Wat misschien wel het allerfijnste is

Glimmend zit ze tegenover me. Het liefst stop ik haar sprankelende vrolijkheid en zichtbare gelukzaligheid in een glazen flesje. Om open te maken wanneer er even geen vrolijke gelukzaligheidsbron aanwezig is. Voor wanneer ze minder happy en fulfilled is. Mijn vriendinnetje Marije (hoi Mur) heeft een reis gemaakt. Ze is een maand naar Amerika vertrokken, met een vriendin. Ze vertelt over haar avonturen en barst praktisch uit elkaar van enthousiasme. Ik zie dat het haar een boost heeft gegeven van hier tot venus en weer terug. Of misschien nog wel verder. En dat? Dat inspireert.

Inspiratie

Om te beginnen is Marije sowieso één van de meest inspirerende mensen ooit. Vind ik. Ik ken haar al vrij lang, en ik zie haar steeds meer over haarzelf leren. En dat maakt mij een trots vriendinnetje. Kwijl slurp, did I just go there? Yes I did. Eniewees, ze is heel erg ambitieus. En timmert aan de carrière-weg, maar ook de sociale. Vind ik dan. Altijd als ik met haar afspreek en we onze traditionele ‘salade therapie sessies’ (we eten salade en praten over het leven, praktisch) hebben gehad, zit ik vol positieve en nieuwe energie om met bepaalde dingen aan de slag te gaan; om dingen aan te pakken.

Ik ben dan ook echt MEGA blij dat ik nu onderweg ben naar haar. Ik zit in de trein, en alles raast schemerig aan me voorbij. Straks zitten we lekker aan onze salade, te praten. En nog meer te praten. En ik mag ook nog eens blijven slapen. Voor meerdere nachten zelfs. WOEI. Ik ben nu al benieuwd naar alle verhalen en avonturen waar ze me nog niet over verteld heeft. (Inmiddels heeft de sleepover al plaatsgevonden, en het was een hele fijne kletsavond).

Ze steekt mij ontzettend aan. Ik roep al heel lang dat ik meer wil zien. Het beste lijkt me om dat alleen te doen, maar eigenlijk weet ik dat ik het in stapjes moet doen. Misschien is er iemand wel zo gek om met mij Engeland te verkennen. Onder andere door de verhalen van Fleur wil ik ontzettend graag naar Engeland komende zomer. Slapen in hostels, mensen leren kennen, op onderzoek uit, cafeetjes in duiken en vooral herinneringen maken. Dat. Leven. Nu ik jong ben. Je kent het cliché wel; but it’s the truth!

Ik wilde eigenlijk gewoon even vertellen hoe fijn het is om met inspirerende mensen om je heen te kletsen als je zelf een beetje het gevoel hebt dat je vastloopt. Of niet op een ‘plek’ bent waar je wil zijn. Die inspirerende mensen kunnen toekomstbeelden voor je scheppen waar jij zelf nog niet aan had gedacht. Daar kun je dan naartoe leven; een soort richtlijn. Ik raak soms zo vastgeroest in mijn eigen wereldje dat ik vergeet hoe het ook allemaal kan. En dat is Marije voor mij. En Fleur is dat voor mij. En nog wel meer bloggers, maar daar had ik dus al een keertje over geschreven. Ik heb trouwens nog zo’n inspirerend vriendinnetje. Die komt binnenkort terug van een uitwisseling op Kreta! Ik kan niet wachten om haar verhalen aan te horen met open mond, en om ook door haar geïnspireerd te raken. Kom maar gauw terug Clau!

To amazing and inspiring friends! Liefs, Stel.

Deze post heeft 16 reacties

 1. Oh dit is heel vrolijk en energiek geschreven! En ja leuk he al die mensen die zoveel meemaken en daar zo fijn motiverend over kunnen vertellen. Altijd belangrijk om zulke mensen om je heen te hebben :)

 2. Wat vind ik dit een fijn blogje <3! Ik wil ook zo graag meer van de wereld zien, meer ontdekken, meer leuke mensen ontmoeten. Een beetje uit mijn comfortzone gaan enzo. En weetje, ik denk dat 2016 het jaar wordt dat ik het gewoon ga doen! Boek die tickets naar Engeland alvast maar, ik ben zo gek om mee te gaan! Haha.

 3. Ooh, wat leuk om te lezen :D Je vriendinnen trekken echt wel de wereld in! Enne, van Engeland: doen! Ik heb me er in september zo geamuseerd en zou gelijk teruggaan. Het lijkt me echt wel iets voor jou! Liefs :)

 4. Ah wat fijn is dat zeg! Klinkt heel fijn om zo iemand te hebben :)

 5. Ik vind dat ook cool hoor, als mensen zulke gave dingen doen! Op dit moment zitten al mijn vrienden gewoon nog op de middelbare maar ik weet zeker dat er inderdaad een moment komt dat ik van anderen mooie verhalen hoor en dat ik zelf misschien ook wel reiskriebels krijg.

 6. Echt heel gaaf! Van zulke verhalen word ik ook altijd heel erg enthousiast en wil ik van alles ontdekken, zien, doen! :-)

 7. Wat mooi om te lezen! Superfijn dat je zo iemand om je heen hebt, en ik denk dat dat echt een grote gift in een vriendschap is: als je goed met iemand kunt kletsen over de dingen waar jullie allebei enthousiast over zijn, en als jullie zegmaar een beetje dezelfde ideeën hebben (verschil mag er ook zijn, natuurlijk, maar globaal gezien).
  Geniet maar van al het enthousiasme en van jullie vriendschap!

 8. Jaa het is zo fijn om zulke mensen om je heen te hebben! Die moet je toch eigenlijk wel heel regelmatig spreken en dan coole dingen doen!;)

  1. Die coole dingen dan zelf doen dus. Ook vast wel samen met die mensen, maar dat bedoelde ik hierboven niet. Oke lange dag, goed verhaal, fijne avond. x

 9. Wat een heerlijk positief blogje Stella! Ik raak ook altijd zo geïnspireerd als ik met ambitieuze mensen praat haha. Heel erg fijn zulke mensen, koester ze.<3

 10. Zo fijn inderdaad als vriendinnen je kunnen inspireren en nieuwe energie geven! Maar jij kan ook alles doen wat je graag wilt hè! Ook die reizen maken. Echt een kwestie van “gewoon” doen. En voel je niet stom omdat je nu niet genoeg spannende dingen doet ofzo, ik ben er echt voor dat iedereen van andere dingen blij wordt in z’n leven en dat is allemaal helemaal prima, laat jezelf gewoon gelukkig zijn met de dingen waar jij blij van wordt! Maar als je écht graag een reis wil maken: doen. Helemaal in je eentje hoeft dan niet persé, toch? Liefs!

 11. Zo zo zo lief! Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, de woorden zijn een beetje op. Ik vind het in elk geval een hele eer dat je me zo ziet en ik vind het natuurlijk enorm leuk dat mijn schrijfsels en foto’s van Engeland jou aansporen om zelf ook het avontuur op te zoeken. Doen! Je zult er echt geen spijt van krijgen. :)

  Heel veel liefs en een dikke knuffel vanuit Canterbury! :)

 12. Omg ik vind dit echt een eer, zoveel lof! Lieverd, je weet zelf waar ik zou zijn (of juist niet) zonder jou, en zonder onze fantastische salade therapieën, die ik even hard nodig heb als jij. De manier waarop mensen jou inspireren, inspireer jij andere mensen ook (can confirm for myself at least), al ben je daar niet altijd van bewust. Enne, die Engeland reis gaat er komen, dat voel ik! Soms moet de analyseer-knop even uit en de doe-knop aan (maar daar hebben we het al over gehad) en dan komt die reis er vanzelf! Heel veel liefde! XXX

 13. Wat mooi dat je vriendinnen je zo mooi en goed weten te inspireren!
  Be Proud!

Geef een reactie

Sluit Menu