HALLO KUN JE MIJ VERSTAAN?

Hier volgt een hilarisch en best beschamend feitje over, eh, mij. Over mij als ik enthousiast ben. En dat ben ik nogal vaak. Het begon met mijn ex-schoonvader. Daar zat ik naast als ik bij mijn ex-vriend ging eten. Het was altijd heel gezellig; leuke gesprekken aan tafel, etc. En als ik dan ergens enthousiast een kreet over uitslaakte -letterlijk- sprong mijn ex-schoonvader drie kilometer de lucht in, om mij er vervolgens even aan te herinneren dat ik niet 50 meter van hen af stond. Oeps.

Praten

Laatst gingen Lars en ik een oliebol eten bij zijn broer en schoonzus. Die stonden lekker te bakken in de tuin. Eenmaal aan tafel zaten we snel lekker te smikkelen van een verse bol. Toen het onderwerp van het gesprek Scandinavië werd (iets waar ik enthousiast over ben en waar ik dus graag over praat), schijn ik dus mijn verhaal zowat geschreeuwd te hebben. Tegen mijn schoonzus. Die gewoon tegenover me aan de tafel zat. Dat vertelde Lars me later, en ik schaamde me echt.

Want ja, het is echt beschamend hoor, als je zelf niet door hebt dat je hard praat! Ik geloofde hem gelijk, want mijn pap doet dat ook. De appel valt niet ver van de boom, dus – ook al denken wij van wel, anders praatten we vast wat zachter. Ha, slechte grap. Eniewees, ik schaam me er onwijs voor en weet eigenlijk niet zo goed wat ik ertegen moet doen. Wat ik ook dacht: ben ik niet gewoon een beetje doof? Maar, dat denk ik niet, want in ‘het normale leven’ heb ik nooit last van dingen niet horen en/of verstaan.

Afgelopen donderdag betrapte ik mezelf op enthousiasme. Bij de opticien. Ik vond het hele lenzengebeuren zo interessant, en vertelde de lenzenmevrouw over mijn mams en hoe zij haar lenzen er altijd uit haalt. Midden in het gesprek kromp ik ineen en dacht ik: “Niet zo enthousiast Stel, straks zet je jezelf voor lul”. Stom, eigenlijk. Want hoe veel leuker is een enthousiast iemand, dan iemand die haar schouders ophaalt en een saaie snufferd trekt?

Kan iemand mij redden? Liefs, Stel.

Deze post heeft 9 reacties

 1. Zo herkenbaar, geen tips helaas. Als ik enthousiast ben, dan SCHREEUW IK OOK ZO.

 2. Ik heb helaas ook geen tips want ik herken het ook :’) Ik praat van mezelf al vrij hard en zeker als ik enthousiast ben. Zit ook in de familie, haha.

 3. Zo herkenbaar dit, haha! Ik ga ook altijd schreeuwen als ik heel enthousiast ben. Maar dat is juist leuk hoor, enthousiaste mensen haha :)

 4. Ik kan je helaas ook niet helpen! Als ik enthousiast ben ga ik niet hard praten, maar snel praten – nog sneller dan normaal.. Dat is niet alleen irritant voor anderen, maar vooral ook voor mij, want dan moeten mensen drie keer vragen: ‘Wat zeg je?’, en dan raak ik zo gefrustreerd van dat ik spontaan niet meer enthousiast ben…

 5. Enthousiaste mensen zijn leuk. En het maakt niet uit hóe enthousiast.
  Ik denk dat het feit dat je je er bewust van bent al een flinke stap is. De kunst is nu om jezelf erop te betrappen, en je enthousiasme ‘aan te zien komen’ zodat je je misschien een beetje in kunt houden, maar niet te veel, want, zoals ik al zei, enthousiasme is leuk :)

 6. Ik kan zelf ook wel eens hard praten, waardoor mensen zeggen: ssssssssssjt Lyd, niet iedereen hoeft het te horen! En dan denk ik ook: oei! Maar eigenlijk kan het ook hartstikke leuk zijn dat je zo enthousiast bent over bepaalde zaken! Zo bekijk ik het maar :)

 7. Juist leuk! Ik ben denk ik een beetje het tegenovergestelde haha

 8. Hahaha ik herken het helemaal! Ik ga ook nog eens suuuper snel praten waardoor het zowat onverstaanbaar wordt. En ach, niet voor schamen. Leuk toch dat enthousiasme?

 9. Wat grappig eigenlijk dat je dat doet! Ik vind het een hele leuke eigenschap: enthousiasme is altijd leuk, toch? Maar het kan wel lastig zijn als je zelf niet doorhebt wanneer je harder praat. Misschien kan je aan Lars vragen of hij je volgende keer subtiel een seintje kan geven wanneer het ietsje teveel wordt? Hoef jij je nergens druk om te maken, en hoor je het ook niet achteraf pas! Maar echt alleen als het storend wordt hoor, want enthousiasme is GOED! :) Liefs

Geef een reactie

Sluit Menu