Postzegelcafékletsgedoe

Met mijn billen op een houten stoel en mijn neus gericht op een grote wand met allerlei kaartjes. Ansichtkaartjes. O-ver-al. Waar ik ben? Ik zit in Leiden. In een heel leuk, origineel koffietentje in Leiden nogal liefst. Het heet Francobolli, en het allerleukste hier is het feit dat je kaartjes kunt kopen, die kunt schrijven en ze dan hier kan laten versturen. Er hangt een grote houten kalender aan de muur, met op elke dag van het jaar een vakje. Als ik nu een kaart zou willen schrijven en zou willen dat iemand die ergens in april ontvangt, dan wordt de kaart in dat vakje gestopt. En dan? Dan versturen zij het kaartje! Daar moet je natuurlijk wel een kleine prijs voor betalen. Maar hé, hoe leuk is dat? WOEI!

Kaartjes

Ik zit hier natuurlijk niet om iedereen te kaartjes te sturen. Al zou ik dat wel heel leuk vinden. Ik heb ineens een idee! Maar daar zometeen meer over. Eniewees, ik zit hier omdat ik ging studeren. En zoals jullie weten, studeer ik graag buiten de muren van mijn fijne, maar soms ietsie beklemmende kamertje. Hier hangt de geur van koffie en taart. En wat is er nou fijner dan dat?! Inmiddels zit ik hier alweer een uurtje of anderhalf, en heb ik een lekkere kop thee en een stuk citroencake verorberd. En mijn to do list afgewerkt natuurlijk. Not to forget.

Op mijn to do list stond onder andere informatie opzoeken over vrijwilligerswerk. Say whut? Ja, echt. Maar daarover vertel ik jullie later meer. Als ik ook daadwerkelijk meer weet, zeg maar. Het staat nu nog niet eens echt in de babyschoenen. Het is nog een soort vaag idee, zwevend in de drukke snelwegen van mijn gelukkige brein. Of iets in die leuke richting. Ik krijg er kriebels van in mijn buik en hoop echt dat mijn plannetje kan gaan werken. Als ik er nu al gelukkig van word jongens, hoe moet dat dan als het echt werkelijkheid wordt! (Ik maak jullie expres heel nieuwsgierig, ghehehe).

Er staat een heerlijk weekend voor de deur, by the way.  Morgen -dus eigenlijk vandaag- ga ik lekker een dagje naar Rotterdam met mama, en the day after ga ik met Lars naar Haarlem. Gewoon lekker rondhobbelen, leuke winkeltjes bezoeken, hopen dat het niet regent zodat we ook een beetje naar de leuke huisjes en mooie gebouwen kunnen koekeloeren, en uiteindelijk lekker uit eten.

EN DAN NU..

Mijn leuke idee! Want: ik zie mezelf hier wel vaker gaan studeren. En wat nou hè, als ik dan elke week een kaartje naar iemand stuur?! Hoe leuk zou dat zijn! Naar één van jullie! Met als voorwaarde dat jullie dan een kaartje terugsturen – want hé, dat vind ik echt mega leuk, kaartjes/brieven krijgen. Dan hebben we een keer contact ZONDER internet. HOE LEUK. Oké, ik ben enthousiast, dat is vast wel te merken. Als jij nu denkt: ik wil wel graag een kaartje ontvangen en dan weer sturen aan Stella, stuur mij een mailtje met je adres (Ik beloof dat ik er ECHT niks anders mee ga doen dan er een kaartje naartoe sturen. Ik zal het adres gelijk op papier zetten en de mail verwijderen, zodat ‘ie ook niet in iemand anders’ handen komt mocht ik ooit gehackt worden of iets in die enge richting) en wie weet kies ik jou uit en krijg je wel een kaartje. Ik vind het helemaal mooi.

Veel liefs en een heel fijn weekend! Stella.

Deze post heeft 20 reacties

 1. Wat een ge-wel-dig leuk idee! I’m in! Ik lig bijna 24/7 op bed dus kaartjes krijgen én versturen vind ik heel erg leuk om te doen! Er hangt hier een mooi rek wat ik wil vullen met kaartjes, en ik ga je dus zeker een mailtje sturen!

  1. Oh echt?! Een rek vullen met kaartjes is he-le-maal leuk. En ik kan me voorstellen dat zo’n kaartje ontvangen en sturen dan voor jou extra leuk is. Je kan wel een kaartje van mij verwachten hoor; ik heb je mailtje al gespot! (: Veel liefs!

 2. Een kaartje van jou ontvangen is natuurlijk altijd leuk! :D Heb je mijn adres nog? Dan stuur ik je een kaartje terug ;) Veel plezier vandaag met je mams in Rotterdam! Liefs, xx

  1. Eh, even denken! Denk het wel. Hadden we dat toen via de mail gedaan? Dan ga ik eventjes in mijn mailbox kijken! (: Dankjewel! Wie weet loop ik nog even langs en zwaai ik even naar jullie huisje. Niet dat jullie er waarschijnlijk zijn, maar hé, voor het idee! Liefs!

 3. Klinkt als een superleuk tentje om te studeren! Misschien kom ik er nog wel eens helemaal speciaal voor naar Leiden! ;) leuk idee ook, met die kaartjes!

  1. Jaaa doen! Dan kunnen we er samen gaan zitten, gezellig!

 4. Wat klinkt dat leuk zeg, een tentje waar je kaartjes kunt versturen! Je maakt me inderdaad wel heel nieuwsgierig met dat vrijwilligerswerk.. ;)

  1. Schattig he? De moeite waard om weer eens naar Leiden te komen (: Hihi. Jaaaa, ghehehe, dat is de bedoeling! Nee hoor, ik vertel er snel meer over!

 5. Fijn he, lekker buiten de deur studeren. Kan ik ook zo van genieten!! En wat fijn ook dat je zo’n mooi plekje hebt gevonden. Ik vind het een TOP idee, dat van het kaartjes sturen! Lijkt me mega leuk een kaartje van jou te ontvangen hihi. Ojaaa en dat over vrijwilligerswerk ben ik ook wel heel benieuwd naar, klinkt al goed! Heel veel plezier met alle leuke dingen dit weekend Stella! Liefs

  1. Ja? Hihi, leuk! Stuur me dan maar een mailtje if you like (: Het is echt een leuk idee – althans, vind ik zelf. Ik krijg binnenkort meer informatie, en dan ga ik het zo snel mogelijk met jullie delen! Dankjewel, lief! Jij ook veel plezier met alle dingen komend weekend! X

 6. Wat een tof idee, van de kaartjes! En wat fijn, naar Rotterdam en Haarlem. Heerlijk weekendje wordt het dus :). Geniet ervan!

 7. Hé, wat een tof idee is dat van die kaartjes in dat cafeetje! Ik woon praktisch naast Leiden, dus ik ga eens even gluren daar hihi. Leuk weekendje heb je voor de boeg! Veel plezier in Rotterdam en Haarlem. :)

  1. Ohoo wat ziet dat tentje er trouwens tof uit! (Ik heb even op de site gekeken)

 8. Ik ga je ook maar even mailen, maar er zijn genoeg anderen om een kaartje te sturen hoor! :-)

 9. Met je “ik vind het helemaal mooi” haalde je me over. I’m in, super leuk!

 10. Oh wat een ontzettend leuk idee over de kaartjes!!! Ik word er ook helemaal enthousiast van, heel erg leuk! Ik vind kaartjes versturen ook altijd zo leuk <3

  Liefs! Evelien

 11. Wat tof! Ik had nog nooit van dit concept gehoord, maar het lijkt me erg leuk om zo’n kaartje van jou te ontvangen. :) Ik ga gelijk een mailtje sturen. X

 12. Oeh, hoe leuk! Je kan van mij een mailtje verwachten hihi. Ik ben echt enorm benieuwd naar je vrijwilligerswerk, sowieso wordt het iets waarvan ik zeg ‘ik wil oooook’ :D Hopelijk was vandaag een fijne dag! Geniet maar van je weekend :)

  1. Hihi, geen idee! Misschien! (: Oh leeeeuk, ik kijk er nu al weer naar uit om dan een kaartje terug te krijgen! Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu