Wat de meid gaat doen in de herfst

Wat de meid gaat doen in de herfst

Tsja. Of we het nu willen of niet; de herfst staat voor de deur. Tip: laat hem maar niet binnen, veels te koud en nat. Nee, wat je binnen beter kunt doen is je fijne trui tevoorschijn toveren, een flinke mok thee zetten en de kaarsjes aansteken. Tried and tested, helemaal goed – aan te raden. Dus, mijn fijne trui en ik bedachten ons: laten we weer eens een lijstje maken. Een lijstje van dingen die we (al moet ik zeggen dat ik niet van plan ben de hele herfst deze trui te dragen – vertel ‘t hem maar niet) dit herfstseizoen willen gaan doen. O ja, enneh, stiekem wilde ik het niet benoemen, maar ook hier kun je simpelweg niet omheen: het zal een andere herfst zijn dan ‘normaal’. Maar goed, niks aan dit jaar is tot nu toe nog erg normaal. Geen reden om het niet zo positief mogelijk te bekijken though!

We gaan die oven wat vaker aanslingeren.

Eigenlijk ben ik to-taal geen keukenprinses. Ik vind koken en bakken wel leuk hoor, echt.. Als het snel klaar is, hihi. Nu ben ik dus wel gek op dingetjes opeten die je zelf hebt gemaakt. En laat ik nou ook graag willen dat mijn hele huis naar zelfgebakken koekjes ruikt. Om dat voor elkaar te krijgen, ga ik dus ‘gewoon’ wat vaker bakken. Het eerste recept is al uitgekozen en het boodschappenlijstje is al gemaakt. Wat ik ga maken? Nou: gember havermout koekjes. JA. ECHT. Jullie nog tips van wat ik verder echt nog moét gaan bakken? Hoor het graag! 

We gaan tegelijkertijd (uitdaginkje) minder suiker eten.

Ik ben echt verslaafd aan suiker. Dat wist ik al, maar de afgelopen dagen is het me nog duidelijker geworden. Nu ga ik hier niet beweren dat ik voor altijd van suiker af wil. Nee. Maar, het is wel belangrijk voor mij om het een aantal tandjes terug te schroeven. Beetje bijzonder dat ik dan wel meer lekkers wil gaan bakken. Maar, hoe leuk is het als je dan alleen snoept van waar je zelf tijd, liefde, moeite en aandacht in hebt gestoken? Ik vind dat wel een goede. Daarnaast ga ik ook gelijk proberen om bovenstaand recept wat aan te passen. Nee, ik heb geen bakskills, dus ik ben ook erg benieuwd of dat wel gaat lukken. En wat het minderen in suiker betreft? Ook daarvan ben ik erg benieuwd of het gaat lukken. Zal ik een dagboekje bijhouden en dat hier plaatsen? Zien jullie dat zitten? 

We gaan onderzoek doen naar een goede luchtbevochtiger.

Jullie hebben er nog steeds geen bewijs van gezien (ik weet het, ik weet het..), maar ik woon dus al sinds maart in mijn eigen appartementje. Nu merk ik dat dit appartementje niet bepaald vochtig is. Fijn natuurlijk, lekker droog. Zeker in vergelijking met waar ik voorheen woonde. Maar, mijn ogen, keel en hoofd merken het ook. En dat is niet bepaald fijn. Aangezien ik de komende maanden aardig veel tijd thuis ga doorbrengen, wil ik graag investeren in een goede (en mooie!) luchtbevochtiger. Dus, let the search begin!

We gaan elke dag naar buiten. Ja, elke dag. Ook als het regent.

Dit gaat echt goed, al. Ik kom elke dag buiten. Maar, het heeft dan ook nog niet echt hard geregend tot nu toe. Ben dus benieuwd of ik het vol ga houden, dat dagelijkse wandelen. Overigens wandel ik de ene dag 1,5 uur en de andere dag een half uurtje. Maar, ik ga er ten minste elke dag uit. Dat is wel echt van belang om een beetje sane te blijven met al dat thuiswerken. 

We gaan ons creatieve brein wat meer aan het werk zetten.

Hier ga ik een wat langer schrijfsel over fabriceren, maar de bottom line is dat ik soms weleens denk dat ik eigenlijk helemaal niet zo creatief ben als ik dacht. Maar, ik word vaak juist wel heel erg gelukkig van creatieve uitspattingen. Toch blijft de creativiteit soms achterwege en lukt het me to-taal niet om iets te maken. Of het nu zingen, schrijven, kleuren, tekenen of dansen is: er komt niks. Dus, ik wil mezelf weer wat meer uit gaan dagen. Creatief gezien. Soon more

Wat willen jij en jouw fijne trui deze herfst uit gaan spoken? Liefs, Stel. 

Deze post heeft 6 reacties

  1. Leuk lijstje! En meteen ook inspirerend, want nu wil ik gelijk ook wat meer gaan bakken ;) Ik wil deze herfst (en eigenlijk gewoon langer dan dat) vooral genieten van de dagen waarop de zon wél schijnt, want dat neem ik soms for granted. En blijven bewegen inderdaad! Wel straf hoor, dat je zo vaak (en lang) wandelt! Trouwens, ivm suikertips: ik ben zelf ook wel een zoetemondje, maar als ik iets bak gooi ik er altijd standaard maar de helft suiker in dat op het recept staat. En dat smaak je echt niet! Succes!

  2. Wat een fijn lijstje heb je gemaakt! Ik ben sinds een week of twee ook bezig met minder suiker te eten en dat gaat mij best goed af. Wel merk ik als ik dan een keer aan het snoepen ben, dat ik de volgende gelijk zo’n craving heb. Ohh en ik wil ook echt wat vaker naar buiten voor een wandeling!

  3. Wat een fijn lijstje. Ik heb zelf niet echt vakantie, aangezien ik op een psychiatrische afdeling verblijf. Maar ik ga in ieder geval elke dag naar buiten en heb verder ook gewoon een dagprogramma hier, haha.

  4. Ik kom zojuist voor het eerst op jouw website en wauw, wat een gave vormgeving! Heel nice :)

    Leuk lijstje ook! Mooie doelen denk ik zo, succes!

  5. Wat goed dat je zelfs naar buiten gaat als het regent haha, dat vind ik knap. Ik moet mezelf nu echt naar buiten trekken nu we een hondje hebben. Gelukkig hebben we wel een overkapping waar ik droog onder kan staan, maar ik kies wel de droge momenten uit als ik hem moet uitlaten. Verder ben ik ook bezig met afvallen en gezonder eten (en stoppen met roken.. na bijna 4 jaar gestopt te zijn was ik weer begonnen en na 2 maanden had ik zoiets.. dit kan niet meer, kappen Rachel!) dus ik stop met roken en snoepen haha.. heftig zat.

  6. Goed idee om een lijstje te maken! Zeker met de komst van de donkere dagen en het aanscherpen van de regels (aka meer binnentijd) :) Ik ben wel benieuwd hoor naar je huisje hoor! Misschien een ‘gezellige hoekjes’ sneak peek?

Geef een reactie

Sluit Menu