Nog een paar maanden

Hij is voor de zoveelste keer tot bijna boven mijn knie omhoog gekropen. Ik zucht; ik lag net zo lekker. Ik wurm mijn arm onder de dekens en probeer mijn broek fantsoenlijk op zijn plek te krijgen. De handdoek die op mijn deken ligt als extra laagje, zakt daarbij naar beneden. Het lijkt wel alsof ze me bewust zitten te irriteren, omdat ze het weten. Ze weten het gewoon, denk ik versuft. Hmpf. Nog een zucht en ik draai me weer om. En nu snel slapen, hop hop, dik ingepakt en ver onder de wol gepropt. Als ik morgen wakker word, bedenk ik in mijn krullenbol, dan is het weer een nachtje minder tot het weer lente wordt.

Lente

Ik vind winter leuk en aardig hoor, echt. Lekker dik aankleden en met rode wangen binnen komen, om je onder een dekentje te verschransen met een warme choco. Maar even serieus jongens: wie doet dat nou eigenlijk echt? Wie maakt dat romantische beeld van de winter waar? Ikke niet hoor. Ik stap met een blij hoofd naar binnen omdat ik eindelijk van die nare, koude wind verlost ben. Ik geniet wel van een lange winterwandeling hoor, echt. Als ik maar weer ergens op kan warmen, of een douche -bij voorkeur een bad, eigenlijk #verwend- binnen voetbereik heb. Winterkleding, trouwens, ben ik ook al zo’n held mee. Al mijn kleding is net iets te ‘koud’, en vesten heb ik ook niet echt graag aan. Dus, zit ik of mega te verkleumen, of zweet ik de pan uit omdat het toch net iets minder koud is dan verwacht. Of iets in die richting. Nee, ik ben geen wintermeisje. Ik mis de lente.

Waarom mis ik de lente dan? Nou. Dat ga ik eens even leuk op een rijtje zetten, want dat is wat bloggers doen. En ik ben een blogger, dus ik doe het ook maar gewoon. (Oké, en ik beleef er een certain amount of plezier aan).

Ik stap sneller naar buiten

Als het zonnetje schijnt, voel ik me altijd een soort verplicht om even naar buiten te hopsen. Omdat ik vind dat ik dan moet genieten van het feit dat de zon schijnt en het niet koud is en/of regent. En buiten zijn is goed voor je. Dus, dat is sowieso een pluspunt van de fijne lente. (Plus dat het niet TE warm is, zoals soms in de zomer).

Alles krijgt weer kleur

De herfst vind ik prachtig, maar zodra het winter is, lijkt niks meer echt kleur te hebben. Alles is zo ‘dor’ en somber. Ook dat heeft dan wel weer zijn charme, maar ik zie toch het liefst groen, en kleurtjes van jonge bloemen en helder blauwe luchten, dat soort dingen. En o ja, wat ook meer kleur krijgt is mijn huid. Ik ben echt een spook in de winter, en zodra het lente wordt, ziet mijn huid er net ietsie minder doorzichtig uit.

Babydieren

Dit is misschien wel het allerleukste aan de lente: alle dieren die paartjes gaan vormen, en dan kleine diertjes krijgen. Oh ik klink nu echt als ‘s werels grootste softie (which I actually am), maar ik krijg automatisch een big smile op mijn gezicht als ik twee zwanen samen zie zwemmen, of een mama eend met kleintjes. Of lammetjes; die vind ik ook ZO leuk. Maar het leukst zijn misschien nog wel kleine meerkoetjes. Daar moet ik altijd een beetje om lachen, zo leuk zien ze eruit.

Kledingseizoen

Winterkleding, mij niet gezien. Ik ben beter met ‘gewoon een broek en een shirtje’ of iets, dan met een shirtje, een vest, een leuke broek en nog even matchende sokken als het kan. Ik vind mijn kledingstijl in de lente altijd leuker dan die van de winter, is dat gek? Ik ben ook raar, ik weet het. Ik weet niet zo goed hoe ik dit verder moet omschrijven, maar ‘lente kleding’ ligt mij gewoon beter. En ik vind het leuker. En het is meestal minder duur dan winterkleding, want minder stof enzo. Ja. Doe mij maar lente.

Liefs, Stel.

Deze post heeft 9 reacties

 1. Ik heb ook onwijs zin in de lente, maar dat komt vooral omdat de lente vaak een seizoen is waarbij je ongeveer weet wat je kunt verwachten (de babydieren worden altijd wel geboren, de bloemetjes komen wel en de bomen krijgen weer blaadjes). De winter is nu precies zo’n seizoen, waar je denkt dat je weet wat je kunt verwachten, maar het vaak niet krijgt (bijvoorbeeld sneeuw of ijs). Ik vind de winter helemaal niet erg en kan ontzettend genieten van de kou, maar dan moet het wel KOUD zijn en niet 6 graden. Hier ligt sinds een paar dagen bijna alles plat. Het begon maandag met sneeuw en we zitten nu nog met ijzel. JOEPIEEE

  (maar goed, nu durf ik dus niet zo goed naar buiten omdat ik bang ben om te vallen haha.)

  1. Ik snap precies wat je bedoelt! Het is de afgelopen dagen dan wel echt kouder geworden, maar de afgelopen maanden was het veels te warm. Vond ik ook. Jaaa met die ijzel enzo! Ik snap helemaal dat je niet naar buiten durft, logisch. Ik zou dat risico ook echt niet willen lopen! Ik hoop dat de ijzel snel verdwijnt en plaatsmaakt voor sneeuw. Daar kan je meestal nog wel een soort grip op hebben als je naar buiten gaat! En dan gewoon samen met M naar buiten, dan kan hij je heldhaftig opvangen als je valt! Hihi. Liefs!

 2. Ik vind het ook prima als het weer lente wordt, maar zou wel graag eerst nog even die sneeuw en ijs van de winter meegepikt willen hebben. Dat hoort er gewoon bij voor mij… Daarna maakt het me allemaal niet meer uit. Als ik dat moment van de rode wangen en choco maar werkelijkheid kan maken, want dát doe ik meestal wel écht (of een kopje thee, maar dat is ook lekker!)

  1. Ja dat is ook wel waar ja (: Dat heeft ook wel wat he? Haha, als het nou snel even gaat sneeuwen en vriezen en leuk joepie, dan kunnen we de winter daarna voldaan achter ons laten en lekker de lente in. (En hopen dat er met dat sneeuwen en vriezen niet allemaal van die nare ongelukken gebeuren..). Liefs!

 3. Lente is by far mijn favoriete seizoen haha! Vorig jaar schreef ik ook artikel hierover met bijna dezelfde redenen die jij op geeft, dus wat dat betreft kan ik mij helemaal in dit artikel vinden ;-)

  1. Echt? Ooooh dat wist ik niet, haha. Ik heb je niet nagedaan hoor, promise! Ik heb dit allemaal uit mijn eigen brein gehaald. Dus gevalletje great minds think aline? Hihi. Nee, grapje. Ik kan inderdaad ook niet wachten op de lente! Liefs!

 4. Pfff, helemaal mee eens. Van mij hoeft de winter ook niet. Ok, een paar dagen per jaar misschien (om even heel snel chocomelk te drinken en één middagje sneeuwballen te gooien), maar doe verder maar gewoon lente en zomer. Het hele jaar door, ja <3. Ik herken je verhaal zo goed. Hihi, babydieren jaaa!

 5. Oh zo herkenbaar! Ik ben de winter ook een beetje zat, al die grauwigheid, koudheid, en regen nu op dit moment… Ik verheug mij ook echt weer op de lente. Lekker weer lente kleding aan kunnen doen. Dat is altijd zo’n geluksmomentje <3

  Liefs! Evelien

 6. Mijn ouders zaten pas beneden met de kaart op tafel op zoek naar een paar campings in de streek die we hadden uitgezocht voor de zomer maar ah, het is zo raar om zomerse plaatjes te zien en te denken aan lente en de hele dag een blauwe lucht en zon en opstaan als de zon al op is! Dat mis ik het meest aan de lente, de zonnestralen, het ‘even naar buiten kunnen lopen’ en buiten zijn et cetera. Stiekem blijft het toch wel mijn fave seizoen maar als ik er nu aan denk is dat echt niet chill omdat ik er dan heel veel zin in krijg, haha. De winter (of zoals het nu is) vind ik ook niet vervelend, maar wel een beetje nietszeggend of in elk geval een ‘dal’ ofzo. Er gebeurt gewoon minder en ik onthoud er ook minder van, heb ik altijd het idee.

Geef een reactie

Sluit Menu