Kletsun #30

Zit ik dan. Maandagavond. Klaar voor een kletsmoment. Met chocoladerozijntjes in mijn buik, een kop lekkere thee voor mijn neus, een fijn muziekje op de achtergrond, en zelfs een kaarsje aan. Jongens, wat een romantiek. Zijn we een beetje op date, woeee. LEUK. Goed, ik moet echt stoppen met zo creepy doen, want ik ga er zelf bijna van huilen. Dus, next song, want deze is verdrietig en dat ben ik helemaal niet! Zo, hatsikidee. Dit is dan weer meer een dans en spring liedje (Lush Life remix, van Alex Adair, jawel), maar goed, ik wilde toch zo wat oefeningen gaan doen op mijn yogamatje. Daar is deze muziek wel weer fijn voor. (Jammer dat ik nu al denk dat het hem niet gaat worden. Ach. Dan maar morgen naar body balance ‘s ochtends!). Goed. Dat was de inleiding voor deze keer, nu op naar het ‘echte werk’.

Kletsun

Workshop illustreren recap

Afgelopen zondag, na in de verkeerde trein gestapt te zijn (zucht), kwam ik ietsje te laat aan bij de studio van Marloes de Vries. Zij is een ontzettend leuke, inspirerende illustrator en heeft echt mega mooie dingen gemaakt. Ik vind tekenen en frutsen met aquarelle stiekem heel erg leuk. Dat weten jullie ook wel al een beetje. Ik zag dus een hele tijd geleden iets voorbij komen over een workshop, en ik dacht: DOEN. So I did. Zat ik daar tussen alle al professionele illustratoren, of meiden met die ambitie. En ik? “Ik vind tekenen eigenlijk gewoon best leuk”. Hahaha. Ik voelde me stiekem wel een beetje misplaatst, maar hé, leren is nooit mis! Ik wil dan misschien (nog, want wie weet!) geen zzp’ende illustrator worden, maar ik heb wel veel geleerd. Ook over dingen die je kunt maken als je eigenlijk geen inspiratie hebt. Dus ik heb wel weer wat ‘maak-kriebels’ en ik had ook een hele leuke middag!

Ongezonde theezakjes?

De schoonzus van Lars drinkt al-tijd losse thee. Hele lekkere. En die doet ze dan zelf in een zakje. Ik vond dat altijd onwijs leuk, en ergens wist ik ook al dat dat gezonder is. Huh, gezonder? Ja, echt. In ‘normale’ thee (en dan vooral de smaakjes) blijkt dus heel veel zooi te zitten. Suiker, smaak- en/of kleurstoffen, stukjes kauwgom (???) en ga zo maar even door. Helemaal niet zo goed voor je, dus. Dus hobbelde ik vandaag naar De Tuinen en kocht gelijk 200 losse, lege zakjes. Voor mijn losse thee. Op dit moment zit ik aan de “Green Chai Bio”, of iets in die fancy richting, van Simon Leevelt. Ooit gekregen van één van mijn beste vrienden, voor mijn verjaardag. Vijf zakjes losse thee! Mmmm. Dus die kan ik nu naar hartenlust op gaan slurpen, zonder ongezonde gekke dingen erin. WOEI.

Personal update

Ik ben ZO blij dat het weer lente gaat worden. Je voelt het aan alles, en ziet het aan alles. Het is wel steeds nog kouder buiten dan ik hoop, dus dan ‘brrrr’. Maar hé, straks kan ik mijn favoriete spijkerjackje weer aan, en al mijn shirtjes zonder vest, en ooooh ja. Zin in. Verder ben ik nog steeds niet helemaal topfit na vorige week, maar het gaat alweer stukken beter. Stiekem weet ik ergens dat ik ook zo’n beetje nu weer moet beginnen met nadenken over bikini season. Ik merk dat ik er nu alweer tegenop zie, maar ook denk: “Ja, doei, ik vind dit en dit veels te lekker, ik ga dat echt niet zomaar niet meer eten”. Struggles. Maar hé, in die bikini ga ik toch wel, of ik nu zo ben, of anders. Toch? JA. ZO. (Even mezelf voor de gek houden hier). Verder gaat het met studeren ietsie minder. Ik merk dat er veel opdrachten af moeten binnenkort, waar ik echt niet met plezier aan werk. Dat zorgt voor een gedemotiveerde krullenbol. Maar, ik heb wel motivatie voor mijn baantje(s). Ik vind het leuk en geniet vooral van het editen van teksten. Verder, eh, ja, gaat het dus allemaal wel zijn gangetje!

Hoe is het met jullie? Veel liefs, Stel.

Deze post heeft 6 reacties

  1. Wauw, uit je comfort zone gebeurt het. Dat bewijs jij maar weer eens met de workshop. Wat goed zeg! :) En van die thee, dat wist ik dus niet. Best wel heftig eigenlijk. En tot slot. De lente! Ik ben ook echt zo blij daarmee en ik merk echt hoe erg ik dan én in een winterdip zat én hoeveel impact een beetje zon wel niet kan hebben op mijn gemoedstoestand.

    1. Dat is denk ik wel echt waar, ja! Dat comfortzone ding. Een beetje cliché is het wel, maar voor een reden blijkbaar! Ja, dat wist ik dus ook niet. En ik dacht wel echt eerst van: “Ja, het zal wel meevallen”. Maar daarna dacht ik: “Het is ook nog eens beter voor het milieu (etc) als ik het zo doe, want dan gebruik ik minder zakjes en papiertjes en doosjes en al die fratsen die bij thee zitten”. Ofzoiets. Naja, ik vind het een goeie ontwikkeling voor mezelf, hihi. Oh, ja, die winterdip. Laat die maar snel over zijn hè? Mega vervelend. Kom maar door met die zonnestralen! Fijne week lieve Melle!

  2. Oeh, dat van die theezakjes wist ik echt niet! Hoog tijd om al mijn theebuiltjes leeg te slurpen en zelf een collectie aan te leggen dus. Doe ik! Alleen heb ik nog 100 theetjes te gaan dan, hehehe. Maar ik kom er wel ;) Komaan he Stella, gewoon die opdrachten knallen en dan weer vol plezier aan de bijbaantjes! Liefs :)

    1. Uhu, best heftig he? Ik ga al die zakjes denk ik maar een beetje weggeven aan mijn huisgenootjes. En de lekkerste, minst ‘erge’ bewaar ik gewoon voor als ik 1. Lui ben en 2. Als er mensen komen thee slurpen en liever zo’n smaakje hebben (: Ga ik doen inderdaad, het zal toch echt moeten gebeuren dus me er gewoon even toe zetten en hopsakee! Veel liefs terug!

  3. Ik vind het echt stoer dat je die workshop hebt gedaan. Ik weet niet of ik het snel zou doen haha. Iets met die comfortzone die wel erg veilig is. En losse thee vind ik ook zo lekker. Alsof er ook veel meer smaak aan zit.

  4. Je kan ook zo’n vormpje kopen om je losse thee in te doen. Dan hoef je niet met zakjes te prielen. Je vindt het in hele leuke vormen, zoals een duikboot, aardbei of nog iets anders. Google maar eens op thee-ei :)

Geef een reactie

Sluit Menu