Er was eens een vrouw met dromen

Er was eens een vrouw met dromen

Je raadt het al: die vrouw, ben ik. Een hele tijd geleden zei ik wel eens dat ik niet echt dromen had. Stom, toch? Ik had het gevoel dat je pas droomde als het groots was. In je up naar Bali, een koffiebarretje openen in Australië, de wereld over met een zelf verbouwd campertje, een eigen bedrijf runnen, een tweede huis in Portugal kopen, in een elektrische Fiat 500 rijden (#zwijmel).. Je kent het wel, dat soort dromen. Ik vroeg me altijd af waarom ik die grootse dromen niet had. Geloof ik er niet genoeg in en snijd ik mezelf daarmee dan sowieso in de vingers? Of durf ik het gewoon niet uit angst voor teleurstelling? Of, en dat kan natuurlijk ook, zijn die grootse dromen gewoon niet my cup of tea en zijn die beelden mij ‘opgelegd’ door het ding dat social media heet? Wat. een. vrágen.

Dromen doe je op je eigen manier

Ik heb een vriendin die echt droomt. Dagdroomt, that is. Zij heeft me trouwens ook geleerd (of weer even aan mijn verstand gebracht) dat dromen anders zijn dan doelen. Zij laat ‘gewoon’ haar brein en hart de vrije loop en duikt vol enthousiasme haar fantasiewereld in. Ze hoeft zich van zichzelf nergens aan te houden en haar dromen hoeven niet aan allerlei eisen of regeltjes te voldoen. En HOE heerlijk is dat?! Mijn vriend, Lennart, die is ook zo. En ik? Ik kom dan met alle beren op de weg aanzetten – met alle mitsen en maren. Zucht. Jep, ik ben er zo een. Een realist, zoals ik het zelf graag zie. Maar, soms vraag ik me af of ik door de angst voor teleurstelling niet simpelweg een pessimist geworden ben in some cases. Misschien wel. 

Maar, stel je nou voor dat ik echt mijn hart zou volgen?

Dus, ik dacht: hoe leuk is het als ik dat ook gewoon eens probeer. Hup: brein uit, hart aan. Weet je wat er dan gebeurt? Dan zou ik wel heel graag..

♡ Een eigen EP uit willen brengen 

♡ Een vakantiehuisje willen hebben in een warm, zonnig, gezellig land waar je echt even ‘weg’ kunt zijn 

♡ Willen dat vliegen niet eng, duur en/of schadelijk was voor het milieu, zodat ik meer kon gaan reizen 

♡ In een karakteristieke woonboot, molen, boerderij of jaren dertig woning willen wonen, met veel dieren erbij

♡ Op vroege(re) leeftijd kunnen stoppen met werken, maar dat niet willen omdat ik mijn werk zo leuk vind 

♡ Echt goed willen kunnen dansen, in een heel leuk en gezellig dansteam 

♡  Van schrijven mijn werk (of een groot deel van mijn werk) willen maken  

♡  Een moestuintje willen hebben, waar ook veel mooie bloemen staan voor vlinders en bijen 

♡  Meer met fotografie willen (kunnen) doen 

♡  De ellende in de wereld willen stoppen (duh)  

Goed, en dan nu eens kijken welke stappen ik al zou kunnen zetten

Stiekem ben ik met sommige van deze dromen al aan de slag gegaan. Zo heb ik laatst mijn eerste echt mooie en goede camera gekocht (daarover misschien ooit meer), schrijf ik al best veel in/voor mijn werk en heb ik een aardig profi home studio om mijn eigen muziek mee op te kunnen nemen. En, ik realiseer me ook heel goed dat ik op sommige van deze dromen geen invloed heb. Of weinig. Maar, wat ik wel kan doen is mijn best. En dat ga ik steeds meer doen. Learning every day

Hoe gaan jullie met (jullie) dromen om? Liefs, Stel. 

 

Deze post heeft 4 reacties

  1. Ma zo’n schone foto van jou bovenaan Stel! Zie ook leuke kiekjes passeren die je met je nieuwe camera maakt, leuk om te zien (en om bij weg te zwijmelen). Mooi verwoord ook trouwens, dat dromen inderdaad echt wel gewoon mag. Ik droom dat al jouw dromen gewoon mogen uitkomen! Veel liefs!

  2. Wat een leuk lijstje dromen! Veel ervan lopen wat gelijk met die van mij :) In mijn dromen win ik Euro Millions waardoor ik ook een vakantiehuisje (of twee) kan kopen en mijn eigen zaak met vintage kleding en meubeltjes kan starten :p maar een moestuintje daar zit ik de laatste tijd ook vaak aan te denken en dat lijkt me nu best wel een haalbare droom.

  3. Heerlijk om eens na te denken over de haalbare of minder haalbare dromen. Hier staat een huisje met een tuin op de haalbare lijst (zijn al hard aan het rondkijken) en een leven vol eigen baksels en maaksels op de minder haalbare lijst haha! Soms heb ik ook wel eens dromen dat ik iets graag zou willen, wat ik eigenlijk niet wil, ken je dat? Bijvoorbeeld ik zou willen dat ik het leuk zou vinden om te ondernemen. Want dat is zo’n droomidee maar ik vind ondernemen helemaal niet leuk hehe. Die gaat dus op de niet-haalbare lijst. Leuk om van je te lezen weer :)
    PS ik geniet van al je fotos!

  4. Wat een fijne post en ik snap ‘m wel! Ik heb haalbare dromen (een nieuw huisje, meer/langer reizen, wellicht een wereldreis?, meer doen met illustratie, etc.) maar ik heb ook hysterisch grote dagdromen. Ik vind het al sinds kind zijnde heerlijk om te dagdromen over de meest bizarre dingen haha. Zo dagdroom ik wel eens dat ik een beroemd fotograaf ben en bekende artiesten fotografeer, of dat ik een held ben in een Marvelfilm (ja… echt… waarom? Juist omdat het zo ver weg staat van wat ik wil denk ik haha :D). Ik vind het echt ontspannend om op zo’n manier te dagdromen, dan kom ik echt even tot rust :)
    Ben benieuwd naar je foto’s :D

Geef een reactie

Sluit Menu