Ach, het begint allebei met een B, toch?

Oh men, de zon schijnt vandaag. Het is vrijdag 19 februari. Ik herhaal: de zon schijnt. Hoe zeldzaam is dat in deze druilerige regentijd? Ik moet NU naar buiten. Ik rol de trap vast af als ik niet uitkijk, dus iets langzamer lopen lijkt me slim. Oké. Ik ben beneden. Ik zet de douche aan, draai een stuk of twintig rondjes, doe de nodige dingen die een mens doet onder de douche -je kent het wel-, floep er snel weer onder vandaan, krijg het voor elkaar om met wat restjes kwark en muesli best een lekker ontbijtje te toveren, eet dat in recordtempo op. En o ja, ik moet mezelf nog fatsoeneren. Hop, hier en daar een likje make-up, een föhn op mijn haar, en GAAN. Ik stap vol goede moed naar buiten, met mijn favoriete zonnebril op mijn neus, bepakt en bezakt met al mijn studiemateriaal. Boekjes, laptop, etui, studieboek, geprinte artikelen. Onderweg kom ik er achter dat het toch nog ietsie te fris is om buiten te zitten. Sigh. Dan maar naar Bagels & Beans!

Buiten Bagels Beans

En daar zit ik nu. De heerlijke bagels vliegen me om de oren, maar ik mag van mijzelf geen geld uitgeven aan eten vandaag. Waarom? Ik ga vanavond al smikkelen buiten de deur. Met mijn nicht die ik eigenlijk altijd maar heel weinig zie. Dus: leuk. En daar wil ik wel gewoon kunnen zitten zonder dat ik denk: “Wanneer krijg ik weer stufi. Kan ik alles nog wel betalen. Help”. Het leven als student.

Ik merk dat ik het buiten de deur studeren echt heel fijn vind. Ik deed het een tijdje geleden voor het eerst, en dat was een heel spannende en zenuwslopende gebeurtenis voor deze krullenbol. Maar nu doe ik het eigenlijk verbazingwekkend makkelijk. Stap de deur door, zoek een tafeltje, ga zitten, verstop mijn hoofd achter een laptopscherm of buig mijn neus diep in een studieboek en klaar is Kees. De enige valkuil die ik nog moet ontwijken is dus het niet bestellen van een bagel. Die stomme dingen zijn zo lekker. Hard to resist.

Grappig trouwens, er kwam net een meisje hier naar binnen. En ik herkende haar meteen. Zo werkt dat in de blogwereld. Het was namelijk Lonneke. En die heeft best heel wat volgens op haar blog en via Instagram, dus een soort star struck zat ik naar haar te kijken. Zo gek eigenlijk. Net alsof je een bekende Nederlander spot. Ik had wel even hoi willen zeggen, maar hé ze was in gesprek enzo. Beetje raar om dan ineens met mijn creepy smile te gaan kirren dat ik haar blog ken. RAAR. Toch?

Er zijn echt mensen die ik graag zomaar random tegen zou willen komen. Of gewoon wel eens zou willen zien. Bijvoorbeeld Silke. Die schreef vandaag iets heels liefs over mij op haar blog, jullie moeten echt even gaan kijken. Stom dat Silke dus in Belgenland woont. Maar wie weet plannen we ooit eens een dagje dat ik daar naar toe ga. Hoe leuk zou dat zijn?! En ik moet echt een keertje naar Sonja gaan kijken als ze haar liedjes speelt op een open podium of iets in die richting. Eigenlijk zie ik al mijn favoriete bloggers als een soort vriendinnen. Does that make me creepy?

Goed, ik ga weer heel braaf doen alsof ik aan het studeren ben. Oké, nee, ik heb best al heel wat voor elkaar gekregen in de anderhalf uur dat ik hier nu met mijn billen op deze bank zit. Neeee ik vraag niet naar complimentjes hoor, hihi. Maar ik ga denk ik zo maar snel richting huis, anders koop ik straks alle bagels die dit leuke tentje aanbiedt. En dat lijkt me niet zo’n slim plan.

Toedeloe again.

Deze post heeft 12 reacties

 1. Ja wat leuk dat je vaker buiten de deur gaat studeren! Ik heb dat dit jaar al heel vaak gedaan en vind het nu zooo chill! Of buiten de deur bloggen, da’s eigenlijk nog fijner vind ik. En ja die heerlijke bagels zijn dan moeilijk te weerstaan….. Jam! En wat lieeef weer<3 Ik word er dan zo blij van als je mij zo eventjes noemt!! Kom maar een keer kijken ja, en speel dan zelf gelijk ook wat liedjes! Lijkt me super leuk:) Misschien wil Silke dan ook wel langskomen haha, of wij gaan naar Gent.. :D Wat je zegt over de blogwereld, eigenlijk vind ik het zo'n leuk wereldje! Ennn trouwens, beetje off topic maar ik heb gisteravond voor het eerst aan een vriendin verteld van m'n blog en ze vond het superleuk en ze zei zelfs dat ze het wel logisch vond dat ik dat deed, omdat het bij me paste. En nu gaat ze dit weekend m'n hele blog doorspitten hihi, hoe cute^^ Dus conclusie: ik ben bij dat ik blog. Ja! Liefs!

  1. JA DAT IS ECHT HET BESTE PLAN OOIT. Wij gaan op straat spelen, en dan geld verdienen, en daarmee naar Gent om Silke op te zoeken. Ik vind het een top idee. Behalve dan dat ik echt never nooit op straat durf te spelen. Hihihih. Oeps. Maar who knows? Ah wat lief van die vriendin, ahhh. Mijn hele omgeving weet het, maar soms is dat wel extra eng hoor. Dat ik dan ineens uit heel onverwachte hoek hoor dat ze mijn blogje hebben gelezen. Ehhhh.. RAAR. Maar goed, daar zet je het voor op internet, toch? Echt heel fijn dat ze zo lief reageerde. En trouwens, logisch, want het past ook echt bij je en je doet het ook echt heel goed en leuk etc. Liefs!

 2. Goede zelfdiscipline! Ik had waarschijnlijk allang een bagel besteld haha. Volgens mij, als ik terug denk aan mijn student zijn, heb ik nooit echt buiten de deur gestudeerd.. Alleen tijdens het schrijven van mijn scriptie, maar dat was in de bibliotheek (gelijk zo lekker saai haha). Fijn weekend Stel! (En ik reageer vandaag op je mailtje!) xxx

  1. Is goed, doe maar rustig aan hoor met dat mailtje! Ben allang blij dat je wil helpen, wieeee. Hihi, ja ik vind het ook nog een soort knap van mezelf. Je ziet de lekkerste dingen voorbij komen, en ik ga dan toch maar naar huis om iets van een bakje kwark naar binnen te happen. Ach, verschil moet er zijn! En lunchen met vriendinnetjes is veel leuker, dus dan spaar ik mijn centjes daar weer voor. Das ook gewoon slim (: Jij ook fijn weekend Laurie! <3

 3. Hahaha, het begint allebei met een B inderdaad! Maar als je studeert heb je een goed excuus, toch? Tof dat je Lonneke zag trouwens! Heb je lekker gegeten gisteravond? :) XX

  1. Vind ik ook. Kijk, dat is nou fijn om te horen, hihi. Ja grappig is dat he? Ze gaat er waarschijnlijk werken, daar, dus ik kom haar vast nog een keertje tegen! (: Ik heb heerlijk gegeten, wat lief dat je het vraagt. Vegetarische tortellini had ik; super machtig wel. Ik zat echt na tien happen al vol geloof ik. Ssst. Liefs!

 4. Jaaaaaa zo heerlijk dat buiten de deur studeren of bloggen :D haha, ik kan me heel goed voorstellen dat het moeilijk was om niet zo’n heerlijke bagel te bestellen! Ze zijn ook zo yummie!!

 5. Haha lekker is dat he? Buiten de deur studeren, ik doe niet meer anders. Alleen hoe krijg jij het voor elkaar om ergens compleet gratis te zitten, ik moet altijd wel minstens een kopje koffie bestellen hoor haha :p Als in; ik hou toch een tafel bezet.

  1. Oh nee dat doe ik ook hoor, iets bestellen! Hahaha. Maar geen bagel! Ik bestel meestal gewoon lekkere sapjes (:

 6. Ik denk dat de Bagels & Beans ook echt één van mijn favoriete en meest bezochte plekken wordt als ik volgend jaar in Utrecht studeer, het is gewoon zo’n heerlijk tentje. Alleen al omdat ze allemaal random kopjes en schoteltjes hebben om koffie in te serveren, haha.

 7. Jaaaaa, Ik vond het leuk om samen buiten de deur te eten!! Gezellie! Die spellingfout op de menukaart vond ik ook wel grappig haha. Je bent goed bezig met je blog. Ga zo door!!

 8. Oeh, de Bagels & Beans lijkt me zo’n leuke plek! En je komt er echt nog beroemdheden tegen, hihi. Jou zou ik daar ook wel willen tegenkomen hoor, zo lieeeeef! Haha jaaa, samen met Sonja en dan zijn we S3 (met onze voornamen he, hihi) ipv K3. Goed van je dat je kon studeren! Ik moet mezelf nog even een schop onder m’n kont geven om echt te beginnen. Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu