Goals: februari

Eigenlijk hè, wilde ik dit nooit gaan doen. Althans, niet meer. Ik houd me er toch nooit aan. En wat kan het de rest van de wereld nou eigenlijk schelen wat ik wil gaan doen, en of ik dat uiteindelijk ga doen of niet? Maar ik betrap mezelf er stiekem toch op dat ik 1. Een onwijs nieuwsgierige stalker ben, en juist gemotiveerd raak van andere bloggers die hun plannen op het interwebz gooien; en dat ik dan te weten kom of het ze lukt of niet. (Stalker). Enneh, 2. Ik merk dat het voor mijzelf echt een figuurlijke stok achter de figuurlijke deur is om te delen wat ik per maand wil eh, bereiken? In januari waren dat mijn richtlijnen voor 2016, waar ik volgens mij al best oké mee aan de gang ben gegaan. Vooral de Glimlachmomentjes en het vegetarisch eten. O ja ja, en ik heb tot nu toe al 30 studiepunten in de wacht gesleept. In één keer. Dus het gaat eigenlijk gewoon goed. EN (zo, dit gaat beter dan verwacht) ik ben verdorie ook echt mijn eigen ‘tekenstijl’ aan het ontwikkelen. GO ME.

Februari

Gemotiveerd blijven wat sporten betreft

Hier voor me ligt mijn paarse Moleskine boekje. Opengeslagen op de pagina waar in grote letters boven staat: “Sportschema”. En hoe het er nu uit ziet, wil ik minstens twee keer per week naar de sportschool, en op de dagen dat ik niet ga, de 30 day challenges voor abs, thighs en butt doen. Van de welbekende BlogilatesEniewees, ik ben dus super gemotiveerd. In mijn hoofd. Want van sporten is het dan weer niet gekomen nog, op het moment van typen. Which is de 26e van januari, dus ik hoop dat ik inmiddels wel een beetje een schop onder mijn kont heb gehad van mijzelf. Ik wil mezelf niet opleggen dit schema per se te volgen en krampachtig dit en moeilijk dat. Maar, ik hoop wel gemotiveerd te blijven en het leuk te blijven vinden.

Een goede start maken met mijn tweede semester

JEEI nieuw semester. Nieuw rooster, nieuwe vakken, nieuwe werkgroepen, nieuwe mensen, nieuwe docenten, toevallig ook docenten van vorig jaar waar ik GEK op ben (niet te serieus nemen dit), dus JA ik ben blij. Gemotiveerd? Oui. Ik hoop dat ik komend semester net zo ‘goed’ ga doen als het vorige. Alhoewel ik wel al vrij snel niet meer zo gemotiveerd was. Geen idee waarom, eigenlijk. Misschien omdat ik niet zo werd uitgedaagd en het stiekem allemaal niet zo goed kon ‘vinden’ in Leiden. Ik ben in ieder geval van plan om mijn aantekeningen weer keurig bij te houden en alles netjes uit te werken. Plus mijn huiswerk shizzle allemaal doen en serieus nemen. Je kent het wel.

Mijn Leidenleventje weer opstarten

De afgelopen tijd was ik vooral thuisthuis. Of bij Lars en in the city where he lives. (Cryptisch). Maar, de komende tijd wil ik echt weer volle weken in Leiden chillen met mijn billen. En echt wat maken van mijn leventje hier. Lekker eten met mijn huisgenootjes, thee-avondjes houden met o.a. Anouk, Stefanie en Laura en lekker studeren in de Bagels en Beans.

Geld besparen op onbenullige dingen

Het is niet dat ik problemen heb met centjes, of ga sparen ergens voor, maar ik merk dat ik soms best vaak ‘gewoon even wat koop’ zonder er echt bij na te denken. Een boek bij de Bruna, een nieuw notitieboekje (waar ik er al duizenden van heb), weer nieuwe thee (terwijl ik nog honderd smaakjes heb liggen), een lippenstift kopen (terwijl ik dat eigenlijk nooit draag – wat ik wel wil gaan doen though), boodschappen doen en dan niet het goedkoopste kiezen (hoeft ook niet altijd, but still) etc. Dus, ik wil ietsie bewuster met mijn geld om gaan gaan (wat een geweldige grammaticale constructie). De mini uitgaven een beetje controleren, dat soort dingen.

Zo. Let’s go. We gaan ervoor. WOEI. Doei.

Deze post heeft 5 reacties

  1. Oooh geld besparen op onbenullige dingen, daar ben ik sinds een jaar echt heel goed in geworden (ik probeer iemand anders hier in huis er ook bewust van te laten worden – ik zeg niet wie). Goed idee trouwens om direct een goede start te maken in het nieuwe semester. Ik vond dat ook altijd heel fijn, als er een nieuw semester begon en ik alles van het vorige semester gewoon achter mij kon laten. Helemaal alles fris en opnieuw plannen, oude troep weggooien en dan heeeeeeul serieus bezig met mijn huiswerk (en dat duurde dan ongeveer anderhalve week voordat ik dacht: oooh kan morgen ook wel weer).

  2. Wat een super goede doelen voor deze maand! Haha dat geld besparen op onbenullige dingen komt me heel erg bekend voor, ik koop ook veel te vaak een nieuw boek terwijl mijn to-read lijstje al veel te lang is of een nieuw notitieboekje terwijl ik er ook al zoveel heb. Dus het zal ook wel een heel goed doel voor mij zijn, haha!

  3. Geld besparen is inderdaad een leuk doel! Lijkt me ook echt een uitdaging!

    Ik vind het altijd wel een beetje overdreven dat iedereen z’n doelen zo per maand uitwerkt (want ja: dat doen echt heel veel bloggers tegenwoordig, en dan aan het einde van de maand weer terugblikken), daar word je bijna mee doodgegooid aan het einde en begin van de maand tegenwoordig. (en nee, dat is helemaal niks persoonlijks hoor :) maar alleen even hoe ik denk. Je doet het leuk hoor, met je lijstjes !)
    Ik snap het wel hoor. Heel logisch dat het lekker overzichtelijk en duidelijk is om op een rijtje te zetten wat je graag wilt bereiken en waar je aan kunt werken. Maar toch… íedere maand opnieuw naar zo veel nieuwe doelen streven, dat lijkt me echt zo lastig! Ik vind het zelf juist gewoon wel fijn niet continu ergens naar te hoeven streven, maar alles gewoon een beetje te laten gebeuren. Dat het me overkomt, zeg maar…

  4. Lippenstiften kopen, ook al draag je het amper, die herken ik hoor Stella, je bent niet alleen. En hey, hoe toevallig dit! Ik zit ook zo met een soort schema in mijn hoofd, lopen en op dagen dat ik niet loop een challenge volhouden, toevallig! ;) Lukt je wel meid!

Geef een reactie

Sluit Menu