De planning voor mijn ‘uppie-avontuur’

De planning voor mijn ‘uppie-avontuur’

Uppie-avontuur? Echt? Jep, ze gaat weer eens een paar dagen alleen op pad. Het heeft even geduurd, maar ein-de-lijk heb ik een moment én een plek gevonden waar ik even een paar dagen kan focussen op niemand minder dan mij, mijzelf en ik. En of ik daar zin in heb? Understatement. Overigens is dit er eentje van mijn 21 for 2021 lijstje, dus dat is OOK nog eens leuk. Wist je trouwens dat ik er daarvan, ondanks Miss Rona en het roet dat ze strooit, al best wat dingetjes heb af kunnen tikken? Best een fijn gevoel I must say. Maar goed, we gingen het nu eventjes hebben over mijn daagjes naar Wijk aan Zee.

Waar was ik naar op zoek? 

Jep, want daar ga ik heen. Ik ga hier toch maar niet vertellen wanneer ik daar precies ben, want nou ja, het is en blijft het interwebs. Hoe een mens uitkomt bij Wijk aan Zee of all places? Nou, ik was vooral op zoek naar een huisje dat dicht bij een natuur-achtig-gebied ligt, wat een gezellige en fijne vibe heeft qua inrichting EN waar ik (relatief) makkelijk met het openbaar vervoer kan komen. Na allerlei leuks voorbij te hebben zien komen waar één of meer van die dingen ontbrak, kwam ik de prachtige loft tegen waar ik nu dus drie nachtjes ga slapen. Heel knus en stijlvol ingericht, een ingebouwde vide als slaapkamer én een uitgebreide keuken zodat ik niet elke avond in mijn uppie uit eten hoef te gaan. 

Wat ga ik daar uitspoken? 

Nu ben ik dat natuurlijk wel een avond van plan; dat snap je. Als je er dan in je uppie op uit gaat, dan pak je ook maar gelijk the whole experience. Als er een bioscoop was geweest, had ik daar misschien ook wel heengegaan. Juist omdat het gek kan voelen om dat soort dingen alleen te doen. Maar ja, why not? Ik neem ook ze-ker-we-ten mijn yogamatje mee. Wordt wel wat gedoe om die in de trein en in de bus mee te sjouwen, maar ik merk hoe fijn ik yoga vind en hoeveel rust het me geeft. And that’s what I’m looking for

Ook ga ik mijn geliefde acoustische gitaar meenemen. Ik ben namelijk van plan om VEEL te schrijven. Liedjes, dus. Maar, het mogen ook zeker andersoortige schrijfsels zijn. Er zit een heleboel in mijn hoofd en ik kan niet wachten om mezelf de tijd en de rust te gunnen omdat allemaal op papier te zetten. Over papier gesproken: dat gaat natuurlijk ook mee. Ik denk erover om, naast een ‘lelijk schrijfblok’, ook een mooi notitieboek te kopen. Misschien wel met een sjieke, leren (of andere toffe) omslag. Zo’n tof reis-achtig-boekje zonder lijntjes, waar ik naar hartenlust ik kan krabbelen. Iemand nog een tip voor een mooi merk? 

Even. Helemaal. Niks. 

Naast momentjes voor mezelf pakken in restaurantjes, wandelen over het strand en door de duinen, schrijven, liedjes zingen en yoga doen, hoop ik mezelf ook geen rust en denkruimte te gunnen. Het afgelopen 1.5 jaar was nogal een rollercoaster. Voor iedereen denk ik zo. Ik verloor een familielid, belandde in het ziekenhuis, verhuisde op de dag dat alles in de eerste lockdown ging, verloor mijn baan, werd al gauw ergens anders digitaal ingewerkt, kon mijn draai nergens echt goed vinden, had vanaf augustus elke dag ‘last’ van mijn hart, liet met heel wat tijd en aandacht de liefde weer toe en volgde een flink pittige opleiding naast mijn 36-urige werkweek. PFOE. Ja. Het is nogal wat, eigenlijk. Je kunt je dus misschien wel voorstellen dat ik er onwijs naar uitkijk of die boel heel even de boel te laten. Al is het maar voor vier dagen. 

Liefs, Stel. 

(Bron beeld)

Deze post heeft 8 reacties

  1. Wat een fijn plan! Klinkt helemaal heerlijk en als een goed idee :) ik ben altijd fan van bullet journals, zonder lijntjes maar wel met stipjes om ook te kunnen krabbelen. Maar mijn huidige favorieten komen uit het zuidelijk halfrond, sorry ;) veel plezier! Ik kijk uit naar je schrijfsels

    1. Ooooh ja, ik heb er ook echt minstens vijf van versleten geloof ik – bullet journals. Love those! Daar was ik ook altijd lekker crea bea mee, met washi tape en kleurtjes en doodles etc. Ik denk dat ik in dit geval graag een boekje wil puur voor schrijven. Maar, alsnog bedankt voor de tip natuurlijk! Dankjewel <3

  2. Klinkt als een geweldig plan! Hopelijk vind je het ook echt heel fijn en kan je je batterijtjes weer opladen :)

    1. Hoop ik ook! Maaaar, ik denk het wel! Al ben ik stiekem ook benieuwd of ik mezelf een beetje ‘tegen ga komen’, omdat ik constant met me, myself and I zit in een ‘vreemde’ omgeving. Ik ga het beleven. Liefs! (:

  3. Klinkt heerlijk! Ik denk dat ik op zo’n weekendje vooral veel zou wandelen, zonnen en lezen haha. En sushi bestellen :D

    1. Oeee, ja, lezen moet ook zeker op het lijstje bij mij. En sushi bestellen.. Dat is echt een goed idee. Ik ga alvast kijken of ze lekkere sushitentjes hebben daar! (: Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu