Ik ga het doen: alleen op (taal)reis!

AntwerpenWeten jullie nog dat ik vorig jaar zo hard riep dat ik misschien wel alleen naar Kopenhagen wilde gaan? Of eigenlijk überhaupt iets alleen wilde ondernemen? Ik heb geen idee waar die ‘drang’ vandaan komt. Misschien is het bewijsdrang? Misschien is het omdat ‘zo veel mensen om mij heen’ dit doen, en dat er altijd gezegd wordt dat je dit nu moet doen, want je bent jong en nu kan het en al die dingen, je kent het wel. Ik weet niet wat het is, maar ik weet wel dat ik een soort fear of missing out heb. Plus: wat nou als het echt zo geweldig is als ‘ze’ zeggen? Dan wil ik het toch potverdorie niet missen? Een tijdje geleden schreef ik mijn pleidooi voor avontuur, met daarin de redenen waarom ik dit toch ga doen. Want het is rond: eind juni-begin juli zit ik twee weken in Oxford om mijn Engels te perfectioneren en gewoon OM ALLEEN DAAR TE ZIJN EN NIEMAND TE KENNEN HELP. (Deze foto is trouwens een beetje valsspelen, want de stad die je hier ziet is Antwerpen).

Wat ga ik daar allemaal doen?

Nu alles geregeld is -behalve de vluchten en het openbaar vervoer daarheen en dingen, maar dat komt goed- kan het allerleukste deel beginnen: bekijken wat ik daar allemaal moet zien en doen en beleven. Ik zit dus in Oxford, in een residentie met allemaal andere studenten. Wie weet vind ik daar allemaal maatjes om leuke dingen mee te ondernemen, maar ik wil ook graag dingen zelf doen. Het avontuur opzoeken. Kijken of ik echt zo’n watje ben als ik zelf denk, of dat er toch nog een soort van lef in mij zit ergens. Ik wil ten eerste een tripje naar Londen maken. Misschien twee keer, eigenlijk. Ik ga nu niet vastleggen of ik dat alleen ga doen of met anderen, maar ik weet wel dat ik dat sowieso graag wil doen. En dan denk ik in het tweede weekend dat ik daar zit. Godzijdank spreek ik de taal – dat maakt alles al een stuk minder griezelig. En wat dacht je van wifi? That’ll probably be my lifesaver when needed.

 En eh, ben je bang?

Oh jongens geloof me, ik heb er eigenlijk nu alweer spijt van. Wat haal ik me NOU weer in mijn hoofd? Het ene moment wil ik terugkrabbelen en gewoon weer afzeggen. Het andere moment kan ik niet wachten en wil ik nu al door de straten van Oxford slenteren en me een vrouw van de wereld voelen. (Misschien ga ik me zo wel helemaal niet voelen, maar who cares ik ga dit gewoon doen!). Ik heb het geluk dat mijn vader met mij mee vliegt op de heenweg. Zoals jullie weten ben ik ontzettend bang voor vliegen en zou het mega vervelend zijn om alleen te moeten. Terug ga ik misschien wel alleen, maar dan heb ik al zo veel voor mezelf overwonnen dat ik hoop dat ik genoeg zelfvertrouwen heb om het allemaal te overleven. Giechel.

Hebben jullie tips?

Alle tips zijn welkom. Wat kan ik allemaal doen daar? Hotspots? Maar ook: hoe kan ik ervoor zorgen dat ik er alles uithaal? Wat moet ik doen als ik ontzettende heimwee krijg? Zal ik daar elke dag gaan bloggen? (Hihi). Ik ben heel benieuwd wat jullie denken en vinden. En of jullie stiekem een beetje trots op me zijn, omdat ik het al zo lang roep en het nu dan toch echt ga doen. Wish me luck!

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 22 reacties

 1. Wat leuk! En dapper als je al niet van vliegen houdt. Mijn tip zou zijn om de digitale wereld links te laten liggen en je te richten op de ervaring. En vooral veel andere mensen ontmoeten en spontaan dingen gaan ondernemen. Dat vind ik altijd het leukste van alleen op reis gaan.

 2. Zo stoer! En neee, geen spijt hebben! Natuurlijk is het eng, maar echt, waarschijnlijk wordt het een van de momenten in je leven waar je later nog met heel veel plezier op terug kijkt. Heus! You go girl! :)

 3. Wat als eerste tip bij mij op komt is, trek niet enkel met andere internationale studenten op, maar probeer ook contacten te leggen met lokale mensen, want zij weten waarschijnlijk veel beter de leuke hotspots, de dingen die je daar zeker eens moet zien of doen :-). Ken je meetup? Zoek anders eens of er ook meetups zijn in oxford, gewoon ‘meetup oxford’ in Google typen en de eerste site is de juiste normaal gezien, dan kan je zien of er daar groepen zijn die je aan spreken :-).

 4. Oh wauw wat stoer dat je dit doet! Vind ik echt heel erg knap, wauw. Ik zou het zelf nooit durven maar is zo tof om in je eentje op reis te gaan en contacten te leggen etc. En het is heel erg fijn dat je daddy mee gaat de heenreis, het gaat helemaal goed komen!

  Liefs! Evelien

 5. Echt heel erg stoer Stel, geweldig :D En je zal echt geen spijt krijgen, je leert zo veel over jezelf tijdens zo een tijd! Als je nog tips over Londen wil, kan je mij altijd een berichtje sturen!

  liefs,
  Femke

 6. Ik heb dit ook gedaan, maar dan in Bournemouth. Je moet zorgen dat je niet meteen aan de Nederlanders gaat hangen, omdat je dan alleen Nederlands praat en je bent er juist om beter Engels te leren. Dus richt je vooral op de mensen uit andere landen, je leert dan ook veel van hun cultuur en het is gewoon gezellig!

 7. Wwoooow, da’s zooo lief van je papa! Enne girlie, je gaat dat supergoed doen. Je gaat echt helemaal in het Oxford-interieur passen :D Liefs!

 8. Zo vet leuk dat je het gewoon gaat doen! Ik kan alleen maar blij zijn en confetti naar je strooien :) YOU GO GIRL! Het wordt vast leuk. En weet je wat, je inspireert me enorm! ECHT! We hebben het er ook al even over gehad maar nu dus, nu alles is gepland, nog meer. OOO YES!

 9. Geweldig dat je dit gaat doen, echt!<3 Ik ben nu al benieuwd naar je belevenissen, en ik weet zeker dat je trots op jezelf gaat zijn!

 10. Zo stoer en hier ga je never nooit spijt van krijgen. Je leert vanzelf mensen en kennen en je zult zien dat je na de eerste dag al niet meer weet waarom je er ooit een beetje tegenop zag!

 11. Wat goed! Heel erg knap van je. En tegelijkertijd ook heel erg leuk en leerzaam :-) Geniet ervan!

 12. Supergaaf!
  Ik denk dat het ook wel heel leerzaam is, buiten het taal-gedeelte om, als je er alleen voor staat, moet je de dingen wel zelf oplossen. En er kan eigenlijk weinig fout gaan, want je hebt altijd een telefoon bij de hand om het thuisfront om hulp te vragen.

  Kleine tip: als je van concerten houdt, bezoek dan een voorstelling in de Royal Albert Hall in Londen. Dat is écht mega-mega-mega gaaf en indrukwekkend!

  Heeel veel plezier alvast!

 13. Wauw dapper zeg!! Supercool ook! En ik snap je helemaal wat betreft die “drang” ofzo. Een reis alleen (en vliegen alleen) vind ik nu nog iets te, maar ik zoek wel steeds meer andere dingen op en ‘GO’, helemaal alleenie. Best cool.
  Ik ken Oxford niet dus ik kan je helaas geen tips geven wat dat betreft, maar wel: GA GENIETEN! :-)

 14. Topper! Hou je ons op de hoogte van je tijd daar, als je daar bent? :-)
  Goed en fijn dat je vader meevliegt op de heenweg. Je gaat al iets enorm spannends doen nu. Alleen vliegen op de heenweg zou dan misschien een beetje too much zijn.
  Succes! En vooral heel erg veel plezier. :-)

  Ik heb niet echt tips voor Oxford. Ben er wel geweest en ik vond het er erg mooi.

  Liefs

 15. Tof! Ik denk echt niet dat je hier spijt van gaat krijgen, hoor :)

  Maarre: heb je overwogen om met de trein te gaan? Met de Eurostar ben je vanuit Brussel in no time in hartje Londen. Zo heb ik het vorig jaar ook gedaan tijdens mijn soloreis (Interrailen door the UK). Ik heb er uiteraard over geblogd, en je mag me ook altijd mailen met vragen :)

  Ik heb zelf geen vliegangst, maar zag het in mijn eentje niet zo zitten. Je bent ook zonder vliegen al stoer genoeg ;)

 16. JA supergoed van je! Wordt vast iets waar je voor altijd met een stoer gevoel aan terug zult denken :)

 17. Ah joh, Oxford lijkt vast wel een minibeetje op Antwerpen. ;) En supertof! Wordt vast heel leuk, en ik denk inderdaad dat je van zulke dingen inderdaad wel meer zelfvertrouwen/lef/etc. krijgt. Ik ken iemand die vorig jaar ook naar Oxford ging en die vond het ook superleuk – volgens mij kan dat ook niet anders!

 18. Zoooooo tof Stel! Mijn zusje heeft drie jaar terug een half jaar in Londen gezeten en mijn vader vloog toen ook met haar heen. En ze zegt nog altijd dat ze dat zo ontzettend fijn heeft gevonden. Meteen de eerste indrukken kunnen delen en je niet helemaal ‘alleen’ voelen. XXXX

  1. Precies dit! Thanks Kar <3 Ik ga gelukkig 'maar' twee weken, maar wie weet is dit wel de aanloop naar een heel nieuw avontuur en ga ik over een aantal jaar of iets ook wel een keer zo lang weg! WHO KNOWS! Knuffels!

 19. Wauw. Wat dapper Stella. Ik ben echt nu al trots op je, dat je het gewoon gaat proberen. Kon ik dit ook maar… Het lijkt me aan de ene kant zo fijn om alleen ergens heen te gaan. Maar dan denk ik: help een andere taal, ik ken niemand, hoe maak ik ‘vrienden’ bla bla bla.

 20. Ik weet uit eigen ervaring dat het idd erg eng lijkt om te vertrekken en dat is het ook wel een beetje, maar achteraf zul je zó ontzettend blij zijn dat je jezelf zal afvragen waarom je het in godsnaam niet eerder gedaan hebt. Alvast veel succes, Stella!

 21. Wauw, zo gaaf en stoer! Ergens alleen een taalcursus (Engels) volgen staat ook op mijn to-do lijst, alleen denk ik altijd aan een paar maanden en das nog veel enger ;-) Maar 2 weken kan natuurlijk ook gewoon! Ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en via wie/wat je het geregeld hebt? Je gaat ons vast op de hoogte houden :D Succes en genieten!!

Geef een reactie

Sluit Menu