Hoe gaat het eigenlijk met Mondetmoi?

Hoe gaat het eigenlijk met Mondetmoi?

Het begon allemaal.. Nee, grapje. Ergens in november 2014 bedacht ik me dat ik een Nederlandstalige blog wilde. Toen heb ik dit blogje aangemaakt. Via Blogspot, dat wel. Afgelopen april, in 2015, ben ik overgestapt op WordPress. Straks, in november, bestaat mijn blogje twee jaar. Het voelt eigenlijk al veel langer. Ik heb geloof ik ook best heel wat sprongen gemaakt; al zijn die sprongen voor mijn gevoel niet allemaal in de positieve richting. Ik heb bijvoorbeeld het idee dat ik vroeger veel meer inspiratie had. Of althans: veel sneller een verhaal kon schrijven als een minimaal dingetje. Snappez-vous? Ik heb het idee dat ik harder moet zoeken naar inspiratie; naar een leuk onderwerp voor een artikel. Misschien komt dat omdat ik nu zoveel meer weet over de blogwereld, en omdat ik ergens diep in mijn hart er toch wel een beetje graag ‘bij wil horen’. En dat is zo lastig als je eigenlijk niet echt een niche hebt.

Onderwerploos?

Mijn schrijfsels gaan eigenlijk bijna altijd over mijzelf. Over mijn leven, de dingen die ik beleef, dingen die ik vind, voel, ervaar, and so on. Ik heb echt een persoonlijke blog. Ik schrijf niet echt over mindstyle, want ik geef nooit echt tips. Toch? Nee. Ik ben ook weer geen echte columnist-achtige-blogger, alhoewel ik dat wel graag wat meer zou willen zijn. Ja, ik weet het eigenlijk gewoon niet zo goed. Ik zie veel bloggers die ook voornamelijk persoonlijke schrijfsels online zetten op hun plekje op het internet, en daarmee veel ‘groter’ zijn dan ik. Dat vind ik helemaal niet erg -daarover straks meer-, maar ik vraag me dan toch met heel veel interesse en nieuwsgierigheid af waarom er zo’n groot volgersverschil is. Dat vind ik interessant, omdat ik dan misschien mijn eigen blogje kan verbeteren. Of dat ik juist ontdek dat het gewoon komt omdat het simpelweg ‘anders’ is. Dat hoeft dan nog niet te betekenen dat mijn blogje ‘minder’ is. (Goed hè, die vriendelijke, positieve mindset naar mezelf? Woei!).

De kriebels van cijfertjes

Op mijn Blogspot blogje had ik Google Analytics aangesloten. Ik weet namelijk heel goed hoe elke blogger daarbij zweert. Ik werd er eigenlijk alleen maar zenuwachtig van. Als ik keek, zag ik bijna altijd dalingen t.o.v. de maand er voor, bijvoorbeeld. Dan werd ik verdrietig en ontmoedigd. Ik weet dat dat helemaal niet hoeft, maar ik vind het toch lastig om het niet zo te ervaren. Ook de Bloglovin’ volgers, dat vind ik ook altijd maar een lastig ding. Ik behaalde een hele tijd geleden de 300 volgers, en ik weet nog hoe enorm blij ik daarmee was. Er zijn er in meer dan een half jaar tijd ‘maar’ 20 bijgekomen, omdat er vrij vaak op unfollow wordt geklikt. Ik snap dat: ik doe het zelf ook! Ik vind het in principe ook helemaal niet erg. Er zijn nog steeds (vind ik) MEGA veel mensen die mijn schrijfsels lezen, en al was het er maar ééntje die het las met veel plezier, dan is dat he-le-maal okay to me. Totdat ik ga nadenken over ‘dingen bereiken’ en prestatiedruk. Dan ineens vind ik volgersaantallen WEL belangrijk.

Wat wil ik bereiken?

Ik hoef geen mega grote blog. Echt niet. Ik hoef er ook echt niet aan te verdienen, of mijn (bij)baan ervan te maken. Het enige wat ik wil, is mijn schrijfstijl blijven ontwikkelen, memories kunnen maken voor ‘later’ (ik houd zo van alles teruglezen – echt een online dagboek idee), mensen blij maken die dingen lezen, misschien anderen inspireren, en zorgen dat dit mijn hobby & uitlaatklep blijft. Ik houd van bloggen: ik vind het echt een van de leukste dingen die er bestaan. Ik weet dat ik dit nog heel, heel, heel erg lang ga doen. Jullie kunnen er op rekenen dat jullie mijn hele leven kunnen lezen straks, hihi. Nee hoor, grapje. Maar ik hoop wel dat ik me nooit zal laten ontmoedigen door de ‘grootheidswaanzin’. Of hoe je het ook wil noemen.

Help is needed!

Een hele tijd geleden heb ik een vragenlijstje voor jullie gemaakt, en die hebben jullie toen echt in grote aantallen ingevuld. Dat was zo fijn voor mij. Ik had toen precies zo’n zelfde ‘dipje’, en heb daar zo veel ideeën en zelfvertrouwen uitgehaald! Ik hoopte dat jullie dat misschien weer zouden willen doen. Ik beloof dat het niet veel tijd kost.

Klik hier voor de vragenlijst. Dankjewel voor het invullen! Liefs, Stel.

Deze post heeft 13 reacties

 1. Ik heb maar 1 tip en ontzettend uitgekauwd haha, maar doe waar jij je goed bij voelt, waar jij inspiratie van krijgt en waar jij graag over schrijft. Het is altijd lastig om niet iedereen het naar zijn zin te maken, maar als jij met liefde schrijft zullen je bezoekers dit zien en zullen zij je sneller blijven volgen. En oja: ik ga je vragenlijst nu invullen haha ;-)

  1. Dankjewel! Dat is inderdaad iets wat je vaak hoort, maar het fijne is dat ik het soms echt even vergeet. En dan is het juist fijn om het weer even ‘zwart op wit’ voor je neus te zien staan. Dankjewel! <3 Liefs!

 2. Hey Stella!

  Zo herkenbaar dit! Toen ik anderhalf jaar gelden begon met bloggen was ik, in het begin, ook enorm onder de indruk van andere blogs ( de combinatie van inhoud, lay-out +volgersaantallen). En sinds ik een paar weken geleden begonnen ben met YouTube heb ik dat weer een beetje. Maar ik probeer mijn hoofd koel te houden. Dit doe ik door te bedenken dat ik pas begonnen ben (met YouTube) en daarnaast denk ik ook altijd: ‘wat wil ik graag delen en hoe kan ik dit zo goed en zo leuk mogelijk doen’. Bovendien verschilt het aantal volgers bij mij per sociale media. Op Bloglovin en Facebook heb ik niet zoveel volgers, maar op Instagram en Twitter gaat het best goed. Waarschijnlijk omdat ik dat de fijnste sociale media vind om te gebruiken. En omdat ik soms aanhaak bij Twitterchats, wat ik heel leuk vind. Google Analytics heb ik sinds een paar weken, na twee middagen prutsen, weer geïnstalleerd. Maar nu ik meer bezig ben met YouTube loopt dat volgersaantal begrijpelijkerwijs terug. Toch vind ik dat niet zo heel erg, want door mijn blogervaring weet ik dat ik het leuk vind om te schrijven. En nu probeer ik me weer in andere dingen te ontwikkelen. En tot slot denk ik dat dat een van de belangrijkste en misschien ook wel moeilijkste dingen is: kijken naar wat je al hebt geleerd en bereikt. En ik vind dat jij je qua schrijfstijl erg leuk ontwikkeld hebt. Ik vind jou blog écht jou blog, juist omdat het een beetje anders is. Dus ga zo door! En ja, ik ga die enquête invullen. EINDE.

 3. Onzeker miepje :p
  Je doet het zo goed! Echt waar, het is zo fijn om jou schrijfsels te lezen. En die foto’s, die mis ik totaaaaal niet. Nog nooit bij nagedacht, eigenlijk.

  1. Dankjewel!!! <3 En zo lief dat je altijd zo uitgebreid reageert. Ik vind vaak de rust en tijd niet om dan weer terug te reageren enzo, maar ik beloof verbetering! Weet dat ik het altijd ontzettend waardeer <3 Heel fijn weekend!

 4. Ik herken het wel hoor. Ik blog nog niet zo lang en ook niet heel frequente. Of, in ieder geval lang niet dagelijks, zoals veel anderen wel. Ik heb ook lang niet altijd inspiratie. Schrijf meestal over dingen uit mijn eigen leven, dingen die ik heb meegemaakt. Maar vraag me dan meteen al af, vinden anderen dat wel leuk om te lezen.

  Mijn vrouw blogt ook (The Miracle of Life – http://leentjegerritdina.wordpress.com) en heeft al veel meer volgers dan ik. Toen ik haar vroeg hoe ik mijn blog kan laten groeien zei ze dat je dat het best kan doen door ook anderen te gaan volgen. En af en toe eens een reactie achter te laten. Soms gaan de bloggers of hun lezers dan ook bij jou kijken en gaan jou misschien ook volgen.

  Ik kreeg een lijstje met blogs die zij volgt en heb daar wat rondgekeken. Gek genoeg vond ik zelf vooral de “persoonlijke blogs” vaak het leukst en ben vooral díe gaan volgen. Waaronder dus jij ;) Ik weet niet precies wat ik zo leuk vind aan je schrijfstijl, maar het pakt me gewoon. Ik vind het leuk om je blogs te lezen.

  Maar inderdaad, even terug on topic, soms voel je je zo zinloos met je blog als je ziet dat het niet of nauwelijks gelezen wordt. Ik heb posts die nog geen 5x bekeken worden, en dan vooral door Facebook-vrienden (mijn blog is gekoppeld aan mijn Facebook zodat de nieuwe posts automatisch worden geplaatst). Ik zou het ook leuk vinden om in het bloggerswereldje te groeien en hopelijk ook wat meer mede-bloggers te leren kennen (door hun blogs te lezen of ook persoonlijk). Maar die wereld is zo groot en waar begin je? Als iemand verder nog tips heeft, ook ik hoor ze graag ;)

  1. Ah, wat leuk zeg! Ik ken je vrouw inderdaad door haar lieve reacties altijd. Wat leuk dat je bent gaan bloggen; lijkt me leuk om zoiets als een soort gezamelijke hobby te hebben ook. Op dit moment zit ik heel onhandig te typen op mijn iPhone in de trein, maar ik beloof wat uitgebreider te reageren hierop zodra ik weer voor mijn laptopje zit. In ieder geval bedankt en leuk om te horen dat je mijn blogje bent gaan volgen en mijn schrijfstijl kan waarderen: ik kan geloof ik geen groter compliment krijgen. Fijne avond en tot gauw! (:

   1. Graag gedaan hoor :) Ben trouwens benieuwd wat je nog meer wilde zeggen. of zit je nog steeds in de trein te iphonen? ;)

    1. Hahahaha nee,ik zit gelukkig niet meer in de trein inmiddels! Ik ben het helemaal vergeten, sorry! Ik ga morgen op vakantie voor een paar dagen, dus ik denk dat het nog even gaat duren! (:

 5. Ik herken wat je schrijft! Ook ik schrijf naar mijn gevoel vooral over mezelf, geef geen tips en heb al helemaal geen niche. Ik heb maar heel weinig volgers op Bloglovin, terwijl ik toch elke dag veel lezers heb. Dan denk ik: ‘waarom volgen zij mij niet op Bloglovin? Is het niet interessant genoeg? Moet ik mij niet verdiepen in het één of het ander?’ Veel twijfels, maar ik doe toch gewoon lekker voort. Het helpt dat ik denk dat als ik niet zoveel volgers heb, ik ook niet zoveel druk voel om elke dag te publiceren :-)
  (btw: ik had graag de resultaten gelezen (dat artikel verscheen geloof ik enkele dagen later), maar ik krijg een foutmelding als ik erop klik?)

  1. Ik denk dat het ook wel belangrijk is om Bloglovin’ los te koppelen van het idee dat je blog veel gelezen wordt. Snap je wat ik bedoel? Ik heb dat ook heel erg: hoe meer Bloglovin volgers, hoe succesvoller ik me dan voel. Maar eigenlijk gaat het om lezers die speciaal voor jouw blogje terugkomen, en niet de grote massa van Bloglovin ‘volgen’. Maar hé dat is makkelijker gezegd dan gedaan, hihi. Oh de resultaten inderdaad, die kwamen per ongeluk online op een dag waar ook al een ander artikel op online kwam. Ik heb hem er dus weer af gehaald, om hem een dezer dagen weer online te gooien. Dus hij komt eraan! (: Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu