En toen was je daar. Vakantie.

En toen was je daar. Vakantie.

Jaaaaa, wat ben ik blij dat je er bent. (Ja, jij ook, maar ik heb het nu even tegen de vakantie). Op moment van schrijven moet ik morgen nog aan de bak. Maar goed, daarna elf hele dagen geen werk. Elf hele dagen vooral doen waar ik blij van word; waar ik van oplaad. Ik kan echt even niet wachten om niks te ‘moeten’. Om gewoon wakker te worden en dan te kunnen besluiten nog een uurtje te blijven liggen, want who cares? Goed, ik ben natuurlijk echt niet de enige die zo uitkijkt naar vakantie. En wat zou ik al die mensen die vitale beroepen hebben toch graag wat rust gunnen. En de mensen die iemand verloren hebben een dikke knuffel willen geven. En wat gun ik alle mensen die hun bedrijf en/of baan verliezen of verloren hebben ook even wat rust van alle zorgen en het verdriet. Ja. Is zo.

Bij Ashley (ik vind haar blog echt fijn; die had eigenlijk ook in dit lijstje moeten staan, maar ik herontdekte hem daarna pas weer!) las ik een schrijfsel met daarin een lijstje. Daarin somde ze op wat ze ging doen om het vakantiegevoel op te roepen en echt te kunnen ontspannen. Ik vond dat een vet goed idee, want ik wil ook heel graag lekker opladen zodat ik er na de vakantie weer helemaal tegenaan kan.

Nu is ‘ontspannen’ oprecht niet één van mijn beste kanten (lees: ik bak daar echt niks van), dus is het zaak om van tevoren eens te bedenken hoe ik dat dan toch voor elkaar ga boksen. Komt ‘ie. (En kijk, die leuke hartjes! Die heb ik dus van Ashley haar schrijfsel. Echt even gaan kijken dus!). 

♡ Ik ga uitslapen, maar het niet te gek maken. Laten we afspreken (jij, mezelf, ik en mijn spiegelbeeld vooral) dat we rond een uur of 11/12 gaan slapen en tussen 9/10 onze bedden weer verlaten. Goed? Goed. 

♡ Ik ga mijn nieuwe smoothie maker lekker uitproberen. Die kreeg ik van mijn lieve oma, voor mijn verjaardag. Het water loopt me al in de mond als ik denk aan wat voor lekkere, gezonde ontbijtjes ik kan gaan fabriceren met dat ding.

♡ Ik ga mezelf een schop onder mijn kont geven en toch écht weer meer yoga doen/mediteren/dat soort fijne dingen. Ik weet dondersgoed dat het me helpt, maar soms moet ik mezelf er gewoon even toe zetten. Iemand tips om jezelf toch echt elke dag die mat op te krijgen? Hoor ze graaaag. 

♡ Ik ga lekker verder knutselen aan mijn Animal Crossing eiland. Ik ben echt gek op dat spel, maar ik ben mijn eilandje een beetje zat. Er moet een hoop gebeuren, dus let’s go

♡ Ik ga een hoop frisse neuzen halen. Lekker naar buiten. Elke dag? Dat kan ik niet beloven. Maar, ik hoop het wel, stiekem. Want wát doet dit me goed altijd. Lekker een podcast of een fijne afspeellijst erbij en gaaaan! (Of een vriendin bellen, dat is ook echt i-de-aal). 

♡ Zal ik dan toch maar weer eens iets proberen te bakken? Ik heb laatst nog een brownie weten te verpesten, dus nee; we kunnen niet spreken van een bepaald talent. Maar, toch blijft het idee me trekken. Iemand een heel lekker maar easy recept? 

♡ Ja, die (nieuwe) gitaar van mij. Mijn grote liefde, mijn pride and joy. Ook die ga ik er veel bij pakken. Weet ik nu al. 

♡ En bloggen. Schrijven. Laten we dat vooral niet vergeten. Ik moet jullie bijvoorbeeld nog uitgebreid vertellen over die nieuwe gitaar waar ik het hierboven over heb.

♡ In bad. Voor de mensen die mijn blog al héél lang lezen: ja, ik ga nog steeds ont-zet-tend graag in bad. Gelukkig hebben pap en mam er nog altijd eentje in de badkamer en mag ik daar gebruik van maken als ik er ben. Daar ontspan ik dan ook wel ECHT van! 

♡ Dingen schoonmaken en opruimen. Ja, ik vind dat fijn. Ik ben er zo eentje. En al helemaal met oud & nieuw op komst. Alles lekker opgeruimd, schoon en netjes voor het nieuwe jaar – daar kan ik van genieten! 

♡ (Coronaproof) tijd doorbrengen met de mensen die ik lief vind. Voor zover dat dat dus kan. 

Oooooh ik kan niet wachten. Nog één dagje werken en dan is het zover. Happy me! Ik hoop dat jullie ook lekker vakantie hebben en even alles los kunnen laten. Althans, alles is wel veel. Maar, even tijd voor jezelf. Even ademhalen. Uitslapen, genieten, opladen. 

Fijne feestdagen lieve allemaal. Ik hoop dat jullie er ondanks alles gezellige en knusse dagen van kunnen maken. Liefs, Stel. 

Deze post heeft 5 reacties

  1. De laatste tijd moet ik mezelf weer ‘verplichten’ om tijdens mijn middagpauze even naar buiten te gaan, terwijl ik er wel echt veel aan heb. En ik apprecieerde een bad ook nog harder toen ik er geen meer had haha. Toen selecteerde ik vakantiehuisjes echt op de aanwezigheid van een bad haha. Nu ik samenwoon met mijn lief hebben we een bad en ik zit er (zeker in de winter) echt minstens twee keer per week in. Heerlijk!

    1. Oooh ja, badderen is echt fijn he?! Gewoon lekker een boek erbij en even helemaal ‘weg’ zijn. Geniet ervan de komende dagen. Veel liefs en bedankt voor al je leuke reacties altijd (:

  2. Wat fijn dat je vakantie hebt, geniet ervan! Heel leuk lijstje, ik sla hem op voor als ik weer eens vakantie heb (euhh zomervakantie 2021?). Ben heel benieuwd naar je post over je nieuwe gitaar. :)

  3. Lekker! Fijne vakantie :) Hier staat boek lezen, opruimen en ‘keutelen’ op het programma. Gewoon een beetje in huis rommelen en genieten van niet aan werk denken. Een makkelijk bakrecept: boterkoek of kokosmakronen! Beide super simpel en foolproof!
    Benieuwd naar je gitaarverhalen :)

  4. Oeh ja, badderen vind ik ook zo fijn! Echt het toppunt van ontspanning, heerlijk. Nu, ik las dat je je Animal Crossing eiland een make-over gaat geven, kreeg ik zelf ook meteen zin om daar mee aan de slag te gaan. Geniet van je vakantie!

Geef een reactie

Sluit Menu