Comfort escape: ready, set, yoga!

Panikerend grijp ik af en toe mijn krullenbol vast. Met de handen in het haar, zeggen ze wel eens. Oh men, wanneer houdt mijn hoofd nou eens op met denken?! En wanneer houden mijn schouders nou eens op met zich automatisch in een kramp te trekken? En how on earth moet ik ooit een beetje chillenbillen?! Zucht. Diepe zucht. Dat helpt, maar wel voor heel even. Ik moet echt leren ontspannen, anders klap ik zowel lichamelijk als mentaal uit elkaar voordat ik überhaupt een diploma hebt gehaald. Huilen. En wat doe je dan? Dan ga je naar een yogaklasje. Want, ik heb dus ooit een yoga-at-home-poging gedaan, maar not for me ladies, not for me. Dus vanavond gaat het gebeuren: Stella gaat een yogales volgen. Help.

Yoga

Hersenspinsels vooraf

Het is nu een uurtje van tevoren, en ik ben best een beetje zenuwachtig. Ik zie ‘t alweer gebeuren: Stel heeft de verkeerde kleding aan, Stel volgt de yogamevrouw niet, Stel valt in een moment van pure zenheid met een keiharde klap op de grond, Stel krijgt kramp en komt niet uit die en die positie, Stel laat een scheet.. OF: Stel is een yogaqueen en vindt haar innerlijke zen binnen de korste keren en vouwt zichzelf in de meest onmogelijke posities. Eigenlijk maakt het me niet zoveel uit hoe het gaat; ik wil het gewoon graag fijn vinden. Ervan ontspannen. Want dat is echt het doel van mijn yogareis -haha-. Ik vind het spannend, ja. En ik heb stiekem ook wel een beetje veel doemgedachten, ja. Maar who knows; ik geef het gewoon een kans!

Tijdens..

WE GAAN EEN UUR MEDITEREN, PARDON? Ja, serieus. We gingen een uur me-di-te-ren. Stil zitten. Een uur lang. Met je ogen dicht. Ja, ehhh, hier had ik potverdorie niet om gevraagd. Zit ik dan, in een oncomfortabele positie. En er zijn vast nog maar vijf minuten voorbij. Echt alles schiet door mijn hoofd, maar de meest terugkerende gedachten waren rondom: Lars is altijd zo lief voor me, ik heb echt verschrikkelijke rugpijn, gebeurt dit echt, ik vind dit cool en verschrikkelijk tegelijk, zijn we al klaar, auw, zou mijn rug af kunnen sterven, Lars dit, Lars dat, ik moet dat nog doen, ik heb zin in thee, auw, help. Zoiets.

Achteraf

Ik heb er wel echt van geleerd. Iets zweverigs, namelijk: “Als jij je niet happy voelt, of je zit niet lekker in je vel, vergeet dan niet dat je gedachten dat zeggen. En jij bent niet je gedachten.” Hoe bedoel je diep? En leerzaam, ook. Want het is ook waar. Ik dacht vanalles in dat uur, maar ik ben er nog. En er is niks veranderd. De gedachten waren niet altijd fijn, en ik dacht ook echt niet alleen aan leuke dingen, maar de gedachten kwamen en gingen. Zo kun je dus ook leren om minder gekwetst te zijn als iemand iets naars zegt. Althans, dat zei de yogamevrouw. Nu ga ik snel douchen, met een geurkaarsje en een grote beker thee. Onder een hete waterstraal. Want my oh my ik heb echt mega rugpijn van een uur zitten zonder leuning. Auw.

Trots?

Ja. Ik ben trots. Want, ik ging helemaal in mijn eentje naar een yogales. Ik was bang, ik dacht dat ik alles fout zou doen, en toen werd mijn nachtmerrie werkelijkheid. Niks doen. Een uur lang. Trust me, ik kan echt NIET niks doen. But I did it. En geloof me, het uur was zo om. En dat is geen grapje.

Update

Inmiddels ben ik dus afgelopen maandag -30 november- nog een keertje geweest, en dat was wel de normale yinyoga zoals het had moeten zijn. En dat was fijn. Ik ga zekerweten proberen elke maandag te gaan, want het voelt echt goed.

Mediteren. Is je aan te raden, maar doe het als het ‘moet’. Hihi. Liefs, Stel.

Deze post heeft 6 reacties

  1. Haha dat vind ik wel een beetje raar hoor van die lerares, om als er iemand nieuw is, meteen te gaan mediteren! ^^’ Maar goed, ook nuttig inderdaad! Ik mediteer zelf iedere dag (omdat het moet ;)) met de app Headspace en dat is echt superleuk om te doen en duurt maar 10 minuutjes! Wie weet is dat voor jou ook iets, voor af en toe! ;)

  2. Fijn dat het je zo goed beviel! Ik neem me ook al lang voor om een keer een lesje te volgen, ik ben heel benieuwd wat ik daar van zou vinden! Alleen een heel uur niets doen? Kwam dat omdat het de eerste les was of moest je ondertussen wel allerlei poses aannemen of begrijp ik het nu verkeerd hihi?

  3. Haha, leuk geschreven! Ik dacht ook altijd dat yoga te zweverig voor mij zou zijn, totdat ik thuis eens ben begonnen met de 30-Day Yoga Challenge van Erin Motz (YouTube) en dat vond ik stiekem wel erg fijn! Zo’n yoga-klasje wil ik ook altijd nog eens proberen, maar eh, 1 uur mediteren? Poeh, haha, dat is me wat. You go girl!

  4. Haha, ik las je ervaring al op Twitter, maar in een blogje is het nog net wat leuker :D Ik kan me wel geloven dat 1 uur lang echt de hel is, maar tegelijk ook heel cool! Ik ben ondertussen nog maar 1 keer kunnen gaan, maar maandag ga ik ook gewoon weer :D

  5. Yoga lijkt mij zo ontzettend fijn, en ik zou ook zo zenuwachtig zijn hoor! Ik zou er stiekem helemaal nerveus van worden gewoon, maar het lijkt mij echt heel fijn. En ik vind het héél stoer dat je zo dit in je eentje hebt gedaan, toppertje! <3

    Liefs! Evelien

  6. Oh dit is zo herkenbaar, mijn hoofd houd ook niet op met denken. Maar wat fijn dat je het zo goed beviel :) misschien zou het voor mij ook wel werken, alleen durf ik niet zo goed haha. En je mag zeker trots zijn op jezelf!!!

Geef een reactie

Sluit Menu