Get it girl: #bikiniblij

BikiniblijElk jaar weer. En stiekem ben ik het wel een beetje zat. Maar, of ik het ooit ga worden -ongeacht mijn body looks-, is ook maar de vraag. Bikiniblij. Jup. Dat is een woord wat ik een paar seconden geleden bedacht toen ik de titel van mijn kleine projectje aan het bedenken was. Want eigenlijk is dat wat ik wil zijn. Niet ‘fit’, niet ‘strak’ (ja oké mocht dat gebeuren dan hoor je mij niet klagen natuurlijk), ik wil niet op een dieet, ik hoef geen model proof lichaam te hebben. Ik wil gewoon blij kunnen zijn, ook als ik een bikini aan heb. Niet constant het gevoel hoeven hebben dat ik mijn armen voor mijn buik moet houden -dat gevoel doe ik mezelf aan hoor, er is gelukkig niemand die tegen mij zegt dat dat nodig is (wat het eigenlijk nog schever maakt, want waarom zou ik dan zelf zo gemeen voor mezelf zijn?)-. Gelukkig ben ik me bewust van mijn bikinihekel en wil ik er graag wat aan doen. Ik heb echt geen zin om komende zomer weer met een knoop in mijn maag op het strand te liggen, daar is op het strand liggen veels te fijn voor. Dus: hier komt mijn plan om mezelf #bikiniblij te laten zijn. HOERA!

EEN HABIT TRACKER

Als stok achter mijn kont -goed, dit wordt met de seconde fouter- heb ik een habit tracker gemaakt. Een lijstje met goede en slechte gewoonten, en allerlei vakjes voor elke dag van de maand. Daar heb ik tot nu toe op staan: oefeningen (en dan bedoel ik dat ik elke dag een bepaald aantal oefeningen wil doen op mijn yogamatje), ong. 2 liter water (want dat is belangrijk jongens en meisjes, water drinken), alleen snoepen (en dat is dan dus een slechte gewoonte, want ik wil graag lekker eten en snoepen met anderen, en niet in m’n up) en sportschool. Wat voor zich spreekt, neem ik aan. Als ik een goede gewoonte heb volbracht op dag x, dan kleur ik het hokje geel. Leuk, vrolijk kleurtje, past wel vond ik. En als ik een slechte gewoonte heb ‘gedaan’ op dag x, dan kleur ik dat hokje rood. De kunst: zo veel mogelijk geel, en zo weinig mogelijk rood. Ik denk dat ik nog wel meer goede en slechte gewoonten kan gaan bedenken, maar hé, voor nu is de lat even hoog genoeg. Ik denk dat dit mij helpt, omdat ik dan graag gele hokjes wil kleuren, en het rode hokjes kleuren wil vermijden. Hoe sukkelig ook: ik denk dat dat mij echt inzicht geeft in de dingen die ik doe, en dat ik me dan beter kan houden aan goede dingen. Of zo.

REALISTISCHE INTERNETWERELD

Hier ben ik een artikel over aan het schrijven. Ik vind het maar lastig, want ik wil geen verkeerde of stomme dingen schrijven, toch humor hebben, het niet allemaal te obvious laten zijn en hm, ik moet nog een beetje mijn draai vinden in deze nieuwe rubriek. Maar wat dus eigenlijk een deel van de clou is van dat artikel: Ik ga -bijvoorbeeld- Instagram accounts volgen die realistisch zijn voor mij. Geen fitgirls met hele strakke, mooie buiken. Je zou denken: “Ja, maar dat motiveert toch juist?”. Nope, voor mij niet. Ik wil namelijk geen fitgirl zijn; ik wil blij worden met mijn lichaam. Met het mijne, zoals het nu is. Tuurlijk mag het wat strakker, en hé daar is die hele habit tracker ook voor. Maar ik wil vooral blij zijn met mezelf. Zo als ik nu al ben. En niet pas als ik er uit zie als menig fitgirl in mijn Instagram feed. Daarom volg ik graag accounts die mijn internetwereld wat realistischer maken voor mij als persoon. Ik las laatst bijvoorbeeld een artikel van Merel van de Groene Meisjes. Over dat ze zichzelf accepteert, en blij is met wie ze is. En ze straalt ook echt. Ze heeft geleerd om ook van zichzelf te houden als ze erachter komt dat zij niet dat ene heeft wat een andere vrouw wel heeft, bijvoorbeeld. En zij is heus (en dit is echt niet naar bedoeld!!!!) geen fitgirl. Maar ik bewonder haar juist wel heel erg. Niet omdat ze strak in haar vel zit en elke week uren in de sportschool te vinden is (wat ik ook erg bewonder trouwens, als mensen dat kunnen), maar omdat ze zo zichzelf is, en dat ook durft. En omdat ze heeft geleerd dat ze niet altijd kan, en hoeft te voldoen aan haar eigen, misschien soms iets te strenge ideaalbeeld. Dat vind ik mega knap en belangrijk, en met dat soort mensen wil ik ‘geconfronteerd’ worden als ik mijn Instagram/Bloglovin’/whatever open.

DRIE LIEFDEVOLLE UITSPRAKEN HERHALEN

Voor de spiegel staan is niet altijd even fijn. Zeker niet als je echt aandacht gaat besteden aan hoe je eruit ziet, en je je gaat afvragen wat er eigenlijk allemaal wel eens anders zou moeten zijn. Uhu, been there done that. En ook iets te vaak. Maar hoe kan ik mezelf nou ooit mooi gaan vinden, als ik constant maar blijf kijken naar de dingen waar ik niet tevreden over ben? Je kan toch ook geen plantje laten groeien zonder een zaadje in de grond te stoppen? -Wat een vergelijking ook weer-. Ik praat dus om de paar weken met iemand, die me helpt om te gaan met sommige perfectionistische en negatieve patronen die ik dus heb -daarover ooit meer-, en die vertelde me dat je pas positief gaat leren denken, als je het oefent. Alsof je naar de sportschool gaat om spieren te kweken, maar dan voor de spiegel. En mentaal. Dus, wat ik ga doen: drie mooie uitspraken bedenken, en die elke dag in de spiegel tegen mezelf zeggen. Lekker zweverig, maar hé, wie niet waagt wie niet wint. Who knows. De uitspraken moet ik nog bedenken, en ik denk stiekem dat ik die ook een beetje voor mezelf houdt. Maar dat vinden jullie vast niet erg.

JUMP ON MY BANDWAGON

Jaaaaa, ik zou geen echte blogger zijn (grapje, maar ik doe het toch) als ik niet zou vragen of jullie het leuk zouden vinden mee te doen met dit gebeuren. Weet je wat me nou zo fijn lijkt? Als we deze keer niet allemaal spontaan in de stress schieten bij de komst van de zomer, en daarom allemaal van die fysieke summer body challenges gaan doen. Maar, dat we een mentale challenge gaan doen. Die niet in het teken staan van ‘dingen laten’ en ‘dingen moeten’, maar ‘dingen leren’ en ‘dingen liefhebben’. Dus ik wil je vragen, als je het leuk vindt, om drie dingen te bedenken die jou gaan helpen om #bikiniblij te worden. Dat kunnen heel andere dingen zijn dan de dingen die ik heb beschreven hierboven natuurlijk, want het is jouw persoonlijke ding. Zeg maar. Je kunt ervoor kiezen om dat lekker voor jezelf te houden, wat ik heel logisch vind, maar je kunt er natuurlijk ook een artikel over schrijven op je blog -mocht je die hebben-. Of als je denkt: ik wil dat artikel graag schrijven als gastblog voor Stella, dan be my guest want dat lijkt me echt HEEL -nee maar echt HEEL- erg leuk. En als we dan toch bezig zijn, en je deelt je artikel of iets op social media, dan kan je ook de #bikiniblij gebruiken. Kan ik alles makkelijk vinden! Toch nog even een kleine disclaimer: mocht ik iets zeggen, of iets op een bepaalde manier formuleren, waarvan jij denkt: “Ho even, dat is echt niet oké”, weet dan ten eerste dat ik het zo echt niet bedoeld heb. En ten tweede: laat het me weten, want I like to be educated. Zeg maar.

Heel veel liefs, Stel.

Deze post heeft 19 reacties

 1. Waaauw, you go girl! Lekker bezig met helemaal zo’n schema :). En wat goed om te beginnen nu de lente net aangebroken is. #goals! Heel veel succes!

  1. Thank you! (: Jaaa, ik doe m’n best. Stiekem weet ik niet of ik het vol ga houden hoor, dat schema. But I’ll try! Jaaaa het is wat ‘vroeg’, maar dan geef ik mezelf nog de ruimte om ‘fouten’ te maken en om het weer op te pakken als het even mis gaat (: Dankjewel! Veel liefs!

 2. Supergoed gevonden Stel! En zo duidelijk uitgelegd, ik zou daar echt een ramp in zijn haha. Heel veel succes :D

  1. Wieeee ik vind het zo leuk dat je me Stel noemt! (: Ja denk je? Niet zo gemeen voor jezelf zijn hoor, ik geloof dat jij dat heus wel kan! Dankjewel!

 3. Goed bezig Stella! Vooral dat je de nadruk legt op zelf happy worden met je lichaam, vind ik supergoed. Al moet ik zeggen, ik ben best tevreden met mijn lijf, maar ik voel me eigenlijk nooit op m’n gemak in bikini. Heb vorig jaar een badpak (klinkt zo oubollig, maar hij is heus mooi en vrolijk!) gekocht, en dat vind ik toch echt wel fijner :) Ik kwam een tijdje terug ook het merk Rey Swimwear tegen, die maken superleuke badkleding, maar ook echt met een goede filosofie erachter. Hoe dan ook, succes! :D

  1. Jeei, thank you! Ik denk ook oprecht dat het beter is om daar vanuit te werken, en niet vanuit het spiegelbeeld en de weegschaal en dat soort fratsen. Dat is fijn, toch? En eigenlijk is dat best wel een beetje logisch, want een bikini is ook gewoon niet altijd fijn om aan te hebben. Letterlijk. Soms zit zo’n ding helemaal niet lekker ook! En een badpak, weet je dat ik daar echt al vaak over heb nagedacht? Maar nog nooit geprobeerd, eigenlijk. Ik ga komende bikini-koop-trip eens even kijken of ik ook een badpak kan passen (: Dankjewel voor de tip, trouwens! Ik ga eens kijken! (: Liefs!

 4. Wat een goed idee die habit cracker! Super slim uitgedacht en het klinkt inderdaad ook als iets wat kan gaan werken. Heu, go Stella! :)

 5. Ik vind van die afgetrainde dames ook altijd heel demotiverend. Dan denk ik al snel ‘zo kan ik toch nooit worden’ of ‘zoveel discipline heb ik toch niet’ en dan laat ik de moed zakken. Best flauw van mezelf eigenlijk…

  1. Ja he? Me too! Ja, eigenlijk wel. Je mag best wat liever voor jezelf zijn, want natuurlijk heb jij wel ergens zoveel discipline hebben, maar de vraag is: moet je dat willen? En heb je het echt nodig op die negatieve manier? Ga je het gebruiken om jezelf te veranderen, of om jezelf veel liefde te geven en te accepteren zoals je bent! Laten we voor dat laatste gaan, hihi. (Makkelijker getypt dan gedaan!). Liefs!

 6. Ik vind het supergoed dat je hier aandacht aan besteedt! Ik heb een tijdje zo’n habittracker in m’n agenda gehad maar ben er alweer een tijdje mee gestopt. Denk dat ik het nu toch weer ga opnemen!

  Ik ben meestal best wel tevreden met m’n lichaam maar soms ben ik me er toch ook heel erg bewust van dat ik helemaal niet perfect ben (wat niet geeft natuurlijk!) en dan voel ik me stom om m’n spekjes en rolletjes. Maar door je artikeltje besef ik nu wel extra dat het zoveel fijner is om je gewoon goed te voelen en niet te veel te piekeren dus daar ga ik wat mee doen! :)

  1. Wat fijn om te horen! (: Ik hoop dat je nog blijer wordt met jezelf en straks in de zomer gewoon vol zelfvertrouwen en een big smile over het strand hobbelt! Veel liefs en dankjewel voor je reactie! Leuk!

 7. Yaaaay goed zo! Mensen zouden echt eens moeten afstappen van het idee dat ze dingen niet mogen (meestal gaat dat om eten of zo hè?). Brrrr. Ik ben al bikiniblij, altijd al geweest. Succes baaaabe!

  1. You go girl, je mag echt mega trots op jezelf zijn. Maar goed dat ben je ook, dus goed zo (: Zou je misschien daar een keer een stukje over willen schrijven op mijn blog? Dat ik je daar over interview? Want ik kan natuurlijk wel iedereen die het lastig vindt een stem willen geven, maar hoe inspirerend is het om iemand aan het woord te laten die al ‘gewoon’ bikiniblij is? (: Alleen als je wil hoor, en fut hebt <3!

 8. Bikiniblij zijn is een moeilijke. Zelfs nadat je heel wat kilo’s bent afgevallen en de kledingmaat hebt die je graag wou. (Ik spreek uit ervaring) Wat een leuk initiatief! Die hashtag houd ik zeker en vast in de gaten! X

 9. Wauuww jij, held! :) Spot on! Want #bikiniblij zijn dat is wel een dingetje. En ja. Zélfs voor iemand die best blij is met zichzelf en hoe ze eruit ziet en wat ze doet en dat ze nu (eindelijk) ruim 25 kilo is afgevallen. Echt #bikiniblij zijn komt uit je tenen en straalt van je af. Daar ga ik aan werken. Gelukkig heb ik nog even ;)

 10. Hi!
  Wat een fijne term en hashtag! Ik ga #bikiniblij volgen en even verder/meer lezen op je blog. Precies de inspiratie en motivatie die ik nodig had :-)
  Groetjes!

 11. Wat een prachtig stuk heb je geschreven topper! Sluit heel goed aan bij het artikel dat ik morgen ga plaatsen haha (iets over perfect zijn enz). Ik vind het ontzettend goed dat je nadruk legt op blij zijn met jezelf en goed in je lichaam zitten. Ik heb al een hele tijd het ideale beeld naast mij neergelegd: enerzijds omdat ik weet dat dit niet realistisch is en anderzijds omdat dit voor mij geen vrijbrief is om mij goed te voelen. Blij zijn met je lichaam en met jezelf komt van binnen en niet hoe jij er van buiten uit ziet. Ik vind het dan ook mooi om te zien dat jij hieraan wilt gaan werken. Ik sta hoe dan ook langs de zijlijn keihard voor je juichen ;-)

 12. Wauw, Stel, wat is dít inspirerend. Ik meen het. Gewoon eens niet een perfect lichaam hoeven hebben, niet af te hoeven vallen voor de zomer, maar gewoon jezelf goed kunnen voelen in je vel. En uiteindelijk is dat misschien ook wel wat je mooi maakt: zelfvertrouwen en een stralende lach. Trots. Dát maakt een vrouw mooi. Dankjewel, Stella!

 13. wauw just love it.. ik wil ook een bikini blij lichaam.. daarom sport ik nu 3 x in de week 1,5 uur! ik voel mezelf al in ieder geval strakker worden, nu nog mijn eet patroon aanpassen

Geef een reactie

Sluit Menu