Apatisch naar een sleur kijken?

BoomWaar zijn die tijden gebleven dat ik ‘gewoon’ even mijn bloggebeuren opende en de letters ‘gewoon’ maar op mijn scherm liet verschijnen. Oh weemoed, terugkijken, all the feels. Mijn laptop wil steeds updaten, maar jongens nu even niet hoor. Ik heb net besloten mijn kommetje erwtensoep aan de kant te schuiven en een blogje te gaan schrijven. Gewoon, omdat het kan. En neeee nu niet allemaal spontaan dat vreselijke liedje van die onuitstaanbare (vind ik dan he) reclame van Tele2 of wat is het gaan zingen want daar wordt een mens gewoon niet gelukkig van – gewoon niet. Het is op dit moment iets over drie ‘s middags, en ik heb echt de hele dag aan mijn to do list gewerkt. Er staat een hele hoop op, wat allemaal te maken heeft met deadlines en tentamens. Maar, ik mag niet klagen, want het gaat goed. Vrij langzaam, maar goed. Ik ben tevreden. Ja.

Waar ik minder tevreden over ben (ja en nu komt het); de blogwereld. Waar is de liefde voor schrijven gebleven? Waar is de liefde voor internettekst gebleven? Waarom verplaatsen we onze creativiteit liever naar YouTube? Oké, let me be honest, ik heb ook echt wel eens nagedacht over een YouTube kanaal hè. Nee, maar echt. Vloggen lijkt me echt leuk. Maar ik bespaar jullie die ellende. En mezelf bespaar ik het voor schut staan ook maar een beetje, zeg maar. Ik houd het wel bij tekst. Tekst is the best. Maar goed, even terug naar het hele punt: Waarom valt de blogwereld een beetje uit elkaar? Ik vind dat zo zonde, want ik ben er echt een beetje verliefd op geworden en nu voelt het alsof we in een soort relatiesleur terechtkomen samen; deze wereld en ik. Hoe gaan we die door ons zo geliefde blogwereld nou eens een beetje terugbrengen naar hoe die was? Of is het echt een gevalletje apathisch toekijken hoe ons favoriete medium wordt vervangen voor een mooier, slanker, blonder (bij wijze van hè, personificatie hier, joehoe stijlfiguur) exemplaar?

Om hier ook even wat positiefs te melden: Ik ben happy. Het wilde een tijdje niet echt, minder fijne privé-omstandigheden en wennen aan de opgeschroefde studiedruk en fratsen; je kent het wel. Maar, het wil weer een beetje. Toevallig heb ik het de afgelopen weken ietsie rustiger gehad – ook omdat ik wat gewend ben geraakt aan mijn rooster en dus weet wat wanneer moet gebeuren om het allemaal op tijd af te krijgen. Deze week moet ik studeren voor tentamens, werken aan een corpusonderzoek en een gezamenlijk take home tentamen maken. Daarna is het alweer NOVEMBER (echt die klok heeft spinazie gegeten of zo) en begint blok 2 van semester 1! En zei iemand kerstvakantie? Want die nadert ook alweer. Hallo kerstmuziek, love you long time.

Goed, en dan komt dit kletsverhaal hier toch al wel weer aan zijn eind, want het bad roept me. Even bloggen, even badderen, en dan hop hop weer aan die annotaties. Ik moet in totaal 200 gevallen van het gebruik van like in het Engels annoteren (lees: indelen in categorieën met Excel en allerlei ingewikkelde dingen) en ik zit nu op 50. Dus genoeg te doen. Misschien wil de klok/tijd wel wat spinazie met me delen.

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 5 reacties

  1. Ik vind dat ook spijtig! Al kijk af en toe wel graag een filmpje. Tijdens het eten bijvoorbeeld. Toch lees ik liever :) Dat is voor mij zelfs een dagelijks momentje voor mezelf: blogjes lezen. Veel succes met je annotaties. Ik snap er geen bal van. Maar ik studeer dan ook niet meer. Haha :p

  2. Heel herkenbaar, ik vind het zo jammer dat de blogs meer op de achtergrond komen te liggen terwijl ik dat altijd zo leuk vind om te bekijken en te lezen. <3
    Liefs,
    Evelien

  3. Ik ben het hier echt helemaal mee eens! Hoewel ik youtube ook best leuk vind, blijft mijn voorkeur toch uitgaan naar geschreven materiaal.

  4. Ik vind het ook jammer dat bloggen als zó 2015 wordt beschouwd. En ook dat zoveel bloggers opeens meer filmpjes gaan maken. Tegelijkertijd hou ik daardoor meer tijd over voor andere dingen, want filmpjes kijk ik nauwelijks.

  5. Hahahaha, de klok heeft spinazie gegeten! Heeeeerlijke verwoording Stel <3 En ik ben het ook erg met je eens. Ik bekijk ook mijn dagelijkse portie Britse YouTubers, maar Nederlandse blogjes moeten daar echt ook bij. Maar meer en meer mensen kappen ermee :( Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu