Met je kont in het water

De deur valt achter me dicht. Thuis. Ik roep hallo, maar er is niemand. Of toch wel: ik hoor paps boven praten, die is aan de telefoon. Mam is vast nog op haar werk. Ik loop de woonkamer in, leg mijn sleutel op de tafel. De geur van ons huis komt op me af, en ik snuif het op. Happiness. Ik trek mijn jas uit, probeer deze zo fatsoenlijk mogelijk op te hangen. Maar, ik heb haast (lees: totaal geen geduld). Ik kan niet wachten. Dus, gooi ik mijn geliefde Clarks op de mat en sleep mijn koffertje de trap op. Tik-tik; de badkamer lichten aan. Mijn ogen protesteren vanwege het ietwat felle badkamer licht -wat ook altijd zo lieftallig mijn lichaam omhelst als ik in de spiegel kijk-. Maar toch, ik glimlach. Ik draai de kraan open; bijna helemaal warm, maar net een beetje koud erbij. Ik hoef geen gebakken bil. Het lekkerst geurende badgelletje wordt gekozen en naar hartenlust in de grote, witte kom geflubst. Het feest kan beginnen. Maar eerst mijn lichaam eens even van kleren ontdoen. (Sexy).

Plons

Dat is het eerste wat ik doe als ik weer thuis kom. Na een weekje Leiden, of na een nachtje bij Lars. Het bad en ik zijn praktisch getrouwd, en ik wil hem voor geen meter kwijt. Zodra ik mijn voeten in het warme water laat zakken en mijn billen vervolgens de gladde ‘grond’ raken, word ik overwhelmed door een gevoel van rust, veiligheid en thuiskomen. Studeren doe ik in bad, lezen doe ik in bad.. Eigenlijk is het bad één van de weinige plekken waar ik kan ontspannen en de rust kan vinden om me op één ding toe te leggen ipv tachtigduizend dingen tegelijk. Maar, daarover later meer. (Iets met cliffhangers in het klein).

Als ik op vakantie ga, hoop ik altijd stiekem dat er een bad aanwezig is. In Göteborg was bijvoorbeeld een bad, en ook al hadden we al in de sauna gezeten en gebadderd in het grote bubbelbad daar, ik wilde zo graag even in het bad zitten. Met mijn Cosmopolitan en een paar keiharde, eigenlijk best vieze, Zweedse snoepjes liet ik mezelf in het witte ding zakken. Hij lag niet zo lekker als ons bad thuis, maar ik was gelukkig. Voldaan.

Badderen is iets wat mij rust geeft. Het is voor mij echt een bezigheid. In bad gaan staat soms serieus op mijn to do lijstje. Niet om eens even de wereld te ontdoen van schoon drinkwater (het grote nadeel aan dit hele verhaal), maar omdat dat oprecht de enige plek is waar ik kan ontspannen. Omdat je niks anders kùnt dan lezen of liggen. Zo ongeveer. Ik heb het mentaal gewoon nodig I guess.

Over badderen heb ik ooit een soort gedichtje geschreven. Een ode aan het bad. Soms voel ik me sip en rot, en als ik dan in bad ben geweest, is het al zo veel beter. Dit klinkt allemaal lekker zweverig, maar het is net alsof al mijn gemiep en getob met het water door het putje stroomt. Die overigens laatst verstopt zat. Ik dacht dat ik gek werd; ik kon helemaal niet in bad. NAJA. Dat is alsof je een varkentje van zijn modder ontdoet. Of iets in die richting. Leuke vergelijking, ook.

Hebben jullie ook zo’n ontspan-area? Liefs, Stel.

Deze post heeft 16 reacties

 1. Je bent op dreef he Stella, zoveel posts :D Vind ik niet erg hoor, hehe. Ik wou dat ik graag in bad ging! Ik heb mezelf nu een bathbomb gekocht zodat ik na de examens eens verplicht ga relaxen in bad. Maar stiekem doe ik dat niet zo graag. Het is eerst te warm (ik doe het te weinig om direct de perfecte temperatuur te vinden), waardoor ik eerst een kwartier kwijt ben vooraleer ik er effectief in zit. En dan weet ik niet meer wat gedaan en lig ik maar wat te dobberen, haha. Tot het water weer te koud is. Maar misschien doe ik het gewoon te weinig om er echt van te genieten ;) ik ben meer een vlugvlugdouchen-mens! Liefs :) Enne oja, zo leuk geschreven! Dat mag ook wel eens gezegd worden :D

  1. Hihi, ja he? Ik heb echt weer een beetje mijn blogflow terug. Ben benieuwd hoe lang die blijft! Oeee, bathbombs zijn zo heerlijk <3 Ik zou er ook wat vaker eentje moeten kopen. Hm, herkenbaar wel. Ik ga altijd al vrij snel in bad zitten. Zo kun je wat koud erbij doen als het warm is, en andersom. En dat is ook zuiniger met het water, want soms zit ik in helemaal niet zo veel water. Vlugvlugdouchen is soms ook wel lekker hoor, zeker in de zomer als een verfrissing! Dankjewel, lief! Makes me happy!

 2. Haha leuk geschreven dit! Ik vind in bad gaan ook heerlijk maar tegelijkertijd is het altijd lang wachten voordat dat bad vol is (vind ik dan). Ik vind mijn bed ook echt heerlijk. Ik heb zo’n eentje met heel veel kussens en dekens en daar tussen kruip ik dan met laptopje, thee en makkelijke kleren. Ook heerlijk ontspannen :)

  1. Thank you! (: Ik ga er ook altijd vast in zitten, ook al is ‘ie nog niet vol. Hihi. Ook omdat ik geen geduld heb inderdaad. Ohhh dat klinkt ook heel lekker. Ik kan in mijn bed nooit zo mijn draai vinden, maar misschien moet ik ook iets meer kussens kopen hihi. Liefs!

 3. Ah wat heb je dit fijn geschreven zeg! Ik lig nooit in bad. Ik vind douchen net zo fijn eigenlijk, dat is opzich vergelijkbaar met jouw bad. Ik blèr er op los, ik denk een beetje en ondertussen voel ik me weer als nieuw als ik uit de douche stap. Verder ben ik gewoon heel gelukkig achter m’n laptopje, beetje blogjes lezen, iets lekkers erbij, heerlijk! X

  1. Dankjewel Em! <3 Dat is toch ook helemaal prima? Ik zou ook wat vaker de longen uit mijn lijf moeten blèren; lijkt me echt HEERLIJK. En dat laptopje is inderdaad een HEEL fijn ding, I totally agree. Die kan niet mee in bad helaas, dan was het al helemaal geweldig geweest!

 4. Wat super leuk geschreven :) Ik lig echt nooit in bad, op een of andere manier kan ik dan niet ontspannen, ik heb er gewoon geen geduld voor. Vind een douche veel fijner want dat gaat echt een stuk sneller haha. xx

  1. Dankjewel, lief! Haha dat snap ik ook wel weer heel goed. Ik denk dat ik dat dus heb met in bed liggen, of op de bank. Daar heb ik dan weer geen geduld voor. Of nee, eerder geen ‘rust’ voor in mijn kont. Snappie? En douchen is inderdaad een heel stuk sneller. Dat doe ik dan ook vaker, hihi. Liefs!

 5. Oh badderen is zo ontzettend genieten, helaas hebben wij geen bad thuis! Mijn ontspan plekje is echt mijn kamer, en dan voornamelijk mijn tweepersoons bed met kleedje. <3

  Liefs! Evelien

  1. Ah dat is jammer! Maar, jij ging laatst lekker naar SPA Gouda, toch? Dat is een soort van bad-experience waar je weer drie maanden op kan teren, hihi. Ik moet daar ook eens heen, maar ik durf nooit. Stommmm. Ah ja jouw kamertje lijkt me zo’n gezellig plekje! Ook al die leuke foto’s altijd, en lichtjes. Kan me voorstellen dat je heel happy bent ermee. Liefs!

 6. Wat heb je dit super leuk geschreven:D Ik krijg er bijna zelf kriebels van om ook in bed te gaan, en dat terwijl ik net als Silke meer een vlugvlugdouchen-mens ben. Maar zoals jij het omschrijft, klinkt het inderdaad wel echt heerlijk. Samen badderen vind ik wel weer iets gezelligs hebben, hoewel dat ook wel heel ongemakkelijk kan zijn qua weinig ruimte enzo hihi. Liefs

  1. Dankjewel! Goh, wat lief dat iedereen dat zegt! :D Ik zou zeggen: probeer het eens. Als je een bad binnen ‘voetbereik’ hebt, dan. Hahaha ik heb inderdaad 1 keer met mijn ex in bad gezeten, maar dat was qua ruimte echt totaal geen succes. Nee, badderen doe ik liever in mijn up, hihi. Liefs!

 7. Mijn ouders hebben pas de badkamer laten verbouwen en geen bad terug laten komen omdat wij het bad alleen maar gebruikten om natte handdoeken en sportkleding te laten drogen, haha. Ik vind het nooit heel fijn: ik ben altijd bang om iets in het water te laten vallen en dan moet ik de hele tijd mijn handen weer afdrogen als ik mijn boek weer op wil pakken… Ik weet niet, maar ontspannen is gewoon niet zo aan mij besteed. Alleen als ik ‘s ochtends al wakker ben maar nog even in bed blijf liggen, haha. Als we op vakantie de hele dag hebben gewandeld of in de auto hebben gezeten ben ik altijd wel blij met een bad in het hotel/huisje, maar verder hoeft het voor mij niet zo. Fijn dat jij daar wel een lekker ontspanningsmomentje in kan vinden!

  Ik heb wel een stressvrije zone en dat is de sociëteit. Ik weet niet waarom, want mijn gesprekken daar gaan natuurlijk regelmatig over mijn studie maar als ik daar ben, focus ik me gewoon even niet op alles wat ik nog moet doen. Dat ging een beetje vanzelf tijdens de introductietijd en ik heb geprobeerd dat vol te houden en het bevalt eigenlijk heel goed!

 8. Ik vind onze badkamer hier juist te ongezellig voor, ik voel me heel ‘beperkt’ als ik in bad lig (omdat je er niet even uit kan of naar mensen in huis toe kan lopen en omdat alles wat je vastpakt nat wordt etc) maar ik vind het dan weer wel heel leuk dat jij er zo blij van wordt haha. Ik ken wel meer mensen en als ik het heeel druk heb is het misschien wel een fijn rustpuntje, maar dan ga ik alsnog liever warm douchen met een maskertje ofzo.

 9. Wij hebben geen bad maar als ik dit zo lees lijkt het me wel heerlijk zeg. Weet alleen niet of ik de tijd zou nemen om in bad te gaan, als ik ook ‘even snel kan douchen’. Dan zou ik mezelf echt moeten verplichten in bad te gaan denk ik.

 10. Wat heb je toch een leuke schrijfstijl, leest echt lekker weg. Maare… Jij bent dus een badmuts. Zou een hottub dan niet iets voor jou zijn? Dan hoef je je helemaal niet meer te vervelen in bad. Je kan namelijk gezellig met vrienden erin en lekker bijkletsen! Misschien iets voor in de toekomst? Zelf snap ik dat lekkere badgevoel helemaal hoor, ik heb het zelfs al met een warme douche. Dan spoelt de dag van mij af…Pure Relaxing

Geef een reactie

Sluit Menu