Kletsun #27

Zo. En zo is er alweer een tijdje voorbij, en heb ik weer heel wat om aan de grote klok der internet te hangen. Niet dat het allemaal zulke interessante informatie is. I mean, het hoeft niet in de krant hoor jongens. Maar, ik krijg dus een bril. Maar daarover zometeen meer, om even de spanning erin te houden. Ik zit op dit moment aan de grote tafel beneden, thuis. Bij pap en mam. Mam schrijft een kaartje voor een verjaardag, pap staat de koffiebonen in een grote pot te hannesen -en laat daarbij honderden van die dingen op de grond stuiteren-. (Oké overdreven, hij doet het best netjes). Eniewees, ik ben blij. Alleen niet zo met mijn winterteentje. Ik heb dus een opgezette kleine teen. Hij voelt een beetje verdoofd en kriebelt als een ei. Maar er is niks aan te zien? Schijnt een winterteentje te zijn. LEUK. BLIJ MEE. Heb ik dat ook eens meegemaakt.

Kletsun

Miep met een bril

Gods, mijn lenzen. Het begon allemaal zo mooi. Helemaal gefascineerd was ik. Door hoe het voelde, en het welbekende zuignapje waarmee ik die apparaten uit mijn ogen moest vissen. Wat ik merkte? Ik wilde ze niet in. Het indoen was een gedoe, ik moest elke keer drie keer knipperen voordat mijn ogen wilden accomoderen, ik kreeg na een bepaalde tijd pijn aan mijn ogen, moest daardoor de hele tijd druppelen. Nee. Het was geen succes. En toen ik een tijdje geleden ineens mijn lens verloor, was het me helemaal duidelijk. Ik had helemaal niks geks gedaan – als je Stella zijn niet meetelt. Ik had alleen wel ontzettend jeuk in mijn oog gehad, dus ik denk dat ik mijn lens uit mijn oog heb gewreven? Naja, hij was in ieder geval niet meer te vinden. Zucht. Shit.  Toen ik eenmaal bij de opticien aankwam -want ik zou die dag toch gaan voor controle-, biechtte ik op dat ik toch liever een bril wilde. Ik kan prima zien met mijn sterkte, alleen in de verte wat minder. Het wordt dus een bril voor de momenten dat ik wat extra hulp nodig heb. Autorijden, colleges, bios, dat soort dingen. Ik heb het montuur al uitgezocht. Klik hier voor een onwijs charmante foto. Het duurt nog even, maar over een aantal weken word ik een echte brillenmiep and I luv it.

Random schrijfsels

Ik weet het. Ik heb het helemaal bedacht, en ik ga het gewoon doen. Een kladblog, dat is dit. Dit is mijn ding, en ik ben al een hele lange tijd bezig met proberen te doen wat anderen doen. Maar hé, het werkt niet. Ik moet gewoon een beetje schrijven over niks. Over dingen die ik meemaak, en daar dan maar gewoon een beetje over ramblen. En dat blijken jullie dus ook leuk te vinden, want ik krijg ineens zo veel leuke, lieve reacties. En veel te complimenteus, ook, jullie. En nieuwe volgers. HOI. En naja, ik weet het niet, ik heb gewoon een beetje mijn hart verloren aan gewoon maar wat doen. Dus eh, update, verwacht meer onzin en nog meer blijheid en passie van mijn kant. En een nieuwe look, want daar ben ik samen met de allerleukste codeermiep -en veel meer dan dat- Lauriëtte aan aan het werken. Woei!

What music does to my mood

Jongens, ik heb het uitgevonden. Als ik verdrietig ben, moet ik dansen en zingen. Ook al ziet het er niet uit en is het het allerlelijkste dat je ooit hebt gehoord; het maakt me blij. Of in ieder geval minder sip, I guess. Opzwepende bilschudmuziek. Ja, je zou denken: brave Stella die het liefst al haar vrouwelijke vormen zo ver mogelijk weg stopt onder wijde kleding, die luistert dat soort dingen toch niet? O, jawel. And you bet, ik dans er ook op. Twerken kan ik dan weer niet. Respect trouwens hoor, voor vrouwen die dat kunnen?! Hebben jullie het wel eens geprobeerd? Naja goed, ik word blij van dat soort muziek. En van rap? Ik luister dus ineens vaak naar Lil’kleine en Ronnie Flex (?). Wat moet ik daar nou weer mee? Ik ben een akoestisch meisje. Ludovico Einaudi, enzo. Maar dit vind ik dus blijkbaar ook heel fijn. Ik zou zeggen: probeer het eens.

Veel liefde jullie kant op!

Deze post heeft 17 reacties

 1. Ik wil kunnen twerken!!!!! En supertoevallig, ik heb sinds een week of 2 ook een bril voor college en autorijden enzo!

  1. Echt? High five. Woei. Bevalt het? Ik las het trouwens inderdaad, hihi. En als jij het hebt uitgevogeld, wil je het mij dan leren? Ghehehe. Liefs!

 2. Weer heerlijk geschreven stel! Ik vind dit soort artikels juist altijd super leuk. En daar ben je altijd zo goed in! Wat spannend een bril maar wel heel leuk! Ik wil stiekem soms wel een bril, ze hebben zoveel verschillende leuke montuurtjes. hihi <3 En ja dansen en zingen wordt ik ook altijd heel blij van!

  Liefs! Evelien

  1. Thanks <3 Lief van je! Ja he? Het is ook gewoon fijn. Ik zou het dus, zoals ik al schreef, vaker moeten doen. Liefs!

 3. Hahaha heel grappig dat je nu ineens naar van die rapmuziek enzo luistert. Ik wil het best eens proberen maar denk toch eerlijk gezegd echt niet dat ik daar heel blij van word… Hoewel, ik heb toen ik 14 was ofzo dus wel een tijdje gehad dat ik dat ook tof vond, dus wie weet! En wat fijnnn dat je weer een beetje het gevoel hebt dat je een richting hebt met het bloggen, en ik denk dat het heel goed is wat je nu doet. Dat ligt ook gewoon het dichtst bij je! En dat zorgt er dus juist voor dat mensen het leuk vinden!:D En oeh, een nieuwe layout? Ik ben benieuwd, heel fijn dat je daar samen met iemand die er verstand van heeft aan kan werken, haha. Zou ik ook wel nodig hebben. Liefs!

  1. Hihi jaaa nee het gaat mij stiekem denk ik ook meer om de beat die onder die rapmuziek zit. Luister voor de grap eens naar het nieuwe album van Ronnie Flex. Just to try. Ik denk dat je dan wel begrijpt wat ik bedoel (: Hihi. Ik ben inderdaad heel blij met die soort van nieuwe blogflow. Ik merk dat ik nu niet meer zo streng ben op mijn eigen ideeën, waardoor ik ook juist weer meer ideeën krijg! JEEI. Liefs!

 4. WIEEHHOOOO lekker dansen en zingen alsof niemand je kan zien of horen. Maakt het uit hoe het eruit ziet? Als je er maar blij van wordt. YES!

  1. WOEI. FEEST. DANSEN. Ik word alleen al blij van het idee. Al heb ik vandaag wel een beetje hoofdpijn, dus misschien iets minder springen? Hihi.

 5. Mmm Ludovico Einaudi! Da’s echt een superster hihi. Veel jeukgenot aan je kleine teen, ik weet hoe het voelt! Het is al enkele jaren geleden dat ik nog zo’n teentjes had, maar ik weet hoe gekmakend het is! Wees blij dat het niet aan je vingers is, dat bestaat namelijk ook, maar heb ik gelukkig nog nooit gehad -hout vasthouden-. Je staat zo mooi met je bril btw! Liefs :)

  1. Pff ja het is echt vervelend! Ook omdat je er gewoon niks aan kunt doen.. GRRR. Maar het is al minder geworden inmiddels, gelukkig! Pff serieus? Aan je vingers? Oh men dat lijkt me nog veel vervelender inderdaad! Mijn teen is al praktisch verdoofd, stel je voor dat je dan je vingers amper zou kunnen bewegen? Wat onhandig! Dankjewel, lief van je! Veel liefs terug!

 6. Ah, goed om voor een bril te kiezen als lenzen alleen maar onhandig zijn. Het is ook best een gedoe, de hele tijd van die dingen in je ogen. Ik draag trouwens nachtlenzen, misschien is dat nog een idee :)? Als je ogen dicht zijn, heb je echt nergens last van! En jaaa, zingen en dansen is fijn. Hahaha, twerken!

  1. Nachtlezen? Wat is dat dan toch weer voor bijzonders? Hihi. Hahaha ja dat twerken hahaha ik vind het echt ontzettend fascinerend. Hoe krijgt een mens zoiets in hemelsnaam voor elkaar? Mij niet gezien hoor! Liefs!

 7. Ik draag ondertussen al jaaaaaren weer een bril. Nadat ik die sinds het vijfde leerjaar moest dragen in klas en voor de tv, moest ik de bril ineens elke dag, elk moment gaan dragen. Toen koos ik voor lenzen, maar na 3 jaar konden mijn ogen die ineens niet meer verdragen. Ik had allemaal heel ernstige ontstekingen op mijn oogbollen (klinkt zo goor, ieuw) en toen de oogarts zei dat ik daardoor blind kon worden als ik mijn lenzen bleef dragen, had ik nog maar weinig keus. Tranen met tuiten heb ik geweend toen ik ineens weer die stomme bril moest opzetten. En nu, 7 jaar later, kan ik mezelf niet meer voorstellen zonder bril! Mijn ogen zien echt heel zwak, waardoor glazen vreselijk duur zijn, maar toch koop ik om de twee jaar een nieuw montuur. Ik vind, iets dat je elke draagt, mag toch ook afgewisseld worden? Altijd een hap uit mijn budget, maar elke keer weer de moeite waard :)

  1. Auuuuuuw dat klinkt echt mega pijnlijk. En blind worden? NO WAY. Inderdaad dan maar een bril! En ik moet zeggen: het is ook eigenlijk gewoon vaak heel leuk, een bril. En zo op jouw fotootje te zien staat het je ook gewoon hartstikke leuk! Ik denk dat je inderdaad zo gewend gaat raken aan een bril op een gegeven moment, dat het gewoon bij je hoort. Wel echt balen dat de glazen zo duur moeten zijn. Maar je hebt helemaal gelijk: het zijn wel je ogen, en het is wel je ‘gezichtsopslag’, en dat is echt mega belangrijk en de centjes ook wel waard! Liefs.

 8. Ik blijf fan hoor, van je niks-blogjes.

  Brillen zijn superhip als ze je goed staan, en die bril staat je super! Ik vind het altijd zo vervelend dat brillen (vooral in de zomer, heet weer, gezweet enzo) van je neus afzakken en nooit echt fijn zitten.
  Het liefste zou ik in de zomer lenzen dragen en in de winter een bril, maar zo’n lenzenabonnement bestaat geloof ik helemaal niet. En brillen staan me sowieso niet, maar ALS het zo was, of ALS ik er toevallig een vindt die me wel staat ben ik heulll blij :)

 9. Ik vind het echt leuk om al je kladjes te lezen! Zo lekker spontaan ook. Lov it. Ik ben benieuwd naar je bril zeg! :))

 10. Ik ben benieuwd hoe je nieuwe bril je gaat staan, vast heel mooi! :)
  Ik heb al heel lang een bril en nooit lenzen gehad; soms denk ik wel eens ‘ik wil lenzen’ want een bril is lang niet altijd fijn, maar ik durf niet haha :’)

Geef een reactie

Sluit Menu