Een nieuw idee

Ook al ben ik mijn blogflow weer een beetje kwijt, dat betekent natuurlijk niet dat ik het niet heerlijk blijf vinden. Vooral op plekken waar ik het normaal niet doe. Snappie? (Dit klinkt wel heel sexy als je niet weet dat ik het over bloggen heb, oeps). Ik zit nu bijvoorbeeld in de trein. Ik heb nog ruim een half uur -geloof ik- tot ik op bestemming ben. Dus: tijd genoeg om even te rammelen op mijn toetsenbord. Ik heb overigens Snapchat helemaal uitgevonden. Ik heb een nieuw account, eentje met mijn blognaam, en ik vind het LEUK. Goed, even terug naar waarom ik dit ook alweer schreef. Een tijdje geleden was ik ziek, en kreeg ik een idee. Niet dat het iets met ziek zijn te maken heeft. Goed. Ik dwaal echt af vandaag. Ik had een nieuw idee, en daar wilde ik jullie nu even wat meer over vertellen.

getitgirl

Ik doe maar wat?

Mijn blog is echt een beetje een ‘ik doe maar wat’ ding. Ik heb geen duidelijk onderwerp, en ook niet heel veel onderscheidende rubrieken. Maar, ik wil toch graag iets betekenen. Een soort richting. Niet dat ik me daarop vast wil pinnen, maar het is toch handig om ook over iets te schrijven waar je gepassioneerd over bent. En oké, ik ben gepassioneerd als het over bloggen an sich gaat. Maar bloggen over bloggen? Neuh. 1. Dat doen al heel veel mensen, en 2. Ik denk niet dat ik daarom ook heel veel nieuws te melden heb. Toen ik dus ziekjes was laatst, lag ik op de bank, en las ik allerlei inspirerende artikelen die te maken hadden met vrouw zijn, het leuke en minder leuke daaraan, de huidige maatschappij en de druk die daarbij komt kijken, het feit dat we op Social Media nooit echt durven laten zien dat onze levens misschien helemaal niet altijd zo fabulous zijn. (Hier nog één hoor, ik plaats bijvoorbeeld nooit een foto als het licht niet mooi is, of mijn hoofd er op staat).

Eh Stel, waar heb je het nou eigenlijk over?

Ja, goeie. Het is weer dat afdwalen he? Het was die dag international women’s day en ik plaatste een plaatje op Instagram. Daarop stond: “Get it girl”. Toen dacht ik ineens: ik ga taboe’s doorbreken. Ik wil dingen gaan vertellen die anderen niet durven vertellen. Ik wil mijn eigen #girlboss worden, door gevoelige dingen op straat te gooien. En dat anderen daar dan hoop ik wat aan hebben. En ik wil inspirerende artikelen schrijven, maar wel mezelf blijven. En ik wil op zoektocht naar het durven zijn van mezelf, en op zoektocht naar mooie, inspirerende boeken. En bovenal op zoektocht naar andere mooie verhalen, van JULLIE bijvoorbeeld. En naar mezelf, ook. Lekker zweverig. Nee, maar gewoon, naar zelfacceptatie. Naar mezelf leuk en oké vinden. Ik ben al een langere tijd op zoek naar zelfacceptatie, en geloof me, dat gaat niet zonder slag of stoot of traan of anders naars, maar het lukt wel. Een soort van. En daar wil ik dan ook weer over schrijven.

Dus in welk malletje gaan we dat dan gieten?

Eerst wilde ik mijn blog een nieuwe naam geven en alles heeeeeeulemaal anders gaan doen. Ik was zelfs al logo’s aan het schetsen en had al uitgebreid met paps besproken dat we een nieuwe URL moesten gaan regelen. (Pap helpt mij daarbij altijd). Maar daar ben ik inmiddels wel vanaf gestapt, want Mondetmoi is me ietsie te dierbaar geworden. Don’t know why, it’s a feeling enzo. Toen dacht ik aan een geheel nieuw platform NAAST mijn eigen blog. En dan met twee of drie andere bloggers. Maar toen dacht ik: hé ho, maar ik moet ook nog studeren en een offline leven hebben. Dus toch misschien maar niet. En nu is het dus zo: ik heb een rubriek bedacht. En die noem ik dus -je raadt het natuurlijk nooit- “Get it girl”. Het eerste artikel is al in de maak, en dat gaat over dingen die fout gaan. Bij mij, bijvoorbeeld. Vooral. En als jij nou denkt: ik heb daar iets aan toe te voegen, of een mooi verhaal te vertellen in de richting van (het gevoel hebben dat je) dingen fout doen of dingen die fout gaan of wat dan ook, dan moet je me eigenlijk wel even mailen want dat vind ik leuk.

Jaaa conclusie

Eigenlijk verandert er dus eigenlijk niks. Behalve mijn bloglooks, die gaan binnenkort hoop ik wel een beetje veranderen. En ik ga proberen meer foto’s te maken met mijn camera. Dat roep ik ook echt al eeuwen, maar toch. Maar uiteindelijk, als het puntje dus bij het paaltje komt -met zesduizend omwegen want daar ben ik Stella voor- dan komt er dus ‘gewoon’ een nieuwe rubriek met allemaal onderwerpen waar ik eigenlijk niet over durf te schrijven, maar wat ik toch ga doen. En onderwerpen met jullie inbreng, het liefst. Want zo maken we internet een beetje echter, snappie?

Veel lieve knuffels, Stel.

Deze post heeft 19 reacties

 1. Ik voel de energie hier nog! Super leuk dat je zo enthousiast bent en met iets nieuws gaat beginnen. Laat maar komen!

 2. Jaaaa nice! Ik las pas een artikel van de groene meisjes over het stoppen met de pil en dacht: woa dit is echt heel interessant. Normaal gesproken kom je dat soort artikelen niet zo vaak tegen dus ik was in dat geval aangenaam verrast. Risky point: je privacy. Bij dit soort kwetsbare zaken is het heel belangrijk dat je goed nadenkt over het feit dat het internet permanent is voordat je die informatie met de hele wereld deelt. Dus alsjeblieft, bescherm jezelf goed :)

  1. Je hebt helemaal gelijk! Daar moet ik inderdaad op letten, en dat ga ik ook zeker doen. Dankjewel, lief (: En sorry dat ik dus nog steeds niet geantwoord heb op je mailtje! Ik dacht er net ineens aan. Heb ‘t zo druk gehad afgelopen dagen, dat het er helemaal niet van gekomen is. Nu weet je het idee al een beetje, maar ik ga toch nog even terugmailen hoor! Liefs!

 3. Oo ik word hier zo blij van :) En zo leuk dat je ons een beetje meeneemt in jouw denkproces. Die energie die je voelt, dat is echt magisch! YOU GO GIRL! :) Ik kijk uit naar je schrijfsels (sowieso al, naar nu nóg meer!) Liefs! x

  1. Jaaaa, woeee. Het voelt ook altijd zo fijn om gepassioneerd en gemotiveerd te zijn over een idee of een plan. Dat is echt het fijnste gevoel ever. Ik ga mijn best doen om ze zo leuk en herkenbaar mogelijk te laten zijn! (: Liefs!

 4. Ahhh heel leuk Stel! Ik ben benieuwd! Ik houuuu van eerlijkheid en no shame!

  1. UHU! Als je nog inbreng hebt, of een keer iets wil schrijven of zo, als een gastblog I don’t know, dan ben je aaaaltijd welcome to do so. Hoe was je verjaardag nog? Veel lieeeeefs!

 5. Kijk uit naar je nieuwe artikelen lieve Stel <3! En wie weet mag ik hopelijk na ucr stress ooit eens een gastblogje schrijven vooor de rubriek hihi?! Genoeg genante informatie om op straat te gooien bij deze ei, je weet er alles van :D
  liefs xxx

  1. JA of course mag dat! I LIKE! <3 Veel succes met die stress en alles. Je kan het Fem, laatste loodjes! :D Liefs!

 6. Wat een fijn idee zeg! Ik kijk er al helemaal naar uit :) x

  1. Hihi, jeei! Leuk. Ik ga mijn best doen om alles zo leuk mogelijk te laten zijn (: X

 7. Wat heerlijk hoe je over je bedenksels schrijft, ik ben nu al helemaal benieuwd naar je stukjes! Het klinkt als een goed idee, you go girl!

  1. Thank youuuu, ik ga mijn best doen! Veel liefs, en fijne zondag!

 8. Jaaaaa wat leuk zeg! Ik ben echt super duper benieuwd en het klinkt echt geweldig. Goed idee trouwens dat je geen hele nieuwe blog bent begonnen, want Mondetmoi is veel te leuk. Loeking foorward<3

  1. WHOEEEE MOTIVATIE CONFETTI GOALS WOEEE (enthousiast much?)

 9. Leuk om je verhaal te lezen, laat je gevoel en inspiratie er maar uit komen dan blijf je dicht bij je zelf. Schrijven over het fenomeen Zelfacceptatie, een onderwerp met zoveel maatschappelijke impact dat aandacht hiervoor altijd een positieve bijdrage zal leveren. Zoals de website van de Stichting Zelfacceptatie laat lezen, Zelfacceptatie is de basis voor elk mens om te functioneren en een goed gevoel.Ik ben benieuw naar de onderwerpen en je invalshoeken. Maar vooral laat het jezelf vooral voldoening geven! Veel succes, groet Robert
  Robert

  1. Dank je wel! Ik zal zekers eens een kijkje nemen, lijkt me een goed initiatief. En inderdaad: de focus is om dit voor mezelf te doen, en door het op deze manier te delen er ook anderen mee te kunnen helpen en/of te motiveren! (: Ik hoop dat dat gaat lukken. Groetjes en fijn paasweekend!

Geef een reactie

Sluit Menu