Hoe staat het ervoor met dat lijssie?

Hoe staat het ervoor met dat lijssie?

Dus. Je maakt weer eens zo’n lijstje, ja. En kijk je daar dan nog eens naar? Volg je dan je eigen puntjes op? Goede vraag. Vandaag dacht ik: “Ik heb eindelijk weer eens zin om te schrijven”. Ik opende mijn blog dashboard ding en zag dat mijn laatste schrijfsel een lijstje bevatte met alle dingen die ik graag in de herfst wilde doen. Nu ben ik natuurlijk vrij benieuwd (en jullie misschien ook wel) hoe het ervoor staat. Dus let’s go take a look

“We gaan die oven wat vaker aanslingeren.”

Jep, gelukt. Alleen heb ik vooral hartige dingen gemaakt, zoals aardappeltjes met rozemarijn en knoflook, lasagne en gevulde paprika’s enzo. Voor het avondeten, dus. Die gember havermout koekjes die ik leuk in het betreffende herfstlijstje heb gelinkt, zijn nog niet to existence gebracht. Misschien maar beter ook, want de zoete dingen die ik wél heb gebakken (brownies en een appeltaart) waren oprecht mislukt. Echt niet lekker gewoon. Misschien zou ik me erbij neer moeten leggen dat ik gewoon geen bakprinses ben. Maar NEE. We geven niet op. 

“We gaan tegelijkertijd (uitdaginkje) minder suiker eten.”

Nou, jongens, oprecht: dit is een flinke week echt goed gegaan. Uiteraard is het inmiddels alweer een groot suikerfestijn in mijn buik. Niet elke dag, maar ik ben en blijf gewoon een snoepkont. Toch weer een goede reminder om er weer een beetje op te gaan letten. Suiker is niet iets waar je elke dag grotere hoeveelheden van nodig hebt, Stel. Nee. Niet.

“We gaan onderzoek doen naar een goede luchtbevochtiger.”

Jep, gevonden. Niet gekocht. Nog. Ik heb andere schandalig grote uitgaven gedaan. Later meer daarover. Maar, misschien zet ik dit vriendje wel op mijn verjaardagslijstje? (Ben binnenkort jarig. Lijkt wel gisteren dat ik 25 werd, maar 26 is coming very close). 

We gaan elke dag naar buiten. Ja, elke dag. Ook als het regent.

Ja. Ik ga vaak naar buiten. Maar elke dag? En ook als het regent? HA, wie houd ik voor de gek?! 

We gaan ons creatieve brein wat meer aan het werk zetten.

Ik struggle echt onwijs met creativiteit de laatste maanden. Wat zeg ik: het laatste jaar? Alles waar ik ‘vroeger’ plezier en voldoening uit haalde, lijkt wel ‘op’ te zijn? Alsof mijn potje gewoon leeg is? Misschien heeft dat ook echt te maken met hoe ‘het leven nu is’ en mijn eigen happiness levels. Als je begrijpt wat ik bedoel. Misschien heeft dat dan ook uitwerking op de wil om dingen te maken? (Eigenlijk weet ik dat wel zeker). Ik schreef in het herfstlijstje: soon more. Laten we het daarbij houden. 

Mis jullie. Mis schrijven zoals ik ‘vroeger’ deed. Doei. 

Deze post heeft 7 reacties

  1. Ovenschotels zijn wel echt een goed idee, zeker in de herfst! Enne: voor brownies moet je even het recept van ‘Boter bloem en suiker’ opzoeken. God-de-lijk. En als het steeds niet lukt, is er misschien ook wel wat mis met je oven? ;)

    1. Echt he? Heb jij een favoriet? Dankjewel voor de tip; ga ik doen. Ik had zo’n kant en klaar pakketje en nog lukte het me om ze te verprutsen. Denk dat het kwam omdat de oven op de verkeerde stand stond inderdaad.. Oeps, hahaha. Liefs!

  2. Haha ja, altijd spannend om vergeten lijstjes er weer eens bij te halen! Die oven wordt hier ook echt vaak aangezet nu, heb afgelopen weekend weer overleefd op ovenschotels, mmm! Al ben ik dan eigenlijk liever in de weer met baksels dan met koken, vind dat laatste altijd zo’n opgave haha. Ben benieuwd naar je aankoopjes! & versta dat van dat creatieve haha, mijn blog heeft er ook maanden ongebruikt bij gelegen. Intussen is het even verbeterd, maar ik zit dan constant met de ‘angst’ dat ik het weer niet volhou.. Nuja, we doen wat we kunnen! Fijne dag!

    1. Mjammm, lekker! Ik krijg er helemaal zin in. Helaas staat er vanavond niks uit de oven op het menu, maar voor morgen weer wel! Ja, stom is dat he? Ik wil dan ergens diep van binnen wel heel graag lekker schrijven, maar ik weet dan 1. Gewoon echt niet waarover en 2. Het lukt niet? Alsof ik helemaal leeg ben of mijn vingers gewoon niet doen wat mijn hoofd zegt? Heel gek! Maar fijn dat we allebei ineens weer een beetje ‘de geest kregen’. Als we het maar leuk (blijven) vinden; dat is uiteindelijk het belangrijkste. Liefs!

  3. Dat was echt het enige waarvoor ik uitkeek naar de koudere, donkere dagen: ovenschotels! Ik bakte tijdens mijn vakantie ook browniekoekjes en die waren gelukt (applausje voor mezelf, want ik kan precies even goed bakken als jij). Die waren dan ook echt supersimpel, maar goed haha.

    1. Hmmm, browniekoekjes – dat klinkt echt heel lekker! Ik krijg er stiekem wel echt trek in nu.. Zeker omdat ik net met een kop thee voor mijn neus zit, haha (: Wat is dat toch he, met dat bakken. De een kan het super goed en de ander bakt er letterlijk niks van! Gelukkig zijn wij allebei vast en zeker goed in andere dingen, hihi. Liefs!

  4. haha wij hebben nu een pup van 18 weken, maar die is gelukkig heel erg zindelijk.. want als het hard regent dan moet die maar eventjes wachten. Hij heeft zoveel haar dus dan is die echt zeiknat plus hij heeft een hekel aan föhnen en douchen en droogmaken.. dus… wachten tot het buitje wat minder is en dan trotseren we de straten pas! Succes met de rest :)

Geef een reactie

Sluit Menu