Ik heb pukkels en kocht daar dingen voor

Ik heb pukkels en kocht daar dingen voor

Het is alweer even geleden dat ik hier een teken van leven gaf. Maar, jongens, niet getreurd: ik ben er nog. Alive and kicking. Helaas dan wel weer met een minder leuk onderwerp dit keer – dat wel. Je dacht vast al aan de titel te kunnen lezen dat het hierover ging. Pukkels. En dan niet een bescheiden setje aan kleine rode bultjes. Nee hoor, neeeee. Mijn lichaam kiest ervoor mij te treiteren met some good old hormonal acne. Mijn kin is een slagveld en mijn haarlijn bestaat inmiddels voor zeventig procent uit volkanisch gesteente. Snap je? Goed. Even de feiten op een rijtje.

Ik stopte met de anticonceptiepil

En daar begon de ellende, natuurlijk. Ik ging zo’n twaalf geleden aan de pil vanwege mijn acne. Ik werd diep ongelukkig van al die rode, ontstoken narigheiden en besloot het voorbeeld van mijn vriendinnen te volge: naar de huisarts en aan de pil. Wat bleek? Het werkte als een tiet. Niks geen pukkels meer te zien op dat gezicht van mij. Ik blij, hoera. Twee en een half jaar laten begon het ding ook nog een ander doel te dienen en ik was helemaal gelukkig. Tot afgelopen september. Toen was ik ineens helemaal klaar mee. Je leest hier waarom. Het stoppen met de pil zorgt dus nu voor al die gezellige lichaamsversiering. Lichaams, ja, want de pukkels hebben inmiddels ook mijn bovenrug en borst bereikt. Hallelujah. Helaas pakt mijn lichaam het stoppen met de pil dus (nog) niet zo lekker op. Maar, over dat hele gebeuren schrijf ik nog wel een andere keer. We focussen nu even op de meest zichtbare bijwerking van dit stopproces. 

Zit je dan met je pukkels. En nu?

Nou, nu realiseer ik me dat ik in ieder geval eens moet stoppen met al dat snoepen. Nee, maar echt: ik eet alles wat los en vast zit de laatste tijd. En dat doet mijn huid vast en zeker ook geen goed. Daarnaast het warme douchen en de verwarming; ook niet de beste combi. Mijn huid droogt uit, gaat gezellig extra talf aanmaken en hop: tel er nog maar drie extra pukkels bij op. Ik heb het een en ander opgezocht op het interwebs, maar geloof me: ie-de-reen schrijf weer wat anders. Dit werkt, dat werkt, dit is troep, dat is troep.. Inmiddels ben ik maar overgestapt op zo natuurlijk mogelijke producten. Hele zachte, want ik heb ook nog eens een gevoelige huid. Aggressieve anti-pukkel-middeltjes gaan ‘m niet worden voor mij, dat heb ik al gemerkt. Waar allerlei influencers  zweren bij een bepaalde toner, zorgt die er bij mij alleen maar voor dat mijn huid hevig gaat jeuken en prikken. Ja, ook een uur nadat ik het heb aangebracht nog. Lijkt me niet helemaal de bedoeling. 

De dingen waar ik geld aan uitgaf

Dus, bestelde ik afgelopen week maar weer wat nieuwe fratsen. Dat is dan wel weer leuk: me bezighouden met skin care. Vindt mijn portemonnee dan weer minder – dat wel. In mijn routine ga ik dan nu maar de volgende producten verwerken. (En nee, ik verdien hier helemaal niks aan en ja, ik blijf er nogsteeds bij dat ik alles behalve een beauty influencer carrière ambieer.)

Ik start de dag met het wassen van mijn gezicht. Dat doe ik met behulp van de Clear Skin Reinigingsgel van Zarqa. Als ik uit de douche kom, gebruik ik Clear Skin Reinigingstonic van hetzelfde merk. Ik heb dit merk gekozen, omdat er geen alcohol in deze producten zit, ze cruelty free zijn én vegan. Daarna hydrateer ik mijn gezicht met de crème die ik al jaaaaaaaren gebruik: de dagcrème van Louis Widmer. Heb ik ook de nachtcrème van. Goed, vervolgens doe ik gewoon mijn make-up op. Als ik wat bijzonders heb, kan het zijn dat ik concealer gebruik. Maar, dat doe ik dus maar soms. Mijn huid kan dus gelukkig vaak ‘gewoon’ ademen overdag. Al helpt dat dus geen drol, want ik zit nog steeds helemaal onder de pukkels. Tsja. 

‘s Avonds haal ik mijn make-up eraf met dezelfde reigingsgel die ik ‘s ochtends gebruik. Ook komt de tonic dan weer om de hoek kijken. Daarna gebruik ik het hyaluronic acid serum van The Ordinary. Heel fijn spul; heb ik al meerdere potjes van leeggesmeerd. Daarna volgt wat oogcrème van Kruidvat Naturals (geloof ik dat het heet) en als laatste gaat mijn Louis Widmer nachtcrème erop. En dat is het, eigenlijk. O ja, en op pukkels die nog tot leven aan het komen zijn (gatver) smeer ik of wat Tea Tree Oil of ik gebruik de Anti Blemish Stick van Louis Widmer. Al helpen beide middeltjes eigenlijk amper tot niet, helaas. Kan iemand mij vertellen wanneer deze ontpil ellende ophoudt?! DANKU. (No worries: ik weet dat dit er 1. Bij hoort en 2. Ook echt nog wel even kan duren). 

Dealen jullie ook (wel eens) met pukkels? Zo ja, wat doen jullie ermee? 

(Bron beeld)

Deze post heeft 5 reacties

 1. Oh Stel, dit is allemaal zo herkenbaar, ging er ook net eens een stukje over schrijven! Ik ben in maart overgestapt naar een andere pil en heb sindsdien ook last van deze hormonale pret. Ook vanalles geprobeerd en uiteindelijk gewoon beslist om naar een dermatoloog te gaan, waar ik nu een tweetal maand in behandeling ben. En hoewel dat maar heel traag betert en ik pillen moet slikken, denk ik dat dat wel de beste zet is geweest. Ook geen lachertje voor mijn portefeuille, maar ik zie nu eindelijk wel wat licht aan het einde van die tunnel. Want het is écht écht niet leuk hé! Je bent alleszins niet alleen! Liefs!

  1. Ergens is het fijn dat ik niet alleen ben, maar dat maakt het alsnog ook mega vervelend voor jou natuurlijk! Wat fijn dat het nu wel wat verbetert in ieder geval! Pillen slikken ervoor ook echt, jeetje.. Het is echt zo bizar wat hormonen allemaal met je kunnen doen he?! Ik hoop dat het de komende tijd alleen nog maar beter zal gaan en dat je er strakjes lekker vanaf bent :) Ik ga ook maar eens een dermatoloog raadplegen als het over een aantal maanden nog niet over is! Dankjewel voor je reactie en veel liefs!

 2. Ik heb nooit héél veel puistjes, maar altijd wel een paar. Ik gebruik elke avond voor ik ga slapen een product van La Roche-Posnay, en als ik dat eens skip, merk ik dat meteen. Maar welk product voor wie werkt, is inderdaad altijd wel wat anders denk ik. Een vriendin van mij is toen ze stopte met de pil ook wel naar een dermatoloog geweest, dus dat kan zeker ook helpen :)

  1. Oeh, ja, van dat merk heb ik ook goede dingen gehoord! Als het spul dat ik nu gekocht heb niet werkt, kan ik dat ook een keer aan kans geven (: Het is wel wat prijziger geloof ik he? Maar goed, dat heb ik er dan wel voor over!!! Ik ga eens kijken of ik inderdaad naar een dermatoloog kan gaan als het niet minder wordt. Dankjewel voor de tips een veel liefs!

 3. Ik had het ook toen ik stopte met de pil! Eigenlijk vooral op mijn bovenrug en voorhoofd die ook altijd een beetje vettig voelden. Nu viel het eigenlijk ook best wel mee hoor maar ik heb dat nooit gehad, ook niet voor ik met de pil begon dus ik schrok er wel van toen ik ermee geconfronteerd werd.
  Toen ik zwanger was deed mijn huid in het begin ook allemaal rare dingen.
  Gelukkig is het nu wel beter. Bedoel je een product van Paula’s Choice waar iedereen zo lyrisch over is en bij jou niet werkt? Bij mij werkte het wel, heb er echt veel aan gehad maar ik gebruik het nu ook niet meer. Nu gebruik ik een serum en dagcrème van Caudalie (ook erg fijn maar wel duur).

Geef een reactie

Sluit Menu