Goede richtlijnen voor 2016?

Aan het einde van het jaar word ik altijd een beetje kriebelig. Een nieuwe start komt eraan. Eigenlijk voelt het alleen op het moment vooraf het hele gebeuren zo, en denk ik erna altijd: Oh, grapje, er is helemaal niks veranderd. Maar, toch vind het ‘idee’ van een nieuwe start fijn. Een soort van houvast; een nieuw jaar waarin ik allemaal dingen anders kan gaan doen. En er is stiekem nog best heel wat waarvan ik denk: zo, en nu ben ik er klaar mee en ga ik het anders doen. Ik ben niet zo van de vaste doelen, die behaal ik hoogstwaarschijnlijk toch niet. Dat is geen negativiteit, dat is realistisch denken. Want volgens mij zijn er echt maar heel weinig mensen die hun goede voornemens het hele jaar volhouden. Giechel. En noem he zelfkennis; ik weet dat ik “twee keer sporten per week” en “alleen in het weekend suiker eten” niet vol ga houden. Dus dan maar dingen neerpennen waarvan ik denk dat het me WEL gaat lukken.

2016

Elke week mijn Glimlachmomentjes bijhouden

Ik ben nu al best heel lang bezig met mijn wekelijkse blijheidslijstjes. Ik weet niet of het echt helpt, en of ik er dankbaarder en/of positiever van word, maar ik denk stiekem toch van wel. Het is geen mega grote verandering, maar toch kan ik het iedereen aanraden. Om stil te staan bij alle leuke, fijne en bijzondere dingen in een week. Het is fijn om die dingetjes bij te houden.

Mijn dagboek volschrijven en een nieuwe weer goed bijhouden

Dit gaat me ook zeker lukken, dat weet ik nu al. Mijn huidige dagboekje is bijna vol, en ik ben van plan om zo’n zelfde te kopen. Maar dan met een ander printje. Ik heb een midi-formaat notitieboekje van Paperblanks. Ik vind het fijn schrijver, en er zijn altijd genoeg lijntjes om al mijn hersenspinsels van één dag op kwijt te kunnen; meestal gebruik ik één bladzijde voor een dag. Of nou ja, ja. Ik schrijf alleen niet elke dag, dus er staan meer ‘gebeurtenissen’ en ‘hersenspinsels’ op 1 bladzijde. Maar, naja, goed. Het is gewoon heel fijn en het helpt me.

Proberen elke week naar yoga te gaan of er thuis iets mee te doen

Sinds kort ga ik naar yoga, en ik vind het echt heel leuk. Ik word er zowaar rustig van, en dat is wel heel wat voor deze altijd-in-de-weer-miep. Ik wil dit graag proberen vol te houden; ook als ik stiekem geen zin meer heb om naar de sportschool te hobbelen ‘s avonds. Ik vind het hele spirituele idee achter yoga ook best interessant (ik word echt nog zo’n zweefmiep straks) dus ik wil me er graag iets meer in verdiepen. Namasté!

Mijn studiejaar afsluiten met alle 60 punten

Tot nu toe gaat dit goed. Ik moet nog twee tentamens maken in januari, en dan is mijn eerste semester voorbij. In februari begint mijn tweede semester. Ik ben benieuwd naar de vakken. Het klinkt in ieder geval interessant en leuk allemaal. Dus, dat wordt vast wel wat. Ik hoop echt dat ik het ook dit jaar weer voor elkaar krijg om alles in één keer te halen. Niet zonder herkansingen hoor, die had ik vorig jaar stiekem ook. (Weten jullie het nog: Historische Taalkunde?). Maar, ik hoop dat ik volgend jaar geen vakken van dit jaar over hoef te doen. Gaan we voor!

Minstens drie dagen per week volledig vegetarisch eten

Ik wilde eerst graag volledig vegetariër worden. Maar, ik weet nu dat ik dat nog niet kan. I tried. Heel slecht en egoistisch, maar ik vind vlees nog iets te lekker. En, ik merk het gelijk aan mijn lichaam als ik geen vlees eet. Ik ben van mijzelf al heel bleek en snel vermoeid, maar als ik helemaal geen vlees eet ben ik gelijk helemaal een slappe vaatdoek. Ik wil me langzaamaan meer gaan verdiepen in vervangende voedingsmiddelen en alternatieven voor vlees. We gaan bijvoorbeeld gourmetten op kerstavond, en mam gaat vegatarische vleesjes voor mij kopen. Dat vind ik al heel fijn, en dat is al echt een vooruitgang op ‘echt’ vlees. Als ik zeker weet dat ik het ‘aankan’ en vol kan gaan houden zonder iets tekort te komen, wil ik echt vegetariër worden. Alles in stapjes.

Vaker in mijn uppie ergens anders studeren/werken dan in mijn kamertje

Ik denk dat dit wel een beetje voor zich spreekt. De laatste tijd ben ik een aantal keer naar de Bagels & Beans gegaan om daar te studeren. Ik vind dat echt heel fijn; het motiveert me om dan heel nuttig te zijn, en het is er gewoon heel gezellig. Ik wil dit soort dingen vaker doen. Überhaupt het op stap gaan in mijn uppie, dat wil ik ook vaker gaan doen.

Een duidelijkere kledingstijl ontwikkelen en alleen dingen kopen die ik ècht leuk vind

Mijn kledingstijl is echt heel divers. Althans, zo voelt het. Ik vind stoere, basic kleding leuk, maar kan ook helemaal blij worden van een zwierig, meisjesachtig jurkje. Ik vind het verder juist heel leuk dat ik zoveel mooi vind, maar ik zou ook wel graag een iets ‘duidelijkere’ kledingstijl willen hebben. Waar ik in ieder geval op ga letten, is dat ik alleen kledingstukken koop waar ik echt van denk; Dit is heel erg Stella. Ik heb ook een Pinterest bord waar ik echt van ga kwijlen, misschien dat ik dat wat meer als inspiratie kan gaan gebruiken.

Mijn creatieve teken- en schilderskills ontwikkelen (hihi)

Ik ben geneigd om te vinden dat ik veel niet kan. Of in ieder geval niet goed genoeg kan. Dat vind ik ook van mijn schilderkunsten, bijvoorbeeld. Tegenwoordig schilder ik veel, en ook tekenen vind ik steeds leuker worden. Creatief bezig zijn maakt me rustig, en ik word er oprecht happy van. Maar, er is ook altijd dat stemmetje dat zegt dat ik het niet goed genoeg kan, dat het niet mooi genoeg is, en dat ik toch nooit ga kunnen wat mijn inspiratiebronnen en ‘voorbeelden’ kunnen. Toch wil ik het door gaan zetten. Dat heeft ook weer te maken met een ‘dieper’ voornemen; meer leren doorzetten, ook als ik mezelf wijs maak dat iets toch geen zin heeft.

Oef, dat is nog best een lijst. Wish me luck! Knuf, Stel.

Deze post heeft 8 reacties

 1. Wat een super leuke dingen die je wilt gaan doen in 2016! Inderdaad studeren in een tentje is zo fijn, en ook nog eens leuker. En een dagboek bijhouden, wat super leuk! Heel creatief. <3

  Liefs! Evelien

 2. Het op internet zetten, dan moet je je er wel aan houden, dat is precies mijn tactiek! :) En ik had ookal bedacht dat ik meer in mijn dagboek moet gaan schrijven, ik ben nu als een gek mijn 2015 boekje aan het volschrijven, zodat ik een verse voor 2016 heb! :) heerlijk!

 3. Ik moet ook eens beginnen dingen kopen waarvan ik echt weet dat ik ze elke dag wil dragen! Ook zeker een werkpuntje voor mij voor volgend jaar. En de yoga wil ik ook blijven doen. Je wordt er zo heerlijk ontspannen van hé! En lekker zweverig inderdaad, haha. Succes met de veggie-style! Ik eet tijdens de week ook bijna altijd vegetarisch, maar stiekem eet ik nog heel graag gehakt. Flexitariër it is ;) Liefs!

  1. High five! Hihi. Yoga is fijn he? Laten we het inderdaad gewoon proberen vol te houden! Dat kunnen wij! Hele fijne jaarwisseling en veel liefs!

 4. HELEMAAL eens met je glimlachmomentjes voor elke week. Ik vind dat zo’n fijne en mooie rubriek!
  (En OH Stella, die foto in je sidebalk is te fijn en te mooi!)

  1. Dankjewel! <3 Ik beloof de Glimlachmomentjes vol te houden, leuk om te horen dat je ze graag leest! Wieeee! Fijne jaarwisseling en veel liefs!

 5. Gaat je lukken hoor Stel! Ik heb zo’n ‘elke dag een vraag’-boek, dus dat wil ik gaan bijhouden in plaats van een dagboek. Want in dagboeken ben ik echt heel slecht haha. Liefs!

 6. Hele leuke en zeker realistische doelen voor het nieuwe jaar! Ja en echt volhouden om elke week een glimlachmomentjes blogje te schrijven, die zijn zo leeeuukk :) fijne jaarwisseling alvast xx.

Geef een reactie

Sluit Menu