2018, het beste jaar ooit!

2018, het beste jaar ooit!

Aan het einde van het jaar kijk ik altijd even terug. De ene keer moet ik even slikken en neem ik me voor het het komende jaar toch echt héél anders te gaan doen. Dit jaar, echter, zou ik willen dat we er nog wat maanden achteraan konden plakken. 2018 was een fan-tas-tisch jaar voor mij. Daarmee bedoel ik niet dat er geen downs of tegenslagen waren, trouwens. Nee, in 2018 leerde ik vooral juist om daar zelf, in mijn uppie, mee om te gaan. En geloof me, daar krijg je echt zelfvertrouwen van! Ik vond dingen uit over mezelf die ik nooit eerder heb ontdekt, stond geheel in mijn eigen kracht, leerde ontzettend veel (over mezelf, over wat ik wel en niet wil in het leven en op gebied van studie en werk). Ik overwon verschillende angsten, bracht veel tijd door met de allerliefste mensen ever en leerde om echt vriendjes met mezelf te zijn. 2018 was, hoe cliché ook, echt ‘mijn jaar’. Ik besteedde tijd aan me, myself and I en werd daar oprecht een beter, maar vooral blijer mens van.

Ik kreeg dus meer zelfvertrouwen

Dit is vooral gekomen door het feit dat dit mijn eerste jaar als single girl was en ik veel dingen dus ‘alleen’ moest doen. Ik sloeg ook een beetje aan het daten. Dat is uiteindelijk niet echt (lees: helemaal niet) iets voor mij, maar ik deed het wel! Daarnaast liep ik mijn allereerste stage en hield ik daar een ontzettend leuk baantje aan over. Ook dat gaf me ontzettend veel zelfvertrouwen, uiteraard. Maar, wat nog wel het belangrijkste is: ik overwon mijn vliegangst èn de angst om ‘alleen te zijn’ in één klap. Hoe? Door een week alleen naar Berlijn te gaan. En alsof dat nog niet genoeg was, vloog ik ook nog heen & weer naar mijn familie in Zwitserland en met paps en mams naar Aruba (wat uiteraard allemaal fantastisch was, moge dat duidelijk zijn).

Ik leerde mezelf lief te hebben. Sort of.

In dit jaar heb ik alles vooral voor mezelf gedaan. Ik vond mezelf helemaal terug (want ik was mezelf die jaren ervoor echt even kwijt) en leerde me niet meer te schamen voor wie of hoe ik ben. Ik leerde dat ik af en toe best mega trots mag zijn op mezelf, dat ik heus een leuke vriendin ben en dat ik ook echt wel dingen kàn. Het enige wat ik nog lastig vind, is oké zijn met hoe ik eruit zie. Fysiek gezien. Maar hé, de eerste stapjes naar echt van mezelf houden en niet meer zo perfectionistisch en onrealistisch streng voor mezelf zijn, zijn gezet!

Ik had de allerliefste mensen om me heen

Ook na dit jaar zijn bijvoorbeeld mijn liefste opa en oma nog bij ons. En hoé, want het gaat naar omstandigheden super goed met ze. Daar ben ik trots op en erg dankbaar voor. Ik heb dit jaar ook weer veel tijd doorgebracht met de meest belangrijke personen in mijn leven: mijn ouders. We gingen, voor waarschijnlijk de laatste keer (ik kom er al sinds ik een kleine uk was), naar Aruba en hadden een heerlijke vakantie met zijn drietjes. Ik mocht dit jaar dan wel ‘alleen’ (single) zijn; ik heb me mede door deze geweldige mensen geen seconde alleen gevoeld! Ook mijn vrienden en vriendinnen had ik voor geen goud willen missen dit jaar. Vriendschappen ontstonden, zoals met Sandra, en oudere vriendschappen werden ook ‘verdiept’. Ik ben mega mega dankbaar voor alle lieve, fijne mensen om me heen. Oh, en dieren: Leidenpoezel Mika en thuisthuispoezel Puck. Die twee maken mijn leven ook echt nog een stuk leuker!

Nieuwe dingen

Eind 2017 liet ik mijn eerste (en enige) tatoeage zetten, en in 2018 nam ik drie piercings – zonder flauw te vallen! (Gebeurt vaak bij mij, kan ik niks aan doen). Mijn krullen verdwenen, helaas, maar ik begin mijn ‘nieuwe’ haar steeds meer te waarderen. Zo ga ik steeds zelfverzekerder de deur uit met mijn ‘knot op mijn hoofd’ look, en staat er op mijn lijstje voor januari om mijn haar donkerder te laten kleuren. Verder breidde ik ook mijn creatieve dingen weer uit. Samen met Vincent trad ik op in het Muiderslot, wat ontzettend leuk was, en ik begon mijn eigen gedichtjes Instagram genaamd @stelvoordeliefde. Ik vond ook ein-de-lijk een ‘sport’ die ik zowaar leuk vind en vol kan houden: body pump! Samen met huisgenootje en vriendinnetje Vera ga ik daar de laatste tijd echt vaak (voor mijn doen) heen en ik voel me daar erg goed bij.

Ik hoop dat jullie 2018, met alle ups en downs die erbij horen, ook een fijn jaar is geweest. Ik wens jullie allemaal meer dan het allerbeste voor het nieuwe jaar. Laten we allemaal nog liever zijn (voor anderen maar ook echt voor onszelf), nog dankbaarder zijn, nog meer ons best doen om de planeet te redden, met respect voor elkaar en anderen leven en vooral heel veel plezier hebben.

Bye bye 2018, you were the best one yet! 

Deze post heeft 12 reacties

 1. Heerlijk, ben heel blij voor je Stella! En zo door naar 2019 ????

  1. Dankjewel Thea, wat super lief van je! Gelukkig nieuw jaar en hele dikke zoen!

 2. You go girl! I’m so proud of uuuu! Maar dat heb ik al 100x gezegd hihi. Mooi overzicht vol geweldige dingen. Heb je toch maar mooi even ZELF geflikt madame! ♡

  1. Ik dacht: Ik zeg m’n naam (behalve de laatste letter) even in hoofdletters… ehhhh? :’)

 3. Dat 2019 maar net zo mooi mag worden. Mooi om te lezen hoe je je draai hebt gevonden, juist door tegenslagen.

 4. Wauw, wat een mooi jaar heb je gehad! Wat fijn dat je zelfvertrouwen groeit.

 5. You go girl! Je bent een inspirerende dame :) En ik ben het helemaal met je eens met je wensen voor 2019: meer liefde voor onszelf, voor de wereld en de mensen om ons heen <3

 6. Zo fijn om te zien dat je jaar zo’n leuke is geweest! Ik vind het super inspirerend om te zien hoe je het leven doet en leeft <3 Liefs!

 7. Wauw! Wat fijn om te lezen! Klinkt inderdaad als een top jaar!

 8. Ik vind het oprecht héél leuk en fijn en inspirerend om dit te lezen! Je doet het zo goed en je mag trots zijn op jezelf! Wat een enorme stappen heb je gezet. En al je vakantiefoto’s zijn er zo leuk uit! :D
  Ik zou dit jaar ook graag een tatoeage laten zetten voor m’n verjaardag maar ik durf nog niet goed. Haha. Ik heb nog vier maanden om mezelf moed in te praten en ach als het tegen dan niet lukt, dan wel een andere keer :)

Geef een reactie

Sluit Menu