Blogliefde: de blogjes (en bloggers) die mij inspireren

Blogliefde: de blogjes (en bloggers) die mij inspireren

Als echte sucker for inspiration vind ik het heerlijk om inspirerende en motiverende artikelen te lezen. Maar ook persoonlijke schrijfsels, column achtige krabbels of eigenlijk gewoon heel veel dingen; ik ben gek op blogjes van anderen lezen. Ik kan verliefd worden op iemands’ schrijfstijl, ik kan compleet vallen voor de looks van een blog, en ook kan ik mijn hart verliezen aan bepaalde onderwerpen. Het kan stiekem soms zelfs zo ver gaan dat ik iemand als een voorbeeld ga beschouwen. Niet alleen op schrijfniveau; sommige meiden zijn ZO inspirerend. Dan lees ik hun blogjes graag (en als ze vloggen is het helemaal een feest) en haal ik daar echt een soort geestelijke voldoening uit. Ik kan het eigenlijk niet zo goed uitleggen zonder creepy over te komen. Eniewees, hier volgen de blogjes van meiden die mij op wat voor manier dan ook inspireren, motiveren of gewoon heel happy maken.

Flora in the garden van Fleur

Vanwege: haar schrijfstijl en kijk op dingen. Ik vind Fleur echt heel cool. En ik haat het woord cool, maar ik haat het minder als het echt zo is. Ik vind het gewoon. Fleur schrijft hilarisch, en beschrijft haar leven zonder glitters en opsmuk; het is zoals het is, en het is echt niet altijd makkelijk. Toch doet ze onwijs haar best om alles zo te krijgen zoals ze het wil. Ze houdt haar doelen bij, en of ze die haalt of niet (of er aan werkt, in ieder geval), en ze tekent allemaal leuke katjes en hoofdjes en dingen. Ja, ik vind haar leuk. (Ps; Fleur heeft ook na een stomme, verdrietige break up nu weer liefde gevonden, dus ik identificeer me ook een pietsie beetje met haar situatie).

Her human universe van Sonja

Vanwege: haar muziek en hoe ze daarmee bezig is. Door Sonja ben ik weer meer gaan schrijven; meer muziek gaan maken. Ik zag hoe zij ook strugglede met haar muziek. Ze vond, en vindt, het onwijs leuk, maar het liep allemaal een beetje vast soms. En ze was er ook onzeker over. Maar nu schopt ze die onzekerheid onder zijn kont en zet ze zomaar even -oké ze vindt het mega eng, logisch- haar zelfgeschreven en opgenomen liedjes op haar blog. Ik heb daar echt HEUL veel bewondering voor, want hoe eng is dat?! Als je dit leest: je bent een inspiratie voor mij op dat gebied. Keep on going, ik ben fan.

Happy Acorn van Nina

Vanwege: haar schrijfstijl, maar vooral haar creatiefsels. Altijd als Nina iets plaatst -en dat is helaas niet al te vaak sinds ze druk is met haar eigen bedrijfje– lees ik het meteen. Ik geniet van haar vrolijke toon, en haar cretatieve kijk op dingen. En creatief, dat is ze. Ik heb het al vaker gezegd, maar als ik van iemand de teken- en knutselkriebels krijg, is het van Nina. Ik vind haar creaties echt mega mooi, en ik wacht nog altijd op het perfecte moment om wat mooie kaartjes aan te schaffen. (Want geloof me: die zijn echt mega mooi).

Younique van Femke

Vanwege: haar tips en lijstjes. Femke is een freelance tekstschrijfster. Ze schrijft best vaak artikelen voor Cosmopolitan, en altijd als ik zo’n stuk lees, kijk ik snel of het van haard hand is. Ik vind al haar lijstjes hi-la-risch en ZO leuk bedacht. Elke keer denk ik: “Hoe komt ze er toch op?!”. Ik heb niet alleen bewondering voor haar eeuwige inspiratie en humoristische ‘toefjes’ in haar artikelen, maar ook voor het feit dat ze freelanced. Mij lijkt dat mega onzeker en griezelig allemaal, maar zij doet het toch maar even! #powergirl.

Paper Boats van Aline

Vanwege: de looks van haar blogje, de prachtige foto’s en vooral haar schrijfstijl. Over de blog van Aline kan ik echt weinig zeggen. Ik heb stiekem een beetje ontzag van Aline. Ofzoiets. Ik vind haar schrijfsels altijd de leukste van allemaal, en zou willen dat ze elke dag wel een artikel publiceerde. Maar, ze is eigenlijk fotografe, en daar stopt ze veel tijd in. Met resultaat. En duh, want die foto’s zijn echt eh, ja, ik ben niet zo origineel met bijvoegelijke naamwoorden vandaag. Mooi. Prachtig. Schitterend? Naja, ga zelf maar even kijken.

Teske van (duh) Teske

Vanwege: geen idee, het is gewoon heel verslavend. Ik kijk vooral Teskes vlogs, en ik kan dan echt even ontspannen. Ik dacht altijd dat ik haar videos niet zo leuk vond, omdat ik er ZO veel verschillende dingen over hoorde. Tot ik ging kijken. Ik ben he-le-maal verslaafd. En ik vind het echt zo leuk voor haar dat ze nu echt mag gaan zingen en dat er daarmee echt een droom uitkomt. Normaal vind ik het moeilijk om iemand iets te gunnen als ik zelf jaloers ben erop (slechte eigenschap, echt, ik vind het ook heel stom) maar ik gun het haar echt.

Veel liefs, Stel.

Deze post heeft 18 reacties

 1. Ahh, ik voel me helemaal vereerd om hiertussen te staan! Gisteren besefte ik weer dat ik al twee en halve week niks gepubliceerd heb, ah, zo slecht! Maar dan is het extra lief en bemoedigend om te lezen dat mensen mijn blog nog niet vergeten zijn :-) Dankjewel, liefs!

  1. Natuurlijk zijn ze dat niet; ik zie jou echt als een inspiratiebron hoor! Hihi. Kijk af en toe gewoon op je blogje voor oudere artikelen die ik nog niet gelezen had, stiekem. Ssst. Liefs!

 2. Ooh, ik ken er een heleboel van en dat vind ik leuk :D Teske volg ik ook heel erg graag, en de foto’s van Aline zijn echt zalig :D Sonja volg ik ook, woehoew! Maar zo te zien zijn er dus nog enkelen om te ontdekken. Tof :D

  1. Jaaa, ik denk dat wij misschien wel een beetje dezelfde stijl hebben qua blogjes die we leuk vinden. Geen idee waarom ik dat denk, hihi. Het lijkt zo! Het lijkt ook een beetje alsof we een beetje op elkaar lijken. Of misschien zie ik spoken. Liefs!

 3. Sommige bloggers ken ik nog niet, ik ga meteen een kijkje nemen :) de vlogs van Teske vind ik ook heel leuk en ontspannend om te kijken!

 4. Ik ga meteen een kijkje nemen bij deze blogs! Leuk stukje geschreven en leuk om op zo’n manier nieuwe blogs te ontdekken!

 5. Younique vind ik zo’n fijne blog om te lezen. Korte stukjes tekst met humor, heel fijn. Liefs

 6. Wat leuk lijstje met fijne bloggers, sommige ken ik nog niet :)

 7. Oooooo jeetje wat lief dit, en dat terwijl ik echt 1 keer per eeuw blog!! Thanks! <3

  1. Graag gedaan! <3 Stiekem ben ik inderdaad echt zo'n fangirl die zegt: VAKER DOEN. Maar ik snap heel goed hoe druk je het hebt met vanalles, en hallo, je moet natuurlijk alleen maar bloggen als je daar zelf zin in hebt! Ik blijf je toch wel volgen in alles! (:

 8. Oooh ik ga snel eens naar de blog van Sonja kijken. Wat dapper dat ze zo haar muziek deelt zeg; lijkt mij echt super eng haha

  1. Echt he?! Ik vind het ook echt mega dapper. En het luisteren is ook echt de moeite waard!

 9. Leuk lijstje! Ik kon ze niet allemaal dus ik ga snel even kijken! :) -x-

 10. Oooh jeetje Stella echt te veel eer dit! Ik word een beetje verlegen als ik je woorden lees, haha. En dan sta ik ook nog eens in een lijstje tussen allemaal mensen waar ikzelf ook erg naar op kijk. Ontzettend lief!<3 Ik weet verder niet zo goed wat ik moet zeggen behalve: dankjewel:)

  1. Je hoort er echt helemaal tussen vind ik! En dankjewel is helemaal genoeg hoor, hihi. Liefs! <3

 11. Aah wat super lief Stella! Dankjewel! Omg en dan loop ik een beetje n maand niks te posten!
  Ik zal m’n leven beteren! ;-)
  Liefs!

 12. Wat een fijn bericht. Leuk om zo nieuwe blogs te leren kennen! De blog van Fleur staat ook ergens bovenaan m’n lijstje, wat schrijft ze inderdaad fijn en leuk en inspirerend. Paper Boats volg ik ook, prachtige blog!
  De rest ga ik bekijken!
  Liefs

 13. Ik ken eigenlijk alleen maar Teske. Haar volg ik al best een tijdje. Verder zien de blogs er wel erg leuk uit. Ik ga eens rond klikken :)

Geef een reactie

Sluit Menu