Dromen mag: als ik later een eigen plekje heb

Ik steek mijn sleutel in het slot. De deur opent met een lichte kraak, maar ik ben en blijf te sukkelig om daar niet eens iets aan te doen. Ik gooi mijn sleutel in het schattige bakje dat ik laatst bij de kringloop kocht, bekijk mezelf even in de leuke, ronde spiegel boven het donkere, houten kastje in de gang. Ik herinner mezelf eraan om op de markt tulpen te kopen dit weekend; die staan hier altijd zo leuk. Ik gooi mijn haar omhoog met een speld en hobbel naar de keuken. En dan word ik ineens weer wakker en herinner ik mezelf eraan dat ik ‘gewoon’ aan de keukentafel zit. Bij pap en mam. In het huis waar ik me zo thuis voel, en al mijn hele leven woon. Heel even was ik weer eens weggezakt in mijn dagdromen over ‘later’. Over het hebben van een eigen huisje. Ik struin elke dag Pinterest af om op zoek te gaan naar mijn toekomstige droominrichting. En daar kan ik onwijs van genieten.

Interieurdroom

Verschillende soorten/kleuren hout

Ik merk dat ik hout (en riet) echt hele mooie materialen vind. Ik heb honderdtriljoen keer liever een oud, gehavend kastje dan een kunststoffen exemplaar van Ikea. (Alhoewel: ik smelt ook wel eens weg bij de maaksels van Ikea, truth). Ik vind vooral echt bruin hout mooi, zoals op de eerste foto links hieronder. Maar, ook het verschoten, grijs-achtige hout op de derde foto hier rechtsonder vind ik echt om te kwijlen. En dan die leuke wit met blauwe mokken erop. Oh men. Luv it. O ja, en een houten vloer. Echt. Ja.

Mix and match

Ik weet nu al dat ik zoveel dingen leuk vind, dat ik niet kan kiezen. Ik denk dat ik moderne, industriële aspecten terug wil laten komen, maar ik vind perzisch-achtige kleden en oosterse frutsels ook echt een must. Ik ben GEK op wit en strak, maar een okergele muur is ook echt heel plausibel voor mijn toekomstige hutje. En wat dacht je van die prachtige azuurblauwe tegeltjes op de badkamervloer op de foto hieronder, in het midden? Echt, als mijn badkamer er later zo uit zou zien, dan zat ik waarschijnlijk de hele dag daar. (Beetje balen voor mijn billen dan wel).

PicMonkey Collage1

Alle foto’s komen van mijn Pinterestboard!

Ramen

In mijn kamertje in Leiden heb ik niet echt veel natuurlijk licht. Twee kleine raampjes heb ik. Wel heel schattig, dat wel. Maar weet je? De glazen zijn echt van onwijs dun enkel glas, dus moeten de gordijnen in de winter vaak dicht. Voor de kou. Daardoor is het vaak donker in mijn hokje, waar ik eigenlijk niet echt happy van wordt. Wel gezellig hoor! Maar in mijn huisje later hoop ik iets meer licht te hebben. En dan ook van dat soort prachtige ramen als hieronder op de linker foto. En dan zo’n bakstenen muur eromheen.. Dat is toch om te kwijlen? Ja sorry hoor. Ik ga al een zakdoek pakken.

Veelzeggende frutsels en herinneringen

De foto hieronder, in het midden, is misschien een beetje druk. En oh wat moet het een ramp zijn om dat allemaal schoon te houden. Oei. Toch wil ik dat ook heel graag. Boeken die veel voor mij betekenen mooi neerzetten, foto’s hier en daar, mooie ansichtkaartjes, veel bloemen en plantjes (als ik ze in leven kan gaan houden) en souverniers van reizen. Boven bij mijn paps en mams heb ik een letterbak staan. Daar zitten al best wat frutsels in, die stuk voor stuk een verhaaltje vertellen. Ik ben echt een sucker voor dat soort dingen.

PicMonkey Collage2

Alle foto’s komen van mijn Pinterestboard!

Ik kan stiekem al bijna niet wachten. Ik hoop dat ik straks, zodra ik ben afgestudeerd (wat nog wel even duurt, want ik wil ook nog een master gaan doen), een eigen plekje kan veroorloven voor mezelf. Of dat ik misschien wel met een zeker iemand woon (wat echt nog wel even gaat duren jongens, don’t worry) wiens huisje ik een leuke touch mag geven. (Gelukkig vinden we hetzelfde mooi, zo ongeveer). Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit hoe lang dat allemaal nog gaat duren, want erover nadenken en dagdromen is al genoeg voor een big smile.

Liefs, Stel.

Deze post heeft 8 reacties

 1. Ik zie ze altijd voorbij komen op pinterest, de interieur-plaatjes, maar vind ze wel altijd heel mooi. Ik vind altijd dat het ook wel iets Scandinavisch heeft, die stijl. (of ligt dat aan mij?)
  Lekker over blijven dromen!

  1. Nope, dat ligt helemaal niet aan jou! Ik ben inderdaad wel een beetje verliefd op Scandinavië en alles eromheen, hihi. Ga ik zeker doen, het is echt fijn ook om te doen, stiekem. Liefs!

 2. Zo leuk hè om te doen, dat dagdromen bij je pinterest board. Ik vind jouw toekomstige huisje wel mooi hoor!

  1. Jaaaa echt heerlijk! Ik spendeer best een beetje veel tijd op Pinterest, stiekem. Sssst. Dankjewel! Ik kan het iedereen aanrader om lekker een beetje over huisjes inrichten te Pinnen! (: Liefs!

 3. Jaaa wij hebben echt hetzelfde: veel hout en veel licht!! Wat grappig dat je hier zo vaak over kan dagdromen, ik droom wel vaak over een eigen plekje maar eigenlijk niet eens echt hoe dat er dan uit moet komen te zien, gek nu ik er zo over nadenk! Maar dagdromen is altijd fijn:) Liefs!

 4. Fijn hè, om een beetje te dromen over de inrichting van je eigen plekje! Ik hou precies van dezelfde dingen hihi, lekker licht, wit en hout, liefde<3

 5. wat een ontzettend leuk artikel!
  En dat begin stukje heb je zo leuk geschreven.
  ik kan ook echt hele dagen op pinterest rond kijken
  en al mijn hele toekomst plannen haha

  leifs

 6. Oooohhh van zulke blogposts krijg ik altijd zin om mijn hele huisraad bij het grofvuil te zetten en naar de ikea te gaan. En die badkamer in de middelste foto is liefde <3

Geef een reactie

Sluit Menu