oooh wat leuk, gefeliciteerd nog! Fijn dat het zo leuk is – dat is ergens al het ‘halve werk’ natuurlijk (: Ja gek hè? Heb jij je collega’s wel al in het echt gezien of nog niet? Jij ook veel succes en plezier natuurlijk. Liefs!

 4. Aargh nieuwe banen zijn zo vermoeiend! Zelfs al werk je al 8 jaar, dan nog is een nieuwe baan vermoeiend hoor ;) (oei nu klink ik super oud haha). Geef jezelf minstens 3 maanden voor je je weer een beetje fit voelt. Maar wel super fijn dat je weer aan de slag kon! Niet makkelijk om in deze tijd aan een baan te komen, dus you go girl!

  1. Hahaha, ben je gek (: Ik snap je helemaal; ik denk dat ik er ook altijd zo aan zal moeten wennen. Hoe oud ik ook ben en hoeveel jaren werkervaring ik ook heb. Dat zit misschien ook een beetje in de aard van het beestje; of je snel kunt schakelen en snel kunt wennen aan een nieuwe situatie of niet. Lief van je – thanks. Ga ik doen! Ik ben heel benieuwd of jullie je al thuis voelen op jullie nieuwe plekje? Veel liefs!

 5. O god ja, eerste weken van een nieuwe baan/stage/ of wat dan ook zijn zo mega vermoeiend. Mijn god, als ik op de fiets terug in slaap kon vallen had ik dat gedaan. Zoveel indrukken en nieuwe dingen te onthouden. Maar ik lees gelukkig ook heel veel enthousiasme, zo leuk en fijn! Super goed dat je een nieuwe baan hebt gevonden en ZO SNEL!
  En hé, al plaats je een foto van een mooie schaduw in je huis, is dat al super leuk om te zien! X

  1. Hahaha, ooooh, ja. Ik zie je al zitten; slapend op de fiets, hihi. Gelukkig is dat nooit gebeurd! Jaaaa, ik ben gelukkig wel echt enthousiast en heb er ook echt elke dag weer zin in – dat is super fijn. Ja he?! Ik had dat ECHT niet verwacht.. Ik heb echt geluk gehad en daar ben ik zoooo blij mee! Ik ga mijn best doen voor de kiekjes – die komen zo snel mogelijk online. Ik hoop dat het goed met je gaat! Veel liefs.

 6. Hoe leuk het ook is om nieuwe dingen te leren en ontdekken van je nieuwe werk, het is ook verschrikkelijk tegelijkertijd. Ik ben net zoals jij, wil alles meteen helemaal goed doen en snappen maar dat gaat natuurlijk niet. Je moet ook opnieuw een soort van plekje vinden in het team maar ook in je ‘nieuwe’ leven en dat is niet altijd even makkelijk.
  Ben ook fan van inspiratie foto’s van je huisje maar als het niet fijn voelt hoef je helemaal niets te delen :)

 7. Wat fijn dat je zo snel al weer iets nieuws hebt gevonden! Het begin is altijd wennen, en ook altijd super vermoeiend. Jammer hoe het bij je vorige werkplek gegaan is. Ondanks dat het voor die sector echt dikke crisis is, blijf je daar dan zo’n nare nasmaak aan overhouden he? Ik herken het in ieder geval een beetje… Maar hop hop: gewoon vooruit kijken naar alle leuke dingen die je nog in het verschiet hebt!

Geef een reactie

Sluit Menu