Ja zeggen tegen een jurk

In mijn fluffy pyjamabroek met mega charmante hartjes en sokken aan mijn voeten waar meer gat in zit dan sok, kijk ik naar de meest prachtige stoffen en meest opgetutte vrouwen. Tranen, emoties en verhalen over liefde. Mijn buik maakt een rare knor. Heb ik nou trek? Ik heb net driehonderd kilo -voor mijn gevoel dus- pasta naar binnen geschoven. Neuh, trek kan het niet zijn. Ik frommel een beetje aan mijn ring. Om mijn ringvinger. Ik kijk naar mezelf in de spiegel; hallo rode wangen. Ik durf me stiekem een beetje af te vragen hoe ik er uit zou zien in zo’n jurk. Maar, dat idee wuif ik al snel weer weg. I mean, “dat staat mij toch niet, want ik ben niet zo’n girly girl“. Gauw duw ik ook die gedachte weer weg. Wat een onzin.

Disneydingen

Een aantal jaar geleden riep ik heel hard dat ik echt niet wilde trouwen. Te duur. Dat geef je toch liever uit aan een geweldige verre reis? Ofzoiets? Maar stiekem is mijn mening veranderd. Ik ben echt verliefd op Say Yes To The Dress, ik heb een vriend die werkt voor een bedrijf dat veel prachtige trouwlocaties runt, ik leer steeds meer mensen kennen die gaan trouwen of al getrouwd zijn, ik volg ontzettend veel wedding photographers op Instagram, en mijn romantisch ingestelde beste vriendinnetje heeft het ook best vaak over. Ja, eh, I can’t help myself.

Geen zorgen hoor, jongens en meisjes koeken en peren, ik ga heus niet ineens trouwen. HA. Stel je voor. Maar het wegdromen bij Pinterest of TV programma’s als Say Yes To The Dress.. Dat mag wel, toch? Giechel. Ik kan bijvoorbeeld ook echt niet wachten tot één van mijn vrienden of vriendinnen gaat trouwen. Dat duurt vast ook allemaal nog wel even, maar ik vind een bruiloft gewoon één grote, magische gebeurtenis. Tuurlijk is het huwelijk niet even 1,2,3 zomaar iets. Weet ik allemaal wel, don’t worry. Maar hé, Disney prinsessen trouwen ook altijd. Blame those fairytales.

Ik ben ZO benieuwd of een trouwjurk mij zou staan. En wat voor soort jurk ik zou kiezen. En of ik er serieus zoveel centjes aan uit zou durven geven. En hoe zou dat zijn: shoppen voor zo’n jurk? Neem je in Nederland dan ook je complete entourage mee? Of is het gewoon ‘ik ga even naar een winkel en zie het wel’? Ik vind het één groot avontuur. Ik kan stiekem niet wachten. Maar, aan de andere kant wel. Want eh, eerst even heel goed sparen. En een degelijke leeftijd bereiken. En een degelijke relatie hebben. (Grapje, die heb ik <3).

Trouwen, wat denk jij?

Deze post heeft 14 reacties

 1. Oeh ik heb ook een fluffy pyjamabroek met hartjes ;) en ik vind Say Yes To The Dress ook echt superleuk maar vind trouwen dan ook weer niks voor mij. Ik snap wel wat je bedoelt ja. Nouja eerst maar eens iets vinden waar je überhaupt mee kunt trouwen, haha.

 2. Nou ik wil stiekem toch wel heel graag trouwen hoor! Het lijkt me zooo gaaf om dan een mooi feest te geven met alle mensen die je liefhebt en de liefde te vieren. En daarnaast vindt mijn romantische ik het ook iets heel moois om op die manier trouw aan elkaar te beloven. En ja, die jurk… zucht… Dat lijkt me echt zo’n prinsessen-momentje. Maar wel over heeel wat jaartjes pas, hoor!!;) Liefs

 3. Trouwen leek mij ook helemaal niks. Tot ik 7 jaar geleden de juiste man tegen kwam en nu is het bijna zover.

  Een trouwjurk passen is een bizarre onwennige activiteit, maar ontzettend leuk om te doen. En de rest ach dat komt vanzelf en met de dag. Ik zal 15 juni wel laten weten hoe trouwen was haha.

 4. Ik heb toevallig vandaag een stukje gepubliceerd over trouwjurken passen. Ik kreeg te horen dat vrouwen normaal inderdaad ook een hele entourage meenemen.

 5. Ik denk er ook wel eens over na. En stiekem krijg ik dan wel de kriebels maar tegelijkertijd is het wel echt een grotemensending en durf ik het ook niet. Haha!

 6. Ohh, mij lijkt het ook geweldig hoor! Vooral de jurk inderdaad, en Stel, daar hoef je helemaal geen meisjemeisje voor te zijn. Dat ben ik ook niet (lees: kort haar, geen make-up, zo nu en dan shirts van de herenafdeling (ja, erg hè…)) en ik droom er al van sinds ik een klein meisje was, om met André Rieu in zo’n prinsessenjurk op te treden, en te trouwen in zo’n prachtige witte jurk.
  En dromen mag altijd, dat is alleen maar goed!

 7. Jaaa, Say Yes to the Dress! Echt zo’n quilty pleasure programma vind ik, hihi. Heb het nu al heel lang niet gekeken, maar ik vind het zo leuk. Ik wilde ook heel lang niet trouwen, maar nu ben ik ook van mening veranderd. Het lijkt me zo bijzonder om dat mee te maken! Wel spannend ook!

 8. Eén ding weet ik zeker: zo’n jurk gaat jou prachtig staan! Als je je eigen stijltje erin weet te verwerken en je er lekker in vult. Jij straalt vast! :)

 9. Trouwen, ik wil het heel erg graag! Ik ben sinds augustus 2013 verloofd, maar we hebben nog geen trouwdatum gepland. Eigenlijk vinden we het allebei veel te duur, maar we zijn ook weer zo dat we graag een grote bruiloft willen. Lekker tegenstrijdig, haha. Die jurken ook, ik ben er zo snel verliefd op en dan dat prijskaartje, oei…

 10. Ik ben ook grote fan van Say Yes to the Dress! :-D Dankzij dat programma ben ik zelfs al helemaal overtuigd wat voor soort jurk ik wil, haha.

 11. Ik roep eigenlijk al jaren dat ik niet wil trouwen, maar ook ik krijg weke knieën van say yes to the dress. Tegenwoordig zeg ik maar dat ik alleen met de juiste wil trouwen haha

 12. Leuk he, die jurken! Iedereen ziet er daarin mooi uit, wie dan ook. Trouwfeesten zijn ook echt mijn ding, al heb ik er nog maar eentje meegemaakt (en viel ik om 12u in slaap met mijn hoofd aan tafel) en die was echt de max. Ben zo benieuwd wanneer mijn vriendinnetjes gaan trouwen haha, maar het ziet er naar uit dat dat nog eventjes gaat duren ;) liefs!

 13. Ik roep al jaren dat ik absoluut niet wil trouwen en dat roep ik nog steeds, haha. Maar ik vind die jurken wel echt helemaal geweldig!

 14. Ik ben in juli alweer 2 jaar getrouwd en i love it! Wat Rianca ook al zei: zulke jurken passen is heel erg onwennig en hier en daar ongemakkelijk maar zó leuk! <3 Op m'n blog kun je op m'n about-pagina wel een foto vinden als je het boeit ^^
  Trouwen is FIJN. En heel tof. Maar wel druk, zo'n dag. Haha. En dan vierden wij het nog héél klein, ik ben niet zo van de enorm grote feesten geloof ik :)

Geef een reactie

Sluit Menu