Comfort escape deluxe: mijn eerste singer songwritercursus

Eerst zou het niet doorgaan. Te weinig mensen hadden zich aangemeld. Ik was verdrietig, want hé verdorie, dat zou de manier zijn om èn te doen wat ik leuk vind, èn meer te weten te komen over songwriting, èn gelijkgestemde mensen te ontmoeten. En nu gaat het toch wel door. Vanavond (woensdagavond 02 maart, it is) sleep ik mijn gitaar mee, een potlood, een gum, en alle moed die (?) ik in me heb. Ik ben ZO zenuwachtig. Ik ga de cursus volgen met vier anderen. Dat zag ik aan de mailadressen. En het enige wat er door mijn hoofd spookt..

Comfort escape

BEFORE

De anderen zijn vast honderd keer beter. Of de cursusbegeleider heeft misschien wel heel veel kritiek op mij. I mean, we moeten onze ‘al geschreven liedjes’ meenemen. En misschien wel voorspelen. JA HALLO JONGENS. Ik durf amper gitaar te spelen voor mijn eigen familie! Ik heb een prachtige gitaar, maar ik heb nooit les gehad. Misschien doe ik het wel helemaal verkeerd, of denkt iedereen: “Wat moet zo’n meisje met zo’n mooie gitaar, als ze er niet eens echt op kan spelen?”. Oh men.

Ik moet wel echt stoppen van mezelf met al dat negatieve denken. Maar dat is ZO lastig. Ik vind het echt moeilijk om nu te denken dat ik het heus wel kan, en dat ze het vast wel mooi vinden, en dat ik misschien ook wel complimentjes krijg, en dat ik daar ben om te leren, en dat ik vast hele leuke mensen ga leren kennen. Al die fratsen. Ik kan het ook wel denken, maar euh, ik moet het ook wel ‘even voelen’. Men.. Die zenuwen helpen ook niet echt. Ik moet mezelf eraan herinneren waarom ik mezelf heb opgegeven, en hoe leuk het is om met anderen bezig te zijn met muziek. En wat nou als ik er niks van bak he? Wat is daar eigenlijk erg aan? Er gebeurt  dan verder niks, toch? Nee. DUS. Hopsakee. Later note: gelukkig kwam studievriendinnetje Suuk langs van tevoren, en zongen we samen wat liedjes. Dat stelde me gerust. Zingen is leuk, en het doet me ZO goed. Wat ze ook zouden zeggen, zo zou het wel blijven voor mij.

AFTER

Oké, dat was LEUK. Aardige mensen, enthousiasme, helemaal niks competitiefs of belerends. Nee. Gewoon een opdracht, daaraan werken, dat aan elkaar laten horen. Ik was niet eens echt meer zenuwachtig toen ik begon met zingen. En ik kreeg ontzettend lieve complimentjes. Ze vonden het heel teder, en het sprak echt tot hun gevoel. JEEI. Doel bereikt. Ik ben echt heel benieuwd wat de komende weken gaan brengen. Volgende week gaan we iets doen met materiaal dat we zelf al hebben. Kunnen AL die liedjes van mij (ik heb er echt HEEL veel) eindelijk eens ‘op tafel’. Hopsakee. Ik heb er echt veel zin in!

Stiekem ben ik dus best een beetje trots op mezelf. Van tevoren kan ik over zoiets -zoals jullie konden lezen- ontzettend paniekerig zijn. Dan vind ik het lastig om de positieve dingen te bedenken en ben ik mezelf constant al aan het downgraden tegenover de anderen. Terwijl ik die helemaal niet ken, en het helemaal geen competitie is! STOM. Maar zo werk ik nou eenmaal. En hoe meer ik dit soort dingen gewoon doe, en uit mijn comfort zone stap, hoe meer ik zal leren dat al die negatieve gedachten en angsten helemaal nergens voor nodig zijn. En naast het zingen en muziek met anderen, is dat ook grotendeels waarom ik dit doe.

Op naar de volgende les! Liefs, Stel.

Deze post heeft 10 reacties

  1. Wat klinkt dit als een ontzettend fijne ervaring! Wat leuk dat je zoveel complimentjes kreeg en dat ze zelfs zeiden dat je liedjes tot hun gevoel sprak! Dat is het grootste compliment wat je kunt krijgen! Fijn!

    1. Dat was het ook echt. Echt even een zelfvertrouwen boost in mini vorm (: Ja he? Daar ben ik het helemaal mee eens. Het was ook echt fijn om te horen, want dat is echt mijn grootste ‘doel’ als ik liedjes zing voor anderen. Liefs! En fijn weekend! (:

  2. Joepieee! Super dat je dit doet, zoals ik al zei: echt een héle goede stap richting het laten horen van je eigen liedjes. Ik ben nu zó ontzettend benieuwd naar jouw liedjes haha, ik heb de hoop dat ik ze nog weleens mag horen.. Hihi. En heel fijn ook dat er zo’n fijne sfeer hing daar en niet competitief, dat is inderdaad het fijnst wat je kan hebben. Wiehoe, ga zo doooor! Liefs

    1. Ja he? Ik denk wel dat ik het hierdoor wel beter durf ‘straks’. Ik wilde dit weekend al wat gaan frutsen met opnemen, maar ik ben mijn capo vergeten in Leiden.. Hahaha. Ik kan wel wat met de piano proberen morgen. Who knows. Vind het toch nog wel een beetje eng, en weet stiekem ook echt niet hoe ik het voor elkaar krijg om zonder mooi opname apparaatje een mooie opname te maken qua geluid. Maar hé ik ga ‘t gewoon proberen, wie weet! Ja die sfeer is het fijnst. Soms kan iets totaal niet competitief zijn, maar dan maak ik dat er zelf wel van door mezelf met iedereen te vergelijken. Maar het viel zo mee deze keer: echt fijn! Wieee, thank! Liefs!

  3. Wat tof dat het zo goed voelde! Het is sowieso altijd de moeite van het proberen waard en hallo, volgens mij kan jij echt wel goed zingen en gitaar spelen. Ik had net weer rijles en dan krijg je ook een hoop verbeterpunten, maar dat is niet erg, want je komt er ook alleen maar om te leren en niemand verwacht van je dat je het goed doet – als je al een supergoede singersongwirter was, zou je in eerste instantie namelijk niet eens meedoen aan zo’n cursus. Veel succes met oefenen en opnemen! Met de dictafoon van je iPhone kom je al een heel eind, zal niet perfect zijn voor muziek, maar hij is best goed. :)

  4. Doordat je je gedachtes van te voren ook in deze post hebt geschreven kun je heel goed zien hoeveel verschil er tussen before en after zit. Zo fijn dat het zo meeviel! Het lijkt me echt wel hartstikke leuk zeg, liedjes schrijven en zingen met mensen die dat ook leuk vinden. Heel veel plezier met deze cursus Stel! :)

  5. Hoe goed dat het toch is doorgegaan! Ik ben echt trots op je dat je het gedaan hebt en kijk eens wat een leuke reacties allemaal <3 Je gaat een superster worden hoor Stella, hihi. Liefs!

  6. Jaaa wat goed! Bij de volgende keer dat ik iets engs moet doen ga ik hier aan denken. Jij laat gewoon zien dat het lukt, dat je het kunt doen als je maar wilt. En dan er (stiekem) ook nog plezier aan bleven. HOERA!

Geef een reactie

Sluit Menu