Kletsun #22

Ik heb zojuist mijn laatste college gehad van afgelopen semester (en inmiddels ook het laatste tentamen van 2015). En ik kan niet heel veel blijer zijn dan dit. Jeetje mina, wat een eeuwigheid leek dit te duren. Ik kijk echt alweer uit naar nieuwe vakken, nieuwe uitdagingen, een nieuw rooster, weer nieuwe mensen, nieuwe docenten. Poef, ik begon echt een beetje in een sleur te raken. Ik ga komend weekend naar Göteborg met Lars (wat ik van mijn ouders kreeg voor mijn verjaardag #luckygirl) en daar gaan we heerlijk even offline samen rondhobbelen, lekkere dingen eten, van alles wat Scandinavië te bieden heeft genieten (love for design enzo) en gewoon een fijne tijd samen hebben. En stiekem is er trouwens ZO veel wat ik allemaal wil vertellen, dat ik mijn vingers bijna in de knoop typ zo snel gaat het. Stom grapje. Goed. Snel verder.

Kletsun

Mijn 21e verjaardag

Afgelopen 4 december werd deze soepkip -zo noemt Lars mij o.a., dames en heren, het is echt waar- 21 jaar. Ik vierde mijn verjaardag gewoon voor familie, en het was lekker kneuterig gezellig. We aten taart, we kletsten bij, mam maakte kippensoep (zie je de link?) en ‘s avonds zongen mijn nicht en ik een soort van karaoke met mijn muziekinstallatie. Het was fijn. De dag erna vierde ik een soort van Sinterklaas bij Lars’ paps, en die dag daar weer na (wat een schrijfstijl heb ik vandaag; echt om te huilen stiekem) gaf ik een 21 High Wine. Want een 21 diner doet iedereen? Hihi, nee omdat ik dacht dat dat niet ging passen en zo’n gedoe was. Maar, mijn vriendinnetjes hadden groots uitgepakt met een speech en een lied en een heel leuk cadeautje. En ik schijn ook nog een ring te krijgen; want daar willen we met zijn 9’en een traditie van maken bij ‘iedereens’ 21e verjaardag. Maar, dat moet nog even in de startblokken worden gezet. Ik ben de oudste, namelijk. #ouwesok.

Waterverf en yoga

Als echte ouwe sok doe ik tegenwoordig allemaal kneuterige dingen. Nee, grapje. Waterverven is hartstikke COOL. Oke ik stop al, het wil vandaag niet zo met de gevatte opmerkingen. Ik vind het gewoon erg leuk om te doen. Ik kan het naar mijn mening nog niet zo goed, maar ik probeer me daar deze keer eens niet door te laten beïnvloeden.  Ik heb hier wat meer geschreven over het verven en mijn verfspulletjes. Binnenkort wil ik weer aan de gang met mijn spiegelreflex, en durf ik misschien wel wat foto’s te maken van mijn creatiefsels. Of ik scan ze in, kan ook! Verder ben ik dus al een tijdje aan het yoga’en. Ik heb er nu drie lesjes opzitten (pas), maar ik vind het leuk. Ik voel me goed als ik ermee bezig ben, en ik ontspan er ook echt van. Vooral op het moment zelf; de ontspanning mee naar huis nemen is nog een dingetje. Maar, ik ga dit volhouden. Hoop ik!

Naar het ziekenhuis?

Ik heb de laatste maanden aan één stuk door gemiept over ‘mijn gezondheid’. Dat het allemaal niet zo gaat zoals ik het zou willen. Er is nog steeds niet echt iets aanwijsbaars aan de hand, maar ik heb wel vaak pijn in mijn onderbuik. Ik wilde dit eerst maar gewoon voor mezelf houden, maar nu ik op dit moment onderweg ben naar het ziekenhuis, vind ik het toch wel te spannend om er niet over te schrijven. Ik ga naar de gyneacoloog, die een echo gaat maken om naar mijn buik te kijken. Of alles daar klopt, zeg maar. Ik ben best bang dat er iets mis is, maar ik ga er niet vanuit. Ik vond het vroeger altijd HEEL eng om voor de dokter uit de kleren te gaan, en durfde nooit. Sinds kort heb ik het al wat vaker gedaan, en lieve meiden, geloof me; het valt ZO erg mee. Dus als jij dit leest en denkt: “Ik heb eigenlijk ook wel eens last ergens van, maar ik durf daar nooit voor naar de dokter”, gaan. Echt. (Update: ze heeft niks geks gezien, zo blij!)

Blogdingen

De laatste tijd gaat het allemaal echt met ups and downs, dat bloggen. Ik was het even zat, nam een pauze, maakte een blogchange, ging met goeie moed vrolijk verder, raakte weer even in een blogdipje, en daar probeer ik nu weer uit te krabbelen. Ik ga elke keer zitten, open een ‘nieuw bericht’, maar het WIL gewoon niet. Gek is dat hè? Ik ga het niet forceren, maar ik mis het blogjes schrijven en jullie reacties lezen en daar weer op reageren wel. Ik beloof dat ik ooit weer helemaal terug ben, en ook weer reageer op jullie blogjes en op jullie reacties op mijn schrijfsels. Weet dat ik alles lees met een big smile en veel liefde en confetti en slingers in mijn hart. Oke?

Hoe is het met jullie? Ik hoop goed! <3 Liefs, Stel.

Deze post heeft 8 reacties

 1. Dat bloggen komt wel weer :)
  Bij mij gaat het ook altijd in golven; afgelopen maand leek ik wel te kunnen blijven schrijven, vanmorgen leek er weer niets uit mijn vingers te komen. Dan ga ik er ook vanuit: het komt wel goed, morgen weer een nieuwe dag!

  Fijn dat ze niets geks gevonden hebben :D (Hoewel ik me wel voor kan stellen dat je op een gegeven moment wilt weten wat het is als je steeds pijn hebt, hopelijk is het voor die tijd over/gevonden/beter/zoiets).

 2. Heerlijk, lekker vakantie nu! En fijn dat er weer een nieuw semester aankomt, weg met de sleur :). Heel veel plezier op vakantie, zo fijn dat jullie daar even naartoe gaan. Heerlijk verjaardagscadeau! Tof ja, aan de slag met waterverf! Wil daar ook meer tijd voor gaan vrijmaken, creatief bezig zijn. Love it!

 3. Haha Stella, jouw blogjes bezorgen mijn hart slingers, sterrenschijters en confetti. ;) Oh, soepkip, wat een bijnaam Stella, hihi. Dat waterverven is inderdaad onwijs plezant om te doen. Ik zit alleen met het probleem dat ik nooit echt inspiratie heb om wat te verven etc. Ik weet nooit hoe ik dat witte blad wat aangenamer en kleurrijker te maken. Ik ga zelf ook maar eens wat yoga doen, thuis dan, haha. Ik wil niet voor de hele wereld showen hoe stroef mijn gewrichten zijn, haha.

 4. Dat bloggen komt wel weer! Succes in het ziekenhuis :)
  21 diner dingen zijn zo leuk, met mijn vriendinnengroep hebben we een doorgeefcadeau, krijgt iedereen ook een apart cadeau, een boek, een lied en dan nog flessen wijn en een restaurantbon voor de ouders als bedankje, kan niet wachten op de mijne haha :)

 5. Dat bloggen komt vanzelf wel weer goed :) En gelukkig heeft de dokter niks afwijkends gevonden! Hopelijk gaat het snel ook weer beter met je gezondheid. En wat een geweldige verjaardagscadeaus heb je gekregen, hoe leuk!

 6. Fijn om een updateje van je te lezen. :) Hele fijne dag vandaag!

 7. Oooh, geniet van je vakantie en Göteborg hoor! Veel plezier met rondhuppelen, dat wordt vast ontzettend fijn. Heel leuk om je update te lezen, zeker nu je gezond verklaard bent hihi :D Niet te hoge eisen stellen aan jezelf hé! Want zo ga je nog meer in dat dipje komen denk ik: je blogposts zijn echt altijd top hoor. Enne, yoga, leuk he :D

 8. Fijn dat er niets uit het onderzoek is gekomen.. al is het ook wel weer fijn om te weten wat de pijn veroorzaakt. Dat soort dingen zijn altijd heel erg dubbel.
  Götenborg is hele leuke stad trouwens. Een paar jaar geleden ben ik er geweest. Nu heb ik sowieso een zwak voor Scandinavische steden.
  Met 21 een oude sok, serieus dan ben ik hoogbejaard!!
  En wat dat bloggen betreft.. ik zei het al.. let it go! Makkelijker gezegd dan gedaan, maar hoe meer je het forceert hoe lastiger het gaat.

Geef een reactie

Sluit Menu