Mijn nieuwe verffrutseltjes

“Snotverdorie stom haartje, ga even terug bij de groep”. Ja. Dit klinkt raar. Maar, dit zijn serieus dingen die door mijn hoofd gaan -of die ik zelfs echt uitspreek- tijdens mijn schilderpraktijkjes. Dit gaat dan dus over de haartjes van een kwastje. Ik begon geloof ik in oktober met schilderen, trouwens. Ik verveelde me af en toe een beetje -ik had tussen het studeren door geen ei te doen en heb een hekel aan niks doen of voor de TV hangen- en kocht bij de Flying Tiger voor de grap een goedkoop waterverfpaletje en een dummie. Ik bakte er eerst helemaal niks van, daarna ging het steeds beter, maar toen verloor ik al mijn inspiratie weer en raffelde ik alles af, omdat ik het toch niet leuk genoeg vond. De afgelopen dagen heb ik het toch maar weer een beetje opgepakt, want het is ook een goede manier om te leren dat niet alles gelijk perfect hoeft te zijn. Iets doen zonder (gewild) resultaat is ECHT geen drama. Nee, het is zelfs GOED.

Nieuwe verffrutsels

Wat ik er aan heb

Ik ben nooit zo’n knutselheldin geweest. Ik heb er nooit echt geduld voor, stiekem. Ik begin er vol enthousiasme aan, maar merk dan al snel dat ik niet zoveel knutselvaardigheden heb. Zodra ik merk dat het niet wordt zoals ik het wil, geef ik de moed al snel op. Met schilderen is dat ook een beetje zo, maar toch merkte ik dat ik constant aan een nieuws verfsel begon, ookal was de vorige ‘mislukt’. Ik leer hier dus echt van om door te zetten. Dat ik eerst even mag oefenen voordat ik iets kan. Ik vergeet weleens dat mensen die al eeuwen gitaar spelen het zo goed kunnen omdat ze al zo veel geoefend hebben. Ik denk dan: “he verdorie, waarom kan ik dat nou niet?!”. Dan vergeet ik het cliché: oefening baart kunst. Ik leer hier dus veel meer van dan alleen hoe lang verf op moet drogen voordat ik een bladzijde om kan slaan, hihi.

Wie inspireert mij

Sinds Nina haar eigen kaartenwebwinkeltje begon (daar moet je ECHT even naar gaan kijken), was ik ineens meer geïnteresseerd in creatieve dingen. Ofzoiets. Ik ging ook steeds meer bloggers volgen die ook creatief bezig waren. Waaronder FleurLauraNaomi en Chantal. Vooral de laatste blogger, Chantal, heeft mij mega geinspireerd. Ik las laatst haar artikel over waterverf, en wat goeie en fijne verfspulletjes zijn, en naar aanleiding daarvan heb ik dus vandaag mijn nieuwe frutsels aangeschaft.

Qua ‘wat moet ik nou toch weer maken’ inspiratie loop ik stiekem altijd een beetje vast. Ik heb namelijk snel de neiging om iets wat ik heel mooi vind, gewoon leuk na te maken. Dat doe ik ook wel eens. Puur als oefening hoor, ik ga dat verder nergens onder mijn eigen naam publiceren en daarmee ontzettende plagiaat plegen. Ik vind het lastig om mijn eigen ‘draai’ te vinden. Ik heb daar qua schrijven ook vrij lang over gedaan, dus ik hoop maar dat het met de tijd beter wordt. Verder heb ik een leuk Pinterest bord waarop ik allerlei leuke plaatjes pin die inspiratie kunnen  vormen voor mijn eigen knutselwerkjes.

Ook de Flow heeft op haar website af en toe “Tekentips van”, waar ze een soort interviewtje beschrijven met een bekende of aan de weg timmerende illustrator. Die heb ik toevallig vandaag ontdekt, en lees ik met veel plezier. Verder wil ik misschien graag een soort online artwork journaling les gaan volgen. Dan komt er elke week een soort ‘les’ online die je kan bekijken, en dan kun je je eigen werkjes delen met de mensen die in jouw groep zitten. Dat lijkt me ontzettend leuk.

Zijn jullie weleens creatief bezig? En wie of wat inspireert jullie? Liefs, Stel.

Deze post heeft 11 reacties

 1. Hmm, de laatste tijd ben ik wat creatiever bezig maar dat is niet de moeite waard om te laten zien! (en toch sta ik tussen dit lijstje. Voel me vereerd ;))

  Ik snap je, mijn eigen draai vinden vind ik enorm lastig! Vooral omdat ‘alles wel al een keer gemaakt is’ – en veel tekenstijltjes erg op elkaar lijken. (tumblrwise dan). Maargoed, let’s try!

  (oh en we zouden ooit lang geleden nog eens een koffie/theedate houden en dat is er maar niet van gekomen, hihi)

 2. Waar kun je die online les volgen? Klinkt leuk namelijk!

 3. Aah ik ben nu wel heel benieuwd! Chantal, Laura en Naomi kende ik al en zij maken zulke leuke dingen! Ik snap je struggles enorm,.. Ik heb er nog steeds enorm veel moeite mee om mijn eigen draai te vinden en ik blijf het werk van anderen altijd mooier en beter vinden en de neiging om het gewoon na te maken ook al is het alleen oefenen, heb ik ook altijd maar probeer ik zo veel mogelijk te negeren. Maar natuurlijk maakt iedereen prutsels alleen die show je niet zo gauw he haha.

  1. Maar jouw tekenstijl is ZO eigen juist! Ik wist stiekem eventjes niet meer de persoon aan de blog te linken, maar toen ik je blog opende en je artikel van vandaag zag (incl tekeningetje) dacht ik: OOOOH JIJ BENT HET. Echt heel erg leuk, ik zou willen dat ik zo schilderde. Maar ik denk inderdaad dat je het werk van anderen bijna altijd wel mooier of leuker vindt.. Toch moet je trots zijn hoor, echt! Veel liefs!

 4. Ahh ik voel me helemaal vereerd dat ik een van je inspiratiebronnen ben :-) en niet denken dat het bij mij allemaal wel in één keer lukt hoor, ik modder ook gewoon wat aan, en soms is het lelijk en soms is het ineens per ongeluk best leuk. O, en ik dacht, misschien heb je wat aan dit filmpje: https://www.creativebug.com/classseries/beginning-watercolor/supplies-and-basic-techniques-part-1 Ik heb het een tijdje terug een keer gekeken en meegedaan en vond het echt fijn, rustgevend. En het kan niet mislukken, maar het is toch leerzaam :) Nou ja, zie maar. Schilderze! X

  1. onee, poepie, ik zie dat je er nu voor moet betalen. mmm sorry! Ik snap die creativebug site ook niet zo goed, misschien ligt het daaraan. Maar ik heb echt ooit die filmpjes bekeken en ze waren zo handig en fijn!

   1. Ah, maar toch bedankt voor de tip, dat is lief! Ik ben lekker aan het frutselen nu. Ik heb gisteren kerstkaartjes geschilderd voor mijn familie en de familie van mijn vriend. Maar, dat is gewoon eenmalig. Ik vind het wel heel leuk om te doen, en daar gaat het om, hihi. Soms denk ik nog wel: vinden ze het niet een beetje ‘knullig’ dat ik dat zelf doe? En vinden ze het dan wel mooi? Maar op sommige verfsels ben ik stiekem toch een beetje trots. En dat moet ik dan maar proberen vast te houden, hihi. Liefs!

 5. Creatief bezig zijn is zo fijn! Ik zou het echt vaker moeten doen.

 6. Ik vind het zo leuk en mooi om alle creatieve uitspattingen van anderen te zien! Maar zelf… nahh, ik ben niet zo van het schilderen/tekenen haha. Maar om kunstige dingen van Laura, Chantal of Sophie (@sophievstheuniverse op instagram) te zien: yes!<3

 7. Ik heb periodes dat ik heel creatief ben. Ik vind schilderen heel leuk maar altijd zo’n gedoe met al die dikke verf enzo, misschien is dit ook wel iets voor mij! Het begint gelijk te kriebelen :)

Geef een reactie

Sluit Menu