Ik zie amper wat, maar verder gaat het goed

Alles is waterig. En onscherp, en dubbel. Eigenlijk die ik echt geen drol. Waar ben ik aan begonnen? Je moet nu toch juist beter zien? Giechel. Ik typ nu maar gewoon, omdat ik het even MOET vertellen. Dus, sorry voor alle charmante typfoutjes, alvast. Ik ben zojuist (donderdag de 7e, in de middag) door de regen richting opticien gefietst. Waarom? Omdat mijn lenzen ready waren. Sinds een tijdje gaan mijn ogen nogal achteruit. Ik ging steeds minder goed zien, vooral dingen in de verte waren een ding. Ik kon borden vaak pas van 2 meter afstand max lezen. Najaaaa potverdorie, dat is dus niet hoe het heurt. Dus, tijd voor een bezoekje aan mister brillenman. En toen besloot ik lenzen te nemen. En die heb ik nu in.

Lenzen

Ik zat net echt te trillen op dat stomme stoeltje. De lenzenmevrouw -die heel aardig was en veel geduld had- moet wel gedacht hebben, wat een miep, hihi. Eniewees, ik frutste een tijdje en opeens had ik mijn eerste lens in. Harde lenzen heb ik trouwens, want zachte lenzen kan niet want ik heb te weinig traanvocht. Zou je van zo’n emotionele krullenbol als ik niet zeggen. Maar toch, ik moet meer huilen. Daar komt het op neer. (Nee, stom grapje). Toen ik de tweede lens ook in had, was ik aan de ene kant opgelucht. Ik had verwacht dat het pijn zou doen, maar dat is niet zo. Het voelt wel echt heel raar. Ik heb ze nu een tijdje in al, en moet ze tot half 5 in houden. Dat is ongeveer twee uurtjes. Dan moet ik ze er met een of ander zuignapstokje uitvissen en schoonmaken. Veeleisend nog ook, die dingen.

Ik kan mijn scherm nu echt niet goed zien. Met elke keer knipperen wordt het nog waziger. Als ik mijn hoofd iets meer richting scherm beweeg, gaat het beter. Dus bij deze krijgen jullie allemaal een beeldschermkus van mij. LEUK. Ik mag binnenkort ook een montuur uitzoeken, voor erbij. Dat is fijn, want ik kan me ZO voorstellen dat ik echt niet elke dag zin heb in mijn lenzen. Ik zat net ook al een beetje te miepen over het feit dat ik nu nog meer mee te zeulen heb wat ik niet moet vergeten als ik bij Lars ga slapen, of in Leiden. Wat een gedoe eigenlijk.

Maar, dit gedoe is wel voor een goed doel. Ik hoop echt dat ik minder hoofdpijn zal hebben nu mijn ogen ondersteund worden door de lenzenvriendjes. En ik hoop ook dat ik er inderdaad snel aan zal wennen, want dit voelt alsof er de hele tijd allemaal haren in mijn oog zitten. Hebben jullie dat wel eens? Dat er een plukje haar in je oog waait? Nou, zo voelt dit. Maar dan is het constant aanwezig, en doet het niet echt pijn. Ofzoiets. Lastig uitleggen.

Zo. Dit moest ik even kwijt. Een heel interessant verhaal is het stiekem niet, maar wie weet kom ik binnenkort met een super enthousiast vervolg met redenen waarom je ECHT lenzen moet nemen, en wat er allemaal niet aan mijn leven is verbeterd nu ik ze heb. Bestaan er ook ‘ik ben super sexy in elke spiegel’ lenzen? Die wil ik!

Veel liefs van Stel met lenzen.

Deze post heeft 11 reacties

 1. Lieve Stel -met lenzen-,
  Wat een heerlijk humoristisch en herkenbaar blogje!
  Ik ben zo’n 9 jaar geleden overgestapt van een bril naar lenzen -en inmiddels (op uitzonderingen van speciale gelegenheden of een ontzettend goede bui) weer terug gestapt naar de bril door steeds ontstoken ogen (dit hoeft écht niet bij iedereen te gebeuren, dus wees gerust)- en ik kan me nog zo goed die allereerste keer herinneren. Ik heb maarliefst twee (!!) uur bij die vrouw aan tafel gezeten. En gevloekt! Hahah wauw, maar als het eenmaal een gewoonte is, is het zoooo fijn!
  Groetjes overstapper Fleur.

 2. Hahaha heel herkenbaar artikel hiHi. Ik heb ook lenzen al jaren maar kan mij nog als de dag van gisteren herinneren hoe erg de eerste dagen waren haha. Maar gelukkig went alles hoor dus dit ook ( ook al kan het met harde lenzen iets langer duren omdat ze wat harder zijn)

 3. Ohh, ik heb zelf geen ervaring met lenzen, maar ik hoor af en toe verhalen dat het ook niet ideaal is. Maar goed een bril is ook niet altijd ideaal. Ik vergat hem afgelopen week mee te nemen. Gegarandeerd hoofdpijn dus.

  Succes met eraan wennen. Komt vast goed. =D

 4. Hihi, grappig stukje! Ik draag ook harde lenzen, maar dan ‘s nachts. Eng hè, om ze voor de eerste keer in te doen. Is inderdaad heel wat anders dan zachte lenzen (die heb ik ook gehad). Maar het went snel :). En wat fijn dat je geen echte pijn had! Haha, dat zuignapstokje vind ik na jaren trouwens nog steeds een gek dingetje.

 5. Hahaha, heel herkenbaar. Ik had een tijdje lenzen, maar door bepaalde medicatie kon dit niet meer. Nu draag ik mijn bril en eerlijk gezegd vind ik het wel zo makkelijk, haha.

 6. Ik ben vorige week om dezelfde reden ook voor het eerst ooit naar de opticien geweest! Maar gelukkig hoefde ik nog niet meteen voor altijd een bril of lenzen. Lijkt me echt zo’n gedoe…

 7. Ik heb ook lenzen, zachte, in tegenstelling tot jou maak ik HEEL VEEL traanvocht, wat erop neerkomt dat bij iedere lenzencontrole, waarbij de brillenman met zo’n vervelend lichtje in je ogen gaan schijnen, de tranen over mijn wangen stromen. En dan zegt meneer: ‘O, nou, je bent wel een beetje gevoelig voor ligt’ – ieder half jaar opnieuw –

  Ik ben heel blij met mijn lenzen, maar zou mijn bril ook niet kunnen missen.
  Succes ermee!

 8. Haha wat een grappig stukje heb je ervan gemaakt!
  Ik hoop dat je snel aan je lenzen went én natuurlijk dat je hoofdpijn daardoor weggaat! Ik heb al jaren een bril en heb nooit lenzen gehad, want ik ben zo’n laf iemand die dat niet durft haha :’) Ben wel benieuwd wat voor bril je uit gaat kiezen/hebt uitgekozen!

 9. Wowie, direct harde lenzen! Daar ben ik wel superbenieuwd naar, want mijn zachte durf ik nog wel eens kapotscheuren. Al is het natuurlijk wel een duur grapje als je een harde lens niet meer vindt ;) Grappig dat je het er met zo’n zuignap moet uithalen! Nog noooit gezien, maar wel al van gehoord. Hopelijk gaat het al wat beter met je nieuwe vriendjes, normaal zou je ze niet meer moeten voelen zitten (wow, woordconstructie) na een tijdje. Denk ik. ;) Liefs!

 10. Mocht het niets worden met je lenzen: ik denk dat een bril je ook juist heel erg leuk staat! Eigenlijk hoor ik altijd alleen maar het verhaal van het inkrijgen van lenzen, maar je moet daarna natuurlijk ook nog wennen aan hoe ze zitten – dat lijkt me eigenlijk nog lastiger, haha.

 11. Haha, zuignapstokje, geweldig hoe je het allemaal verteld. Hoe eng lijkt me dat trouwens om zulke dingen in te doen/dragen. Want meestal je zo’n reflex dat je je ogen sluit of dat je jezelf terugtrekt als er iets naar je ogen komt, haha. Oeh en ik ben al benieuwd naar je montuurtje, zal je fantastisch mooi staan. ♥

Geef een reactie

Sluit Menu