Even over de voornemens van afgelopen jaar hè

Vorig jaar. Het voelt aan de ene kant al als zo lang geleden, maar aan de andere kant lijkt het echt net gisteren dat ik terugfietste naar huis na een feestje en bedacht dat 2015 weleens een jaar van verbetering kon gaan worden. Want, ik zou alles anders gaan doen. Zoals ik eigenlijk elk jaar roep, stiekem. Maar dat is even tussen ons, dat moet je verder niet op internet zetten of zo. Ssst. Op mijn ‘oude’ blogje (mijn oude blogspot domein, dus) kwam ik mijn “Lijstje voor 2015” tegen. Die dingen die ik in 2015 anders wilde gaan doen. En nu 2015 bijna voorbij is -en heel anders is gelopen dan ik dacht toen ik dat lijstje dus invulde- wilde ik er eventjes op terugkijken. Evalueren, heet dat met een duur woord. Nou ik pak nog even een oliebol.
 Voornemens

A bad habit I’m going to break: Opgeven en jaloers zijn

Eh, ja. Jaloers zijn zit helaas in het aard van het beestje. Ik ben best snel jaloers, dat is mijn slechtste eigenschap. Maar, dan vooral op uiterlijkheden of prestaties; niet op relaties, familie, materiaal of andere dingen waar ik zelf heel gelukkig om ben. Ik vind mezelf er nooit zo geweldig uit zien (stom, I know) en mijn prestaties zijn ook nooit goed genoeg (nog stommer, I know), maar voor de rest ben ik helemaal honderd procent blij met de dingen om mij heen. Dus, als ik nou eens stop met jaloers zijn op hoe anderen eruit zien, of op wat anderen bereiken en ik niet, dan is dit geslaagd. O ja, en opgeven. Dat doe ik wel nog iets te snel en iets te vaak. Eigenwaarde opkrikken, zijn daar cursussen voor? Pilletjes? Magische drankjes? SOMEONE?

A new skill I’d like to learn: Gitaar spelen. En omgaan met mijn Nikon.

Gitaar spelen ontwikkel ik echt op slankengang tot de 38349230e macht. Maar, ik word steeds ietsie pietsie beter. Mijn Nikon heb ik dit jaar eigenlijk alleen in Italië in mijn handen gehad. En ookal zijn de foto’s best mooi geworden, echte fotografe kan ik mezelf niet noemen. Dat wil ik stiekem ook niet, hoor. Maar, ik zou me er wel wat meer in kunnen verdiepen.

A person I hope to be more like: De leukste versie van mezelf. Cliché, maar waar.

Ik denk dat ik dit jaar heel erg mezelf ben geweest. Ik heb veel angsten overwonnen en heb veel over mezelf geleerd. Ik denk dat ik in ieder geval wel in de richting kom van compleet mezelf zijn, en dat ook steeds meer durven. Of ik dan de leukste versie ben van mezelf? I guess not. Iedereen vindt een andere Stella leuk, dus als ik de voor iedereen leukste versie zou moeten zijn, ben ik een soort turbo kameleon. (Het beeld dat ik daarbij heb in mijn hoofd zou ik echt willen delen, hahaha). En dat wil ik dus niet. Ik wil gewoon Stella zijn, en dat met volle overgave en zonder schaamte durven zijn. Hallelujah.

A good deed I’m going to do: Bewuster met dingen omgaan. Duurzamer leven, dus. En ik wil dit jaar vaker zingen voor bejaarden en bewust random acts of kindness plannen. En ook echt doen.

Duurzamer leven doe ik! Ik haal stekkers uit stopcontacten als ik ze niet gebruik, ik doe alle lichten braaf uit, stook de verwarming niet te warm, probeer mijn kleding te kopen bij winkels die geen Primark of H&M zijn (dus ja, het kan op dat gebied nog 10 keer beter), ik las steeds meer vegetarische dagen in, koop mijn groenten vaker ‘onverpakt en ongesneden’, koop altijd 0-eitjes, en ik probeer mijn eten nooit weg te hoeven gooien (er zit altijd net te veel in voor 1 persoon). Ik heb geen noot meer gezongen voor bejaarden afgelopen jaar, want nou ja, mijn ex en ik vormen geen duo meer dat optreedt. Dat maakt me verdrietig, dus daar sta ik liever even niet bij stil. Die random acts of kindness blijven ook een beetje achter. Ik doe ze wel, voor mijn familie, vriendinnen of voor Lars. Maar ik zou er nog meer kunnen doen, en ook voor mensen die ik NIET ken.

A place I’d like to visit: Brugge. En Toscane.

Brugge is het niet geworden, maar naar Toscane ben ik WEL geweest. En dat was heel fijn. En heel mooi.

A book I’d like to read: Mijn studieboeken.

Gelukt! Althans, niet de gehele boeken hoor, vaak. Maar wel alle benodigde hoofdstukken. En met resultaat, want tot nu toe heb ik vorig jaar keurig mijn P gehaald, en ook afgelopen semester is alles goed gegaan. Go me.

A letter I’m going to write: Ik ga een brief schrijven aan mijn toekomstige zelf.

Eh, nee. Nee, dit heb ik niet gedaan. Ik heb wel ontelbaar veel nepbrieven geschreven aan mijn ex. Mijn dagboek staat er vol mee. Ook heb ik heel veel kaartjes en briefjes geschreven voor Lars, en ik heb toch wel (bedenk ik me nu) een brief geschreven aan mezelf, ooit. Dat ik best een keertje trots op mezelf mag zijn. #sentimenteel.

A new food I’d like to try: Zoete aardappel uit de oven. En sushi. Ookal ben ik heel erg bang dat ik dat echt niet lekker ga vinden.

Zoete aardappel uit de oven, CHECK. En ooooooh dat was misschien wel het beste voornemen wat ik had kunnen hebben. Met cottage cheese en pesto, mmm. Echt het proberen waard. Sushi is er alweer en nog steeds niet van gekomen. Iets houdt me gewoon tegen, stiekem.

I’m going to be better at: Not judging myself.

Mijn uiterlijk judgen doe ik echt al VEEL minder dan de afgelopen jaren, en dat is ook in 2015 alleen nog maar beter geworden. Ik kan naar mezelf kijken, mijn schouders ophalen, en het wel prima vinden allemaal. En natuurlijk is dat nog niet echt heel positief, maar vergeleken met wat het was, mag ik best even een feestje vieren. Ik ben daarnaast wel nog altijd veels te streng voor mezelf als het op mijn kunnen neerkomt. Dat probeer ik nu ook steeds meer los te laten. Bijvoorbeld met het schilderen wat ik de laatste tijd doe: meer genieten, minder perfectionisme. Enzo.

Nou, ik vind het stiekem toch best aardig gegaan, hihi. Liefs, Stel.

Deze post heeft 12 reacties

 1. Ik had vorig jaar wel goede voornemens, maar ik heb er geen enkele van volbracht (omdat ik dus ook niet meer weet wat ze waren haha, goed Britt). En hey, neem je Nikon eens wat vaker vast? Je weet niet wat je mist! Ik krijg er altijd zo’n heerlijk gevoel van als ik het vast heb, hihi. Om alles om me heen met een mooie blur te zien en mijn creativiteit vast te leggen in kiekjes. (Niet dat er zoveel creativiteit te zien is hoor, hahah) Oh en er zijn cursussen, van die assertiviteitskampen. (Gaat idioot klinken dit, maar ik wil zo’n kamp gaan doen deze zomervakantie, ik zit nog steeds niet goed in mijn vel en op sociaal vlak mag het ook altijd wel wat beter, als ik dat dan kan combineren met een geweldige reis dan ja! Maar het is voor kinderen, dus ik denk dat jij het met een dag cursus zal moeten doen, oeps.) Ik ben ook zo’n jaloerse geit trouwens, er gaat geen dag voorbij zonder dat ik jaloers ben en het vergt zoveel energie dat ik er helemaal moe van word. Misschien is het een troost als ik soms een jaloezie tikje heb als ik op je blog kom? (: (over hoe vrolijk je alles ligt te vertellen) Fijne jaarwisseling alvast! ♥

  Liefs,

 2. Ooh, ik sluit me heel erg aan bij wat Britt reageerde! Maar ook met jou hoor, zoveel van die verbeterpuntjes zouden bij mij ook kunnen helpen. Enne, neem je camera gewoon af en toe eens mee, zonder de verplichting om per se iets te moeten fotograferen (want dat werkt nooit) en op bepaalde momenten ga je gewoon die drang krijgen om ‘m uit te halen en dan kan dat ;) Enne, volgens mij is elk meisje wel jaloers, dus join the club hihi. Zolang iedereen het elkaar maar gunt, dan kan een tikkeltje jaloezie geen kwaad, denk ik dan. Zorgt ervoor dat je nog harder werkt! Ik vond dit echt een heel leuk blogje Stella :D

 3. Wat een hoop doelen zeg! Maar wel goed dat je ze opstelt. Ik sluit me ook volledig aan bij Britt. Fijne jaarwisseling! ❤️

 4. Ah wauw wat een doelen, en goed dat er ook veel zijn gelukt. Brugge & Toscane, lijken mij zo prachtig! Hele fijne jaarwisseling meis! <3 Geniet ervan!

  Liefs! Evelien

 5. Haha ziet er goed uit hoor! Bij die turbo kameleon zie ik een kameleon voor me die in kleurtjes verandert zoals bij de superpower bij Mario Kart, weet je wel?

 6. Je hebt het zeker aardig gedaan! Ik schrijf geen voornemens op want 1) ik weet aan het einde van het jaar toch al niet meer wat ik had opgeschreven en 2) ik houd mij er hoogstwaarschijnlijk toch niet aan. Het is wel een mooi overzicht geworden zo :)

 7. Mooie doelen maar ook behoorlijk wat. Ik begin er altijd vol goede moed aan, maar na een wee houd het al op.

 8. Ik heb je blog pas ontdekt, maar ik vind het nu al heel leuk! Iedereen is wel eens onzeker of iets en vergelijken met anderen gebeurt vaak onbewust. Hierbij zal altijd wel wat jaloezie opkomen, maar hey als ik dit zo lees vind ik dat jij het een stuk minder zou moeten zijn! Je schrijft leuk en ik ga je zeker volgen:) En even serieus, sushi = hemel. Je zult er geen spijt van krijgen! Niet supermarkt sushi, maar restaurant sushi. PROBEREN DUS!

  1. Ah wat een leuke, lieve reactie! Dankjewel! En je hebt helemaal gelijk, jaloezie zal er altijd wel een beetje zijn. Het is maar net hoe je ermee omgaat misschien (: Ik ga jouw blogje ook snel eens checken, en wie weet probeer ik sushi komend jaar! Dan laat ik gelijk weten hoe het was, hihi. Veel liefs en fijne jaarwisseling!

 9. Klap klap! Brugge moet je dan maar echt volgend jaar bezoeken, want zo moooi! Voora, in de herfst. :) x

 10. Blijf lekker zoals je bent Stella. Ook al ken ik je niet persoonlijk durf ik te wedden dat je echt gewoon een heel leuk persoon bent. Je bent goed genoeg (en je kunst is echt mooi).

Geef een reactie

Sluit Menu