Kletsun #24

Ik moet echt een keer een spoedcursus ‘hoe schrijf ik een pakkende openingszin’ volgen. Het is echt een drama soms. Zoals nu. Ik zit al een hele tijd naar mijn witte scherm te kijken. Niet dat ik niks te vertellen heb; genoeg te kletsen juist. Maar holy moly, wat kan soms een drama zijn om te bedenken hoe je zoiets begint. Hoi? Hallo? Hier ben ik weer? Ik zit hier trouwens om me heen te kijken, en op de tafel voor mij liggen drie dingen die compleet besmeurd zijn met verfmengsels. Mijn daarvoor bedoelde paletje, een schoteltje, en de binnenkant van mijn verfdoos. Al die kleurtjes, in 1 grote wirwar door elkaar. Makes me happy. Maar, daarover hieronder meer. Natuurlijk.

Kletsun

 Verfselupdate

Ik begin maar gelijk met het verfselverhaal. Ik vind het nog steeds heel leuk, dat waterverven. Ik heb het de afgelopen week wel wat minder gedaan dan in december, maar dat is oké. Ik ga niet zitten verven als ik stiekem geen zin heb; dan wordt het zo’n verplichting-idee-ding. De kwastjes bevallen goed -ik weet nu welke ik fijn vind werken-, ik weet welke kleurtjes ik mooi vind, hoe ik nog mooiere kleurtjes kan creëren door te mengen, ik heb iets meer inspiratie ‘uit mezelf’ in plaats van alles naschilderen. Ja. Ik ben nog steeds happy met mijn tubetjes. Enneh, ik durf eigenlijk nog steeds niet echt wat te delen, hier. Op Instagram heel af en toe, maar.. Ik weet het niet, die drempel is nog iets te hoog. Ben bang dat mensen me een suffe doos vinden. Of mijn werkjes lelijk. Even zelfvertrouwen en moed kweken, en dan komt het hoor!

Dingen doen?

Januari is tentamen en eventueel herkansingenmaand. Ik heb komende donderdag mijn laatste tentamen in de reeks, en raad eens: tot nu toe nog geen herkansingen! Which meansfreedom! Ik heb in januari veel vrije tijd, en heb dan ook veel leuke dingen kunnen plannen. Vooral leuke dates. Met leuke mensen. Ik ga bijvoorbeeld eindelijk weer eens bijkletsen met Lauriëtte. En ik ga ook Lisse weer eens opzoeken. Of zij mij, dat is nog even the question. -Ik denk ik haar, want: JAKE-. En natuurlijk moet ik eigenlijk veel meer tijd doorbrengen met Laura, maar gelukkig kan dat heel vaak komende tijd want we wonen lekker vijf minuutjes fietsen van elkaar vandaan. En dan natuurlijk een date met oud-blogvriendinnetje Femke, twee van mijn beste vriendinnetjes die weer terug komen uit het buitenland (hoi meiden, luv joe both), een gezellige afspraak met één van mijn vriendinnen van vroeger die ik al heel lang niet heb gezien of gesproken, en ik ga ook een dagje richting Maastricht, waar een studievriendinnetje van mij woont. Althans, in het weekend dan. Genoeg leuks gepland dus! WOEI.

Het Leidenleven

De afgelopen maanden heb ik mijn leven in Leiden een beetje laten, euh, versloffen? Ik was vooral met mijn hoofd in Gouda. Maar, daar woon ik niet (oke, maar deels dan). Ik woon in Leiden, en daar wil ik dan ook zijn. En me happy voelen als ik er ben. Ik heb het niet al te druk met mijn studie; het gaat allemaal goed, dus het kan wel een tandje ‘extra’. Daarom heb ik een extra vak gekozen voor het komende semester, ga ik een cursus Singer-Songwriter volgen -HELP ENG, maar wel heel leuk!-, ga ik misschien deel uitmaken van een radioredactie (ik zou het zo leuk vinden; mag morgen komen kijken!) en ik wil echt vaker naar de sportschool gaan. En gelukkig heb ik in Leiden leuke vriendinnen wonen waar ik meer tijd mee door wil gaan brengen. Ik ga er wat van maken, daaro. (Daaro, wie bedenkt zoiets?).

En dan de rest

Zo. Dan even de overige vertelsels. Mijn nieuwe dagboekje staat al aardig vol. Sterker nog, ik schrijf bijna elke dag de afgelopen weken. Kijk mij gaan, woooooe. Denk dat ik ook aangestoken ben door dit boek; over creatief schrijven met je hart. Het inspireert en ik wil eigenlijk de hele dag schrijven. Maar, er moet ook gestudeerd worden. En iets met lamme handen van het vasthouden van een pen, dat soort fratsen. Eniewees, ik heb de schrijfdrive helemaal te pakken. Verder ben ik net naar de kapper geweest, en is mijn haar weer net zo kort als de vorige keer. Mijn bob was er een beetje uitgegroeid, en mijn haar zelf ook echt. En nu is het weer levendig en kort en springerig en in model en ik ben blij. Is dat duidelijk? Beetje misschien?

Veel liefde, Stel.

Deze post heeft 10 reacties

 1. Ik hou van dit soort kletsblogjes! En wat lees ik: een extra vak!? Radioredactie!? SUPERVET. Tell me everything. En ja, wij gaan er wat van maken in Leiden de komende maanden. We can make it gezellig!

 2. Aahh wat leuk Stel!
  Doe maar rustig aan met het laten zien van die schilderkunsten, tot je er klaar voor bent, of tot je zo’n meesterwerk gemaakt hebt dat we het wel mooi MOETEN vinden.
  Geniet van de rust!

 3. Ooooh, een radioredactie! En die extra cursus, dat klinkt echt zo cool en zo Stella :D Ik ben echt benieuwd om te horen hoe het gaat! Ik wou trouwens dat we in België ook zoiets hadden zoals bij jou: bij ons gebeuren alle herexamens (dus die van januari en juni) in augustus en september, tijdens de vakantie… En heb je dus geen herexamens, dan heb je 3 maanden vakantie. Maar mocht ik er nu eentje hebben, moet ik nog superlang wachten met herkansen :( Maar ik hoop dus er geen te hebben hihi. Liefs! En succes nog :D Hoe leuk ook trouwens dat je nu al weet dat je tot nu toe al geslaagd bent!?

 4. Wooeeeeiii ik word helemaal blij van dit blogje! Wat een hoop leuke dingen zeg, ik kan niet eens op alles reageren want dan wordt deze reactie ook weer super lang. Maar verven: delen delen delen!! Ik ben zo benieuwd en ik denk dat iedereen het alleen maar leuk zou vinden! En wat ben je goed bezig, een extra vak erbij, cursus singer-songwriter suuuperleuk:D en radioredactie?! Van wat voor radio dan? en wat ga je daar dan doen enzo? Super spannend en exciting! En je hebt ook al zooo veel gezellige plannen, wat fijn allemaal:) Geniet maar van al die leuke dingen! Liefs

 5. Een cursus singer-songwriter, hoe gaaf is dat! Je gaat het nog een keer maken Stel, met je verfsels, schrijfsels en muzieksels (hahaha muzieksels). Echt zo fijn al die leuke dingen, hou ons op de hoogte! :)
  X Emma

 6. Leuk om te lezen, echt een vrolijk stukje! Heel gaaf dat je in Leiden woont en je studie zo goed loopt (:! Ben benieuwd naar wat je schildert!

 7. Lieve Stella,
  Je onzekerheid rondom het schilderen is absoluut NERGENS voor nodig. <3 Echt niet! Snap dat het niet zo makkelijk is hoor, maar echt! :-)

  Er staan zoveel leuke dingen op de planning zeg! Leuk, al die 'meetings'! :-)

  Schrijven in een dagboek is zo fijn hè? Ik vind het echt heel prettig om zo dingen wat op een rijtje te krijgen, en vooral uit mijn hoofd!

  Veel liefs

 8. Fijn dat je studie zo goed gaat! Tof vak ga je ernaast volgen!

 9. Aah super vet een cursus singer-songwriter en bij de radioredactie kijken! Wat tof allemaal :)

Geef een reactie

Sluit Menu