Glimlachmomentjes #34

Glimlachmomentjes; artikelen waarin ik lijstjes maak van alle fijne, leuke en mooie dingen van de -op dat moment- afgelopen week. Het is echt prettig (zwak uitgedrukt) om stil te staan bij de kleine dingetjes die het leven echt een heel stuk leuker maken. NOG leuker. Ik ben stiekem nooit zo van de terugkerende rubrieken en dingen, want: ik houd dat nooit vol, zo’n chaotisch ei ben ik. Maar; Glimlachmomentjes is een uitzondering. Ik wil graag elke maandag beginnen met een lijstje vol fijnheid.

Glimlachmomentjes

Oliebollen eten. Twee. Binnen 1 uur. Ja.

Complimentjes krijgen over mijn verfsels op Instagram

Colleges terugkijken terwijl ik in bad zit. Ach, je moet wat om het jezelf zo comfi mogelijk te maken, dat studeren.

 Mijn ‘brief aan 2015’ schrijven. En best een beetje emotioneel worden.

 Steeds meer ‘eigen’ verfseltjes maken in plaats van dingen naschilderen.

 Balen van het niet ‘kunnen’ bloggen, maar ergens ook wel de rust vinden en het oké vinden; het komt wel weer.

Een lunchafspraak plannen met mijn buurmeisje, die ik al heel lang niet heb gesproken.

Een dagje naar Den Haag met Lars om bij Akkerman een mooie pen uit te zoeken; cadeau van familie voor mijn 21e. Degene die ik graag wilde moest besteld worden, dus nog even wachten.

Lunchen met mijn buurmeisje.

Een zelfgebakken oliebol eten (of drie, ssst).

Uit eten met Lars, zijn broer en een vriend van hen.

Een rondje door de stad hobbelen ‘s avonds.

Op 31 december het jaar even evalueren met mijn beste vriendinnetje, onder het genot van een kop thee. En daarbij een appelbeignetje op twee naar binnen werken. (Onder het mom: nu mag het nog)

Een heel gezellige jaarwisseling hebben. Waarbij (door een omgevallen pot) het vuurwerk me letterlijk om de oren vloog! (Niks ergs gebeurd, alles oke) (Was wel even schrikken)

De eerste pagina’s van mijn 2016-dagboek volkrabbelen.

Goed advies krijgen van mijn lieve oma.

Mijn kast opruimen en weer eens even kijken wat ik allemaal heb, en wat ik wel en niet meer draag. Dat soort dingen.

 Oma bellen, die echt een goede en vrolijke bui had. Zo fijn dat het beter met haar gaat.

 Met iemand praten over mijn ‘toekomstplannen’, die dan ineens een stuk minder vaag en ‘ondoordacht’ klinken.

 Lekker chinees halen met Lars, en daarna samen Pitch Perfect 2 kijken. (I made him, maar hij vond het serieus nog een soort leuk ook!)

Kroelen met mijn lieve, gekke poezenbeest Puck. 

Deze post heeft 17 reacties

 1. Fijn nieuw jaar, lieve Stella!
  Fijn om de dag weer te beginnen met glimlachmomentjes!

 2. Colleges terugkijken in bad.. WHY heb ik daar zelf nog nooit aan gedacht?!
  (Ooh ik vind dit zo’n fijne rubriek he. Fijnheid!)

  1. Echt he?! Een briljante uitvinding uit mijn krullenbol. Oké niet overdrijven, haha. Nee, maar het is echt fijn. Alhoewel ik wel heb dat ik dan aantekeningen wil maken om iets te onthouden. En dat gaat zo lastig in bad.. Maar, toch wel fijn ja! Aanrader. En dankjewel, dat vind ik echt heel leuk om te horen. Zo maak ik niet alleen mezelf happy, maar anderen ook! WOEEE. Veel liefs!

 3. Colleges kijken in bad, dat is wel heel fijn haha. En ach veel oliebollen mag rond deze tijd :)

  1. Vind ik ook. En ze zijn ook gewoon heel erg lekker, toch? (: Colleges kijken in bad ja, dat is echt wel een ding. Stiekem heb ik het sinds die keer niet meer gedaan, maar misschien doe ik het zometeen (het is al 11.15 en ik ben dus nog niet gedoucht of iets.. Ach ja..). Liefs!

 4. Wat een mooie lichtpuntjes! :) Word je toch spontaan vrolijk van he! Ik wens je een mooie, eerste week van januari!

 5. Gelukkig nieuwjaaaaar hihi. Wat een leuk lijstje weer, ik heb nu echt zo ongelooflijk veel zin in oliebollen… Niet normaal haha! Ik ga het houden bij een belegd broodje denk ik ;) Ben benieuwd naar je pen! Wat leuk dat je familie die traditie heeft.

  1. Hihihi, me too. Maar ze zijn op. Mehhh. Een belegd broodje is ook lekker, toch? Gewoon iets heel lekkers ervan maken (: Ik ben ook heel benieuwd naar de pen! Heb hem dus alleen nog maar op een foto gezien, want hij was er niet in real life. Ze gaan me half januari bellen, so I’ll keep you posted!

 6. Ooooh jummie, oliebollen. Nu heb ik zin in oliebollen!

 7. Ah, hier ga ik ook van glimlachen! Vooral van alle oliebollen en appelbeignets, ook al heb ik die zelf helemaal niet gehad rond Oud & Nieuw helaas!

 8. Ik heb ook nog zoveel mogelijk van de oliebollen en – vooral – appelbeignets genoten toen het nog kon en ‘mocht’, op 31 december en 1 januari staan ze hier altijd gewoon all day long op tafel haha. En goed advies van lieve oma’s = <3!

 9. Gelukkig nieuwjaaaaaar!
  Wat een leuk lijstje weer. Oliebollen, appelbeignets enz. vind ik echt heel vies (can’t help myself) dus die schaal geef ik ieder jaar heel snel door, hahaha. Adviezen van oma’s (en opa’s) zijn altijd top. En wat die verfsels betreft, ik vind ze echt supercool. Ga zo door! X

 10. Gelukkig nieuwjaar lieve Stel! En oliebollen eet ik stiekem ook gewoon als het geen nieuwjaar is (we doen er altijd wat in de vriezer, vandaar) en ik vind ze altijd heerlijk. Voor de rest eet ik er noooit drie achter elkaar, neuh :’)
  Je verfsels zijn echt geweldig trouwens<3 X

 11. Leuk artikel zeg, glimlachmomentjes! Ontzettend mooie dingen heb je er in verwerkt. En nog een gelukkig nieuwjaar gewenst!

Geef een reactie

Sluit Menu