Hop, er dwars doorheen meid – gaan!

Hop, er dwars doorheen meid – gaan!

Dat zei ik tegen mijzelf. Net. Drie seconden geleden. Want soms ben je zelf degene die jou moet vertellen waar het op staat. I needed to hear this, dus sprak ik het maar hardop uit. Ook een manier, toch? Want boy oh boy wat zit mij te ergeren aan al deze online ellende. Welke ellende wil jij weten? Nou, werp éven een blik op mijn laatst geplaatste foto’s hiero, op dit stukkie interwebs. In alle waarschijnlijkheid gaat de halve wereld mij vertellen dat het ‘HaRstIkke Leuk ToCH?!!” is, maar nee mensen – nee. Dat is niet hoe deze meid erover denkt. Ik zit ont-zet-tend te balen van het feit dat ik zoveel potentie zie en voel, maar het nergens tot uiting weet te brengen. ARGH.. 

Ik heb al eerder gezeurd (want dat is het wel, zeuren) over het feit dat ik niet happy ben met mijn foto’s. Zo gebruikte ik een tijdje geleden een paar keer achter elkaar een gratis stockbeeld, maar ook dat voelt eigenlijk niet helemaal lekker. Maar goed, als ik dan mijn eigen geschoten kiekjes zo zie, maakt dat me niet heel veel gelukkiger. Dus, koos ik voor dit schrijfsels maar weer een gratis plaatje van het internet

De ironie is aanwezig

Zal ik jullie eens wat bekennen? Ik kocht laatst een nieuwe iPhone. Niet omdat mijn ‘oude’ (een 8 Plus uit 2018) niet fijn meer was. Nee, omdat ik betere foto’s wilde kunnen maken. Je raadt het al: ik vind de foto’s van deze nieuwe iPhone eigenlijk een stuk minder mooi?!?! Potverdorie, zit ik dan. Hoop extra geld kwijt en niks opgeschoten. (Al gaat deze telefoon natuurlijk een stuk minder snel leeg, is hij nog sneller, gaat hij straks langer mee qua software en is hij nota bene LILA. Ja. Ook wel weer eens leuk, dus sowieso dankbaar etc. Maar, wel ironisch – dit verhaal). Voordat alle mensen die ook maar iets van fotografie af weten van hun stoel vallen: ik weet heus wel dat het device niet op een magische manier alles voor je doet. Geef mij de mooiste camera ter wereld en ik krijg het nog niet voor elkaar. Fotografie is niet voor niks een vak en daar geloof ik ook echt heilig in. Baal alleen dat ik er zelf zo weinig van bak en niet het geduld heb om er echt mee aan de slag te gaan. 

Zal ik mijn fotografenvriendje om hulp vragen?

Goed, dat hele foto’s maken is en blijft dus gewoon een ding. En dan kijk ik naar de prachtige plaatjes van Angelica, of het kleurenpalet en de sfeer die altijd op Merel’s website te vinden zijn, en dan denk ik: IKKE. OOK. GRAAG. En ik kan het proberen he, echt waar. Maar, de lichtval in mijn huis is ‘piep’, weinig vind ik echt fotowaardig en om nou mijn fotografenvriendje om hulp te gaan vragen.. (Die het sowieso vet leuk zou vinden om mij te helpen, dat daar gelaten). Ik zit gewoon te mopperen, eigenlijk. Ja, dat is wat het is. 

Het zijn maar gedachten, meid 

Ben ik misschien op zoek naar excuses om ‘weer te stoppen’? Zit ik mezelf gewoon ont-zet-tend te saboteren? Zou goed kunnen. Want, hoe eng is het om maar gewoon wat neer te pennen. Om dat wat je schrijft eigenlijk complete shit te vinden, maar het toch te publiceren? Volgens het boek dat ik aan het lezen ben (Everybody Writes van Ann Handley) hoort dat er allemaal bij – is schrijven een muscle die je moet trainen. Eerst krijg je al puffend, zuchtend en steunend net aan twee sit ups voor elkaar, maar naarmate je het vaker doet.. Dat idee. Zou het? Dan moet ik toch maar even doorgaan. Gewoon dwars door al die saboterende, negatieve gedachten heen. Hop. 

Liefs, self sabotaging zeurkous. 

Deze post heeft 8 reacties

 1. Het lijkt me niet helemaal eerlijk om jezelf met Angelica en Merel te vergelijken toch? Angelica is een fotografe en Merel heeft er een. Zou het een idee zijn om een keer ipv geld uit te geven aan een telefoon, geld uit te geven aan foto’s? Of een fotocursus? Je hoeft alle foto’s op je blog heus niet zelf te maken! En een sessie met een fotograaf kan al heel wat content opleveren :)

  1. Je hebt helemaal gelijk.. Stiekem weet ik dat ook wel. Misschien moet ik mezelf inderdaad eens echt vertellen waar het op staat. Als je het anders wil, kan je daar heus wat aan doen. Niet lullen, maar poetsen – basically ;-) Het leuke is dus: mijn vriend is fotograaf. En ik heb hem ein-de-lijk gevraagd of hij binnenkort eens een soort fotosessie met mij wil doen. Hij, lief als ‘ie is, maakte gelijk een gedeeld Pinterest bord aan zodat we daar een soort mood board kunnen maken. Je hebt helemaal gelijk (: Liefs!

   1. (Me nu realiserend dat ik in herhaling val over mijn vriend, hahaha, dat staat ook gewoon in de post. Goed. Het is vrijdag, laten we het daarop houden, hihi).

   2. Super leuk dat je dat gaat doen, ja lekker gebruik van maken! Ik kijk nu al uit naar het resultaat :) (ps. mijn vriend is SEO expert en ik maak ook uitgebreid gebruik van die kennis voor mijn blog. Je moet elkaar een beetje helpen in het leven he)

 2. Ah ik snap dat je hier weleens tegenaan loopt, ik baalde hier ook altijd van. Maar ik heb vier camera’s en misschien totaal 9 gehad. Maar ik vind mijn Olympus pen met mijn 200 euro lens het meest fijne apparaat om mijn blog foto’s mee te maken. Die bewerk ik dan in lightroom en nu ben ik er ook enorm blij mee, ik gebruik ‘m nu ook voor mijn visagie klanten.

 3. Ik gebruik altijd gewoon mijn telefoon die geen Iphone is maar ik ben daar best wel blij mee. Ik doe 1 vrij neutrale filter erover via VSCO (die om de een of andere reden altijd goed past) en soms nu ook een wit randje. Ik heb hier ook niet altijd goed licht moet ik zeggen maar ach, roeien met de riemen die je hebt en zo’n gratis stockphoto is zo verkeerd niet hoor :) Ik ben enorme fan van Annie Spratt’s foto’s op Unsplash. Ik weet zeker dat er veel ook bij jou passen (als je ooit nog eens eentje zou willen gebuiken :) ).
  Handig wel zo’n fotograferend vriendje! Daar zou ik ook handig gebruik van maken.

  1. Ik vind jouw foto’s altijd zo leuk, omdat ze zo typisch Irene zijn. Vind dat echt knap. Vaak zie ik een foto op Instagram voorbij komen en voor ik überhaupt heb gezien wie of wat erop staat, heb ik vaak al door dat het een post van jou is! (: Dankjewel voor de tip, ik ga zeker eens even kijken naar haar foto’s. Liefs!

 4. Ga maar lekker voor die basis cursus fotografie bij jouw fotografenvriendje!
  Ik weet zeker dat jullie daar allebei veel plezier aan zullen beleven;)

Geef een reactie

Sluit Menu