Wat jullie dus vinden

Wat jullie dus vinden

Ik wist het dus allemaal even niet meer. Typen blijft een favoriete bezigheid. En een goede work out voor mijn vingers. (Niet dat die een work out nodig hebben). (Dit wordt een raar verhaal zo). Goed. Ik was even verdwaald in mijn eigen perfectionisme. Ik vergeleek mijn blogje voortdurend met andere blogjes en kreeg ernstige verschijnselen van het “wat-zij-doen-is-veel-leuker-dan-wat-ik-doe-dus-ik-kan-net-zo-goed-stoppen-virus”. Het was erg naar allemaal. Maar daar was het medicijn: jullie ontzettend lieve complimenten. Want wat hebben jullie mijn vragenlijst vol lof ingevuld. Ik heb alle reacties zorgvuldig inclusief big smile door zitten spitten. (Wat een stom woord; waarom gebruik ik dat woord?). Het was fijn en het heeft me weer even met beide benen op de grond gezet. En met vingers aan het toetsenbord, dat ook.

“Waarom lees je mijn schrijfsels?”

Immens geluk toen ik in bijna elke reactie het volgende terugvond: “zo’n fijne schrijfstijl”, “leest makkelijk weg”, “je hebt humor”, “je bent oprecht, eerlijk en lekker jezelf”, “omdat ik er blij van word”. Ik maak mensen blij. Jullie! En blijkbaar herkennen jullie je soms ook in mijn schrijfsels. En dat was nou net wat ik wilde bereiken toen ik mijn laatste blogchange onderging: herkenning en een glimlach. Bij jullie. En bij mezelf; want van bloggen moet ik ook happy worden. En dat was ik dus eventjes kwijt, dat besef. Maar dat heb ik nu weer terug. #feestje.

Welke artikelen zijn jullie favoriet?

Het is vrij duidelijk dat jullie mijn blog lezen, om, eh, mij. Omdat het zo persoonlijk en eerlijk is, volgens jullie. Jeei, want ik probeer ook echt heel oprecht mezelf te zijn in mijn schrijfsels. Al ben ik in het echt iets minder ad rem hoor. Eniewees, de artikelen die jullie het allerliefste zien op Mondetmoi zijn persoonlijke artikelen, column-achtige artikelen (uitdaging voor mij, want ik ben altijd bang dat dat soort artikelen niet leuk genoeg zijn als ik ze schrijf) en lijstjes. Die lijstjes, dat vind ik echt leuk. Aangezien ik mezelf echt als een lijstjemeisje bestempel. Het gaat jullie dus echt wel erg om mij als persoon, en dingen die mij een soort van aangaan. Ofzoiets. LEUK.

Als jullie iets niet lezen, waar komt dat dan door?

Ik was echt een beetje bang dat jullie mijn artikelen niet meer leuk vonden. Ik kreeg de afgelopen maanden best veel reacties (best thing ever), maar de laatste weken wordt het steeds een beetje minder. Gelukkig was daar heldin en ex-blogvriendinnetje Femke die mij er weer eventjes op wees dat het echt niet uitmaakt hoeveel reacties er zijn, maar wat voor soort reacties. Ik weet dat ergens ook wel, en ik ben ook iemand die kwaliteit ver boven kwantiteit zet, maar als je dan de blogjes om je heen ziet groeien (ook al is dat niet eens iets wat jij nastreeft met je blog) dan word je toch een beetje onzeker. Eniewees, blijkt dat jullie de artikelen van mij meestal niet lezen omdat het onderwerp jullie niet erg interesseert. Logisch! Of jullie hebben geen tijd om het te lezen. Maar, ik ben dus niet ‘niet origineel genoeg’. Jeei!

Foto’s and such

Mijn lay-out vinden jullie minimalistisch, maar ook juist leuk. En bij mij passen, samen met die gekleurde plaatjes. Laats zei Lauriëtte tegen mij dat ze de plaatjes met de teksten juist zo leuk vond, omdat de tekst haar nieuwsgierig maakte naar het artikel. Ik merk wel dat sommigen van jullie de foto’s missen op mijn blogje. Voor mij gaat bloggen vooral over tekst, omdat: I luf schrijven. Maar, ik kan me voorstellen dat jullie het leuk zouden vinden foto’s te zien bij artikelen. Ik ga eraan werken! (Maar dat heb ik al heel vaak gezegd en stiekem komt het er niet van, ssst).

Dank jullie wel voor al jullie lieve complimenten en opmerkingen. Doet me veel! <3

Deze post heeft 2 reacties

  1. Oh wat leuk dat je enorm veel positieve en leuke reacties kreeg! Maar uhh.. dat zou ook niet anders kunnen met zo’n geweldige blog én geweldige meid zoals jij! ;) <3

Geef een reactie

Sluit Menu