Lievelingsenlijstje | één

Lievelingsenlijstje | één

Weten jullie nog dat ik schreef over meer schrijven? Toen pende ik een aantal onderwerpen neer op mijn digitaal papier. Daaronder zat het woordje ‘lievelingsen’. Want, ondanks dat het nogal old school is: je favoriete dingen bijhouden en delen met het interwebs kan soms best heel leuk zijn. I mean, misschien heeft iemand er wel wat aan? En ik schiet in de sudden mood of gratitude als ik het over mijn lievelingsdingen heb. Ook mooi meegenomen, want dat is een gevoel dat je wilt hebben. Eerst dacht ik dat mijn lijstjes een thema konden hebben. Maar, wegens creative freedom en het nodig hebben van wat minder grenzen en regeltjes, besloot ik om in ieder geval het eerste lijstje lekker random te laten. Hier volgen dus mijn lievelingsen van de afgelopen tijd.

Een nieuw ontdekte vintagewinkel en de daardoor ‘heropgelaaide’ liefde voor vintage kleding | Een tijdje geleden was mijn familie uit Zwitserland in Gouda. Mijn nichtje (die zestien is) en ik plannen, als we elkaar zien, altijd een dagje in om kroketten te eten (want she loves them en ze hebben ze in Zwitserland niet) en te shoppen. Zo geschiedde. Ik wist dat er in miss rona tijd een nieuwe vintage winkel geopend was, maar had het er nog niet eerder op gewaagd. Tot die bewuste dag. We liepen naar binnen en hebben daar geloof ik een uur of anderhalf rondgehangen. Om, uiteraard, met volle tassen naar buiten te lopen. Wat heer-lijk eigenlijk; om dingen te scoren die niemand anders heeft! Het is leuk, goedkoop (soms), vaak vrolijk, uniek én veel beter voor de planeet en mijn geweten. De winkel heet overigens Square Eight, dus als je ooit eens in Gouda bent: gaan! 

Mijn vulpen | Ik heb het geloof ik al wel vaker verteld, maar toen ik afgelopen juli mijn opleiding ‘Communicatieprofessional C’ bij Van der Hilst afrondde, kreeg ik echt een heel mooi cadeau van mijn ouders en Len. Samen hadden ze een prach-tig-e vulpen voor mij gekocht. Ik had hem overigens zelf uitgezocht, maar dat maakte het alles behalve minder bijzonder om dit als cadeautje te krijgen. Ik ben nog elke dag gek op dat ding en schrijf er graag mee. Het was even wennen (want: lang geleden en het is echt anders dan met een balpen schrijven), maar als ik in mijn journal schrijf, stromen de woorden zo op papier. Love it

Zelfgemaakte noodlesoep | Len en ik proberen altijd graag nieuwe receptjes uit als we samen zijn. Zo stuitte hij laatst op een vega noodlesoep recept. Nu ben ik stiekem gek op noodlesoep, maar ik eet het eigenlijk nooit. Ja, waar gaat het mis? Geen idee. Anyways: Len besloot dit soeppie voor ons klaar te maken. En MAN, wat. een. feest. Nee, maar echt, we hebben me-ga zitten smullen. Zo erg zelfs, dat we besloten het de dag erna gelijk weer te maken, hahaha. Het gaat overigens om dit receptje. Ben benieuwd of iemand van jullie ‘m nu ook eens gaat maken. (Tip: iets minder kokosmelk is ook meer dan prima! En vega kipstukjes smaken er ook erg lekker in). 

Video’s van The Cottage Fairy | Dit meisje inspireert mij dus ZO erg! Ik droom altijd helemaal weg bij haar video’s. Ze gaan over het leven in een cottage. Ze is kunstenares en maakt allemaal moois en lekkers vanuit haar eigen tuin en de vallei waar ze woont. Ze heeft een hond en een konijn en.. Naja, je snapt me. Ik krijg helemaal zin om mijn eigen tuin te hebben, waar ik dan allerlei groenten, fruit en kruiden in hoop te kunnen ‘verbouwen’. Ik kom ook gewoon echt tot rust van haar stem, de muziekjes en de beelden. En die rust, tsja, die kan ik goed gebruiken! 

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 8 reacties

 1. Wat leuk dat je je liefde voor vintage weer hebt ontdekt! Ik besefte me laatst dat ik eigenlijk alleen nog maar vintage kleding koop en het is heel lang geleden dat ik iets ‘nieuws’ heb gekocht. Vind ik best een goede ontwikkeling ;) En dat YouTube-kanaal klinkt fantastisch, dankjewel voor de tip!

  1. Ah, wat goed inderdaad! Hoe fijn is het als je je én happy en jezelf voelt in wat je draagt én het ook nog heel verantwoord is. Ik word daar ook heel blij van (: Ja fijn he? Ik hoop dat je het leuk gaat vinden om te kijken. Liefs!

 2. Oh, nu heb ik spontaan zin om weer eens met een vulpen te schrijven! En ik snap je liefde voor The Cottage Fairy, haar video’s zijn zo fijn en rustgevend.

  1. Ja he? Helemaal mee eens (: Ik heb er door mijn vakantie weer een paar gemist, dus die ga ik komende dagen eens lekker op m’n gemakje kijken. En jep, kan het dus echt aanraden; zo’n vulpen!

 3. Fijn lijstje! En hoe old skool (en gaaf) om een vulpen cadeau te geven. Recept heb ik meteen opgeslagen, want yum.

  1. I know right?! Toevallig gisteren weer gegeten en mmmmmmmmm, helemaal blij met deze ontdekking! Liefs!

 4. Ik schreef zo graag met pen vroeger! Ik heb spontaan zin om er weer eentje te kopen, alleen schrijf ik niet meer zo heel veel met de hand. Of ja boodschappenlijstjes en zo, maar da’s ook zonde haha. Ik stuur wel veel kaartjes voor verjaardagen en zo, dus daar kan ‘ie wel dienst voor doen! Misschien op mijn lijstje voor kerst zetten :)

 5. Oja, leve de vulpen! Ik schrijf ook vaak met vulpen. Je schrijft toch meer met liefde ofzo hé op die manier?

Geef een reactie

Sluit Menu