Stel’s to-quarantaine list

Stel’s to-quarantaine list

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik gek ben op het maken van lijstjes. Die liefde ligt er vrij dik bovenop. Dus, toen ik Siroon’s to-quarantaine list zag, kon ik eigenlijk niet anders dan mijn eigen variant uitwerken. Schreef ik eergisteren nog dat ik écht niet weet waar ik hemelsnaam de tijd of de rust in mijn hoofd vandaan moest halen om allemaal nuttige, creatieve of digi-sociale dingen uit te voeren, ga ik vandaag toch beginnen over wat ik zou doen als dat me wél zou lukken. Ik weet ook niet wat ik wil, jongens, het zijn gekke tijden.

Als we onze overheid moeten geloven, en dat moeten we (en ernaar luisteren ook!), zitten we nog wel even in deze situatie. Zucht. Maar, we gaan roeien met de riemen de we hebben people – dat kunnen wij! Dus, ga ik nu maar eens dagdromen over wat ik allemaal zou gaan doen als mijn hoofd ernaar zou staan. En mijn werkrooster het toe zou laten. En ik spreek nu met mezelf af: het is ook oké als niks van dit lijstje echt wordt afgevinkt. “Stel, als je straks aan het einde van deze quarantainetijden helemaal niks van dit lijstje hebt gedaan, ben je geen mislukkeling. Punt.” Zo. Dan kunnen we nu verder. 

Project Stel’s huis 

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik precies op de dag dat alle horeca dichtging en de ellende écht begon, verhuisd. Ik zit dus in quarantaine in een gloednieuwe woning. Die, op mijn spulletjes uit Leiden na, nog vrij leeg is. Sterker nog: ik leef op dit moment zonder lampen of gordijnen, hahaha. Ik heb gelukkig wel van die charmante, zwarte kantoorlamellen hangen. En ‘peertjes’. Maar, het is echt alles behalve af. Ik had bedacht dat ik daar deze weken lekker mee aan de slag kon of zou zijn, maar dat is wel wat lastig als je geen winkels kan/mag/wil bezoeken. Wat ik dus ga doen? 

 • Ik blijf lekker Pinteresten om inspiratie op te doen. 
 • Ik zoek online naar leuke vintage/retro inspired blogs en winkeltjes (als je nog tips hebt, please let me know).
 • Ik bestel de dingen vast waarvan ik zeker weet dat ik ze graag wil hebben. (Zoals dit kleed; hier ben ik écht verliefd op geworden). 
 • Een vriend van mij gaat me helpen met het ophangen van planken. Niet nu, maar in de toekomt. Dus, ik kan vast bedenken waar ik ze wil hebben en hoe hoog etc. Belangrijke dingen! 

Stel doet creatief

Ik ben wel een creatieve miep te noemen, maar ik doe er eigenlijk te weinig mee. Ben ook allang blij dat ik weer ben gaan schrijven! Maar, mijn gitaar, waterverf en andere creatieve uitspattingen liggen nog altijd stof te vangen. Ik vind dat je creativiteit niet zou moeten dwingen, maar soms helpt het wel om er ‘gewoon voor te gaan zitten’ – ook als je eigenlijk geen inspiratie hebt. Dus, wat ga ik doen als ik er zin in heb? 

 • Proberen een mooie waterverf ‘poster’ te maken die ik dan in de toekomst hier ergens op kan hangen in huis. Ben benieuwd of dat gaat lukken! (Lees: of ik tevreden ga zijn met mijn maaksel). 
 • Meer blogjes schrijven. Meer, meer, meeeeerrrr.
 • Het lijkt me wel wat om weer eens een dansje te bedenken. Dat deed ik vroeger altijd met mijn buurmeisje of beste vriendin. Ik ben echt to-taal geen danstalent, maar gelukkig heb ik lamellen die dicht kunnen. 

Stel en de keukenprinsesambitie

Eigenlijk heb ik deze ambitie niet héél erg, maar ik vind kokkerellen op zich best leuk. Er zijn wat dingetjes die ik uit wil proberen/voor het eerst wil maken de komende tijd. Laat ik ze even opsommen, komt het: 

 • (Vega) Moussaka! Geen idee hoe of wat, maar ik zag het voorbijkomen bij Marlous en dacht: “Mjam, the me needs to try” 
 • Ik wil kijken of ik in deze oven (gloednieuw, dus je zou denken: die doet het goed) zoete aardappelfrietjes knapperig kan krijgen. Iemand een tip? 
 • En als ik dan toch bezig ben met die oven, kan ik ook eens kijken of ik weer eens iets zoets kan bakken. Onder groot voorbehoud deze hoor, want ik moet dan dus ook álle bakspulletjes eerst aanschaffen. Dat heb je met een nieuw huis. Maar, ik las dat HEMA het zwaar heeft, dus ik wil ze wel graag even sponsoren nu, eigenlijk.. 

Stella Kondo 

The girl loves opruimen. Nee, maar echt. Ik kan echt zo ontspannen van dingen wegdoen of een nieuw plekje geven; is niet gezond. Schoonmaken vind ik ook wel oké, maar net wat minder leuk. Ik bedoel: wie heeft ooit een stofzuiger uitgevonden?! Heel handig enzo, maar ik blijf er een hekel aan houden; aan the act of stofzuiging. Maar goed, in dit thema plan ik de volgende dingen te doen: 

 • Spullen die hier nog in de hal staan en die ik niet nodig heb, naar mijn berginkje brengen. 
 • Alles weer even flink goed stofzuigen en dan voor het eerst dweilen met mijn gloednieuwe dweil. Heb de afgelopen tijd die van mama geleend, maar nu heeft mama als verrassing een ‘eigen’ voor mij gekocht. Hoe lief?! (Waar een mens blij mee kan zijn hè?).
 • Mijn plantjes even fixen. Twee hebben er geloof ik rouwvliegjes (zoals dat heet). Dus, ik ga kijken of ik iets kan regelen met nieuwe potgrond en hydrokorrels. Ik wil ‘straks’ graag mijn hele huisje vol planten, dus dan moet ik wel eerst leren hoe ik ze goed in leven moet houden. Toch? Ja. 

Nou, dit is al een aardig lijstje dacht ik zo. Ik ben benieuwd of ik eraan toe ga komen. Qua tijd, maar ook qua mentale ruimte. Zoals ik in mijn vorige artikel schreef: op dit moment lijk ik (naast mijn werk) nergens echt aan toe te komen. Maar, we zitten hier nog wel even hè jongens, dus alles kan nog gebeuren. Take care!  

Liefs, Stel.

Deze post heeft 12 reacties

 1. Oh ik wil gaan beginnen met waterverf! Heb jij nog aanraders welke verf en kwasten je hiervoor kan gebruiken? Dit weekend ga ik de keuken in en ga ik fijn lekkere dingen bakken. De afgelopen dagen heb ik zo’n zin in nacho’s uit de oven jum, dat ga ik ook eens maken.

  1. Oeee nacho’s, wat een mega goed idee! Het is dat ik net boodschappen heb gedaan voor een week, maaaar dan zet ik het op het lijstje voor volgende keer, hihi. Zeker! Ik gebruik de waterverf van Van Gogh; die heb ik ooit voor kerst gekregen. Ik heb een doos met 12 tubetjes, die gaan erg lang mee en drogen in ieder geval nooit uit! Je hebt ook doosjes met ‘vaste’ verf; dat zijn kleine blokjes. Ik geloof dat die er ook zijn van de merken Winsor & Newton en Royals Talens. Die heb ik beide nooit geprobeerd, maar je kunt wel even Googlen voor een vergelijking (: Probeer ook echt op aquarelpapier te schilderen – gewoon papier gaat heel erg ‘bubbelen’. Qua kwasten heb ik van alles door elkaar heen. Ik heb ze gekocht bij een art winkeltje in Leiden en daar toen om hulp gevraagd. Dat gaat nu natuurlijk wat lastiger, maar internet weet vast een hoop! Veel plezier met bakken ook alvast; benieuwd wat voor lekkers je allemaal gaat maken. Liefs!

 2. Lekker lijstje hoor! Moussaka is nu perfect om te maken! Ik heb het ook wel eens gemaakt, inderdaad een gerecht voor een luie zondag want ik geloof dat ik toen 1,5 uur in de keuken stond. Over de zoete aardappelfrietjes: ik las laatst iets over zonnebloemolie gebruiken. Geen idee of het helpt, ik heb het nog niet uitgeprobeerd.

  1. Ahhh shit, hihi. Net boodschapjes gedaan en geen zonnebloemolie gekocht. Heb wel kokosolie.. Misschien is dat ook een idee? Ik ga het internet eens afspeuren; wie weet kan ik daar nog wat ideetjes vinden. 1,5 uur, oef, dat is inderdaad perfect dan nu in deze tijd. Ik heb de ingrediënten deze boodschappenronde nog niet gehaald, maar ga het voor volgende week ze-ker op mijn lijstje zetten. Liefs!

 3. Lekker lijstje hoor! Ik heb ooit eens mega lekkere zoete aardappelfrietjes gemaakt en de key is: weinig olie, en paneermeel! Want ze zijn veel vochtiger dan gewone aardappels en van dat vocht, moet je dus af. Hier het recept: https://inquiringchef.com/parmesan-thyme-baked-sweet-potato-fries/
  Moussaka klinkt heerlijk ja, al heb ik helaas geen ovenschaal in mijn tijdelijke airbnb ;) hier nog een die moet overleven op basis-huis-inrichting hehe. Hopelijk vind je gauw weer energie om aan dit heerlijke lijstje te beginnen!

 4. Koken en bakken is altijd een goed idee toch, helaas ben ik ziek thuis dus vanavond eten de restjes (lasagne, kerrie rijst met een kokosmelk sausje met spinazie/kruiden/zongedroogde tomaat en cajum kruiden. Ook prima te doen, ik maak er even nog een lekkere salade bij en dan zijn we weer good to go. Vanmiddag ga ik weer eens proberen te tekenen denk ik (nadat ik heb gewerkt aan ons moestuinplan). Thanks voor alle leuke tips Stella :)

 5. Leuke tips! Ik ben ook wel benieuwd naar die leuke vintage/retro inspired blogs en winkeltjes. Zelf probeer ik ook vooral mijn focus te leggen op mijn huis veranderen en opruimen (in de mate van het mogelijke)

 6. Genoeg leuke dingen om te doen, dacht ik zo! Fijn om te lezen wat anderen allemaal doen in deze gekke tijd. Brengt mij ook weer op ideeën. Leuk he een huis vol plantjes, ik ben er ook zo gek op. Maar rouwvliegjes zijn wel echt heel naar! Leuke blog!

 7. Ik vind jouw schrijfstijl heel fijn om te lezen, dus over meer blogjes schrijven: Meer, meer, meeerrr indeed! En dat zelf een dansje bedenken, te leuk. Ik heb een dochter van 9, dus ben de hele dag in de wereld van TikTok en “Mam, ik heb een nieuw dansje”. Dus dat kan tegenwoordig gewoon weer helemaal, joh. Hoeven je lamellen niet eens voor dicht, haha.

 8. Wat leuk! Ik ga zelf aan de slag met het schrijven van blogartikelen voor de komende maand, bakken, opruimen, noem maar op!

 9. Haha, eindelijk iemand die opruimen ook leuk vindt! Het is zowat het enige taakje in het huishouden dat ik leuk vind, samen met strijken (maar ik ben dan ook echt vreemd hehe).

 10. Goed lijstje! De moussaka kan ik je zeker aanraden. Wij gebruiken het recept van Jeroen Meus, dat kan prima met vega gehakt. Al laat ik meestal wel de aubergine weg, die mislukt soms en is dan een beetje een taaie schoenzool erin.

Geef een reactie

Sluit Menu