Lekkerbekjes bakken en Leiden liefhebben

Gewoon, even schrijven. Ik stuitte op een blogje van een meisje uit Nieuw-Zeeland. Zij blogde over de reden waarom ze zichzelf niet vast wilde pinnen op onderwerp. En een niche. En dat soort fratsen. Dat zette me aan het denken, en daarom typ ik nu gewoon wat er in me opkomt. Met als inspiratiebron een lekkerbekje dat ik vanavond bakte. De spetters vlogen uit de pan; het was een heel feest. Een hele onderneming hoor, als je een lekkerbekje goed wil bakken. Gewoon uit de diepvries hoor jongens en meisjes, met zo’n krokant jasje. Verantwoord? Neuh. Lekker? Uhu, yes sir. Dat moet dan op laag vuur; de kantjes mooi bruin en de binnenkant mooi wit. And I DID IT. Succesful adulting? “Mama, ik kan een lekkerbekje bakken. Mag ik nu een sticker?”.

Lekkerbekjes

Ik maakte ook een fijne wandeling door Leiden, samen met mijn huisgenootje. We bespraken het feit dat we ons pas realiseren hoe fijn Leiden is, als we erdoorheen wandelen. Vaker doen. We hobbelden in de vrieskou -oh men het is koud buiten waar blijft de lente ik moet huilen- langs allerlei leukje tentjes en winkeltjes waarvan ik elke keer weer roep “dat ik er echt een keertje heen moet want ooooh en aaaah en zoooo leeeuk”. Maar, het komt er natuurlijk nooit van. Hoe cliché. Binnenkort ga ik een dagje de hort op in eigen stad. Houd me eraan.

Het was eigenlijk echt fijn om weer eens een avondje quality time te hebben met mijn huisgenootje. Ik ben eigenlijk de laatste tijd vaker thuis en bij Lars dan in Leiden. En dat schept toch een soort afstand tussen mij en de stad, mij en mijn kamertje, mij en mijn studiegenootjes en vooral mij en mijn huisgenootjes. Dus hop, daar komt mijn goede voornemen weer: meer ‘maken’ van mijn Leidenleventje. Gelukkig stond dat al op de planning, en gaat het ook best oke. Lars moet gewoon wat vaker hier naartoe komen. Is echt de moeite waard. -De stad dan hè, ik heb het niet over mijn eigen in-een-soort-van-knotje-gestoken-krullenbol.

Ik kijk rond in mijn kamertje. Mijn fijne kamertje, waar ik het zo gewend ben dat de kamer naar verwarming ruikt als die aan staat. Waar mijn foto’s aan de muur er vaker af vallen dan dat ze blijven hangen. Aan de lieve kaartjes voor mijn neus, die ik niet wil schrijven omdat ik ze ietsie te leuk vind. Overly attached. Ik zie mijn rommeltjes. Ik realiseer me dat ik eigenlijk een kwarteeuw geleden al had moeten stofzuigen. En ach weet je? Het is hier zo vreselijk nog niet. Neuh. Eigenlijk vind ik het hier best heel leuk. Zelfs met een witte muur die besmeurd is met kaarsvet. How I did it? Ik ben een Stella. Dat soort dingen gebeuren als je een Stella bent.

Toedeloe!

Deze post heeft 17 reacties

 1. Ik HOU echt van jouw schrijfsels en gedachtenspinsels. Dat meisje Nieuw-Zeeland mag je vaker inspireren :) Je eigen stad als ‘toerist’ ontdekken is echt heel leuk. In Groningen heb ik dat ook een keer gedaan maar nu ik in Amsterdam woon nog niet. Ook niet echt nodig want 9 van de 10 keer voel ik me na 2,5 jaar nog steeds een toerist in eigen stad.

  1. Ah, dankjewel. Vind ik echt fijn om te horen <3 Ja leuk is dat hè? Ik ontdek zelfs in Leiden nog nieuwe dingen; ik kan me dus helemaal voorstellen dat je dat in Amsterdam na 2,5 al helemaal nog hebt! Leuk is dat (: Als je een keer een dagje denkt: "Nu ga ik de toerist uithangen en ik heb een maatje nodig"; ik houd me graag aanbevolen! Liefs.

 2. Je schrijft altijd zo fijn <3. En wat heerlijk om meer te maken van je Leiden-leventje! Geniet ervan!

  1. <3 Dankjewel! Ja, ik ga ervoor! Het is hier ook gewoon heel leuk, ik zou het meer moeten gaan waarderen, hihi. Liefs!

 3. Haha je hebt zoveel gelijk! Lekker schrijven wat er in je op komt en je zin in hebt is veel spontaner en leuker! En wat is Leiden mooi inderdaad, een beetje Amsterdam maar dan kleiner. Boffen dat je er woont hoor!

  1. Eigenlijk wel he? Dat moet ik me soms even extra goed beseffen. En wat schrijven betreft: ik doe inderdaad veel liever ‘maar wat’, dan dat ik voor drie uur lang mijn hoofd breek over een onderwerp dat ik niet kan bedenken. Liefs!

 4. Wat leuk om dit zo te lezen! Ik ben nog nooit in Leiden geweest maar hoor er veel mooie dingen van! Misschien ga ik er binnenkort een weekendje naartoe en ben jij dan ondertussen al op stap geweest opzoek naar mooie plekjes waar ik vervolgens langs ga haha!

  1. Deal! Ik ga zodra het wat lekkerder weer wordt eens de hort op met mijn mooie camera. Kijken of ik wat mooie plekjes en leuke winkeltjes vast kan leggen, dan maak ik speciaal voor jou een soort van Stella’s hotspots tour door Leiden en dan kan jij die gebruiken voor een dagje weg! Liefs!

 5. Zoals iedereen hierboven ook al zegt: zelfs als je schrijft over lekkerbekjes (oké eigenlijk ging het helemaal niet echt daarover, maar dat klinkt gewoon leuk) is het zó fijn om jouw zinnen en schrijfsels te lezen!! Daar wordt een mens gewoon blij van :)

 6. Jouw schrijfsels zijn fan-tas-tisch! Jaloersmakend ♥. Iedereen wordt er blij van. En wat ben je trouwens een prachtmeid!

  -Liefs,

  1. Oh jeetje, fantastisch zelfs? I’m flattered, dankjewel <3 Heel lief van je. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, dus ik stop snel maar weer hahaha. Liefs en fijn weekend!

 7. Ik hou ervan als je zo zonder echt doel aan het schrijven bent, heerlijk :)

 8. Echt een super leuk stukje! Leiden lijkt me ook zo’n heerlijke stad. En zo zie je maar, random gedachtenpinsels leiden tot een heel fijn stukje.

 9. Jaaa ik ben pas nog in Leiden geweest met school en het is zo’n fijn stadje. Echt luv<3 Wat een superleuk stukje trouwens, vaker doen zoiets! :D X

Geef een reactie

Sluit Menu