Wie schrijft, die blijf.. eh, verdwijnt steeds?

Wie schrijft, die blijf.. eh, verdwijnt steeds?

Het begint te knagen zodra mijn bips de stoel raken. Ik kan mijn best doen het te negeren, maar ik kies ervoor dat niet te doen. Nee, not this time. Met mijn laptop op mijn schoot geplant luister ik naar de vrolijke stem van de conducteur. De komende veertig minuten zijn van mij en mijn rikketikkende vingers op het toetsenbord. Schrijven – ja. Gewoon, weer even zoals vroegah. Vroegah, toen ik zo’n beetje elke heen- en terugreis naar waar ik dan ook heenging spendeerde aan het schrijven van blogjes. Waar is die tijd gebleven?! Ik begin me af te vragen of mijn schrijfzin en/f inspiratie ook gezellig in 2014 is gebleven. Zou kunnen. Wat denk jij?

Ondanks dat ik de laatste jaren zo ont-zet-tend worstel met onderwerpen, wil het me dus best nog wel eens lukken om er een schrijfsel uit te persen. (Ieuw). Zoals nu. En ja, ook nu schreeuwt mijn brein dat ‘dit echt totaal nergens over gaat’ en dat ‘niemand het dan gaat lezen’ want ‘wie wil hier zijn kostbare tijd nou mee verdoen?’. Eerlijk? Zelf lees ik ook geen blogs meer de laatste tijd. The busy life of a grown up woman, zou je dan kunnen zeggen. Maar het is ook een luiigheidsdingetje. Want waarom heb ik dan wel tijd voor TikTok? Joost mag het weten. Ik doe dat in ieder geval niet. 

Nu het Utrechtse landschap aan mij voorbij raast, vraag ik me af of het eigenlijk uitmaakt waar ik over schrijf. Vaak geniet ik juist van die woordenbrei. Uit mijn hoofd, zo, hop – op papier. Wisten jullie dat ik mijn blogs vaak niet eens redigeer? Ik plemp mijn gedachten neer en druk op publiceren. Ja, zo kan dat gaan. Het zal ook vast en zeker een van de redenen zijn waarom ik nooit ‘professioneel’ heb willen bloggen. Dan moet je je aan van alles houden. Ik wil dat helemaal niet. Ik wil gewoon lekker rammelen, no restrictions. Nou, en toen waren we hier aanbeland – gezellig. Lief van je, dat je hier (nog) bent. 

Omdat het weer eens zo lang geleden is dat ik mijn toet hier liet zien, bedacht ik me dat het wel zo netjes is om even een update te geven. Over het leven dat het mijne is. Even kort, hoor. Ik zal me inhouden. 

♡ In mei kocht ik een camera. Dat kon natuurlijk niet lang duren met een fotograaf als vriend. En ik? Ja, head over heels. Ik vind het ding (en heel het fotografiegebeuren for that matter) echt he-le-maal het einde. Ik heb geïnvesteerd in een Fujifilm XT30 met een 18-55mm lens, voor degenen die nieuwsgierig zijn. De liefde van mijn leven leert me er alles over as we go en ik moet zeggen: voor een beginner vind ik mijn plaatjes als best goed gelukt! (Zal er wat in deze blogpost proppen, maar dan met lagere kwaliteit omdat alles anders uren vastloopt). 

♡ Len en ik gaan binnenkort op vakantie. Vliegen en alles. Na zo’n lange tijd vind deze miep dat natuurlijk weer meer dan spannend, maar dat was te verwachten. We gaan de zonnige oorden van Portugal opzoeken. Het zuiden. Mooooooi daar jongens, moooooi. Althans, als ik de foto’s mag geloven. We hebben er HEEL veel zin in. Helaas gaat mijn lieve moderne typemachientje aka laptop niet mee. Voor het eerst sinds lange tijd wel, dat ik zonder computer op vakantie ga. Geen blogjes dus. Maar, wie weet erna wel? Als terugblikkie? 

♡ Ik ben nu zo’n tien maanden gestopt met de anticonceptiepil. Dat bevalt nog steeds goed; ik heb er geen spijt van. Merk ik een wereld van verschil? Nee. Merk ik wel iets? Zeker. Ik heb er een heel uitgebreid schrijfsel over in mijn concepten staan, maar het is er nog niet van gekomen die af te maken. Interesse, iemand? 

♡ Met mijn hart gaat alles nog steeds heel goed. Waar ik in 2021 het hele jaar met voortdurende ventriculaire extrasystolen rond heb gelopen, is dat dit jaar foetsie. En je wilt niet weten hoe vaak ik in mijn handen knijp dat alles het weer naar behoren doet. Het is toch de motor van je lichaam, dat hart. 

♡ Verder is alles aan deze kant van de lijn vrij rustig. Het gaat allemaal zijn gangetje. Tuurlijk, hier en daar een uitschieter, maar that’s life. Ik heb lieve mensen om me heen, een leuke baan, een hele fijne relatie, een knus dak boven mijn hoofd en zit goed in mijn vel. Nee, niks te klagen dus. Lucky me! Oh, en nog even wat leuks tussendoor: mijn beste vriendin woont binnenkort 5 minuten lopen van me vandaan. Daar ben ik HEEL blij mee. 

Laat me eens weten: hoe is het met jou?! 

Deze post heeft 7 reacties

 1. Jij Tik Tok, ik Mahjong. Waarom er zoveel tijd aan besteden, vraag ik me, tot vervelens toe, af. Goede vraag, geen antwoord….
  Ik zou zeggen, blog lekker een eind weg, zomaar, hup, op papier zetten. is volgens mij het leukst. Al die formats, moe word ik ervan.
  Je worstelt met tonderwerpen????? ik lees echter in 1 blog “een zee” van onderwerpen. is geen kritiek, ik lees het met aandacht en plezier. Maar vraag me echt af waarom je denkt dat je daar een probleem mee hebt? Misschien perfectionisme?

  1. Hoi Geri! Ohhh, Mahjong – dat heb ik dus nog nooit gespeeld, maar ik vind het er altijd zo interessant uit zien. Ik denk stiekem wel dat dat een iets rustgevendigere (?) bezigheid is dan TikTok video’s bekijken, maar ik begrijp je helemaal, haha :) Ja, je hebt ook helemaal gelijk. Ik had het even nodig om dat te horen denk ik. Grote kans dat het met perfectionisme te maken heeft. Ik wil het dan ‘goed’ doen, of misschien zelfs ‘perfect’, waardoor ik vaak de lat te hoog leg. Maar je hebt gelijk: onderwerpen genoeg!

 2. Wat leuk om hier weer eens iets te lezen! Juist leuk zo’n woordenstroom op papier, zonder teveel nadenken en gedoe. En tof dat je een camera gekocht hebt – je foto’s zijn al mooi geworden. Op vakantie kan je lekker verder oefenen en dan heb je meteen een hoop om over te bloggen ;) Fijne vakantie alvast!

  1. Ja? Dat vind ik leuk om te horen – dan ga ik daar denk ik gewoon lekker mee door :) Ja, leuk he?! Ben er ZO blij mee. Ik moet alleen nog even uitvogelen hoe ik de foto’s in betere kwaliteit (maar minder groot qua bestand) op mijn blog kan krijgen. Ik had daar wel altijd een trucje voor in Photoshop, maar dat heb ik helaas niet meer.. Even uitvogelen dus nog! Dankjewel, komt vast helemaal goed. Ik ben stiekem dus best zenuwachtig, maar als ik eenmaal aan het zwembad lig.. Can’t wait. Liefs!

 3. Ik ben ook blij dat hier weer iets te lezen valt! ^^ Ik hoop op meer ;) ;)
  Je foto’s zien er mooi uit!

 4. Ooh, geniet van je reis binnenkort! Heel blij om te lezen dat alles goed met je gaat, fijn om te zien in zo’n update. Ik lees alleszins nog heel graag je schrijfs(t)els, dus alle hersenstroompjes zijn welkom!

 5. Benieuwd naar meer foto’s met je nieuwe camera! Leuk he, als iets nieuw is en er dan helemaal blij van worden :D Ik kan me daar ook altijd heel erg om verheugen en in mijn nopjes mee zijn als ik het dan heb en mee bezig kan zijn.
  Een fijne vakantie voor jullie! Portugal is prachtig :D
  En fijn ook om hier weer iets van je te lezen!

Geef een reactie

Sluit Menu