De blogidolen van deze krullenbol

De blogidolen van deze krullenbol

Heel eerlijk? Ik kan best wel een jaloerse krullenbol zijn. Niet omdat ik iets anderen niet gun, maar omdat ik sommige dingen zelf ook zo graag zou willen kunnen. Mijn blogliefdes nemen soms een beetje vervelende vormen aan: ik kan mezelf ontzettend ontmoedigen als ik kijk naar wat ik aan andere blogs zo geweldig vind, want “waarom heb ik dat niet bedacht?”, of “waarom kan ik dat nou niet”. Maar, ik wil ten eerste graag leren dat minderwaardige gevoel om te zetten in pure bewondering en een grote bron van inspiratie. En gelukkig lukt dat al best goed! Nu wil ik dus vooral niet zeggen dat deze blogs/bloggers mij een vervelend gevoel geven; juist niet! Dat doe ik zelf, en ik ben me ervan bewust. En ten tweede wil ik deze bloggers gewoon ‘even’ noemen, en complimenteren. Omdat ik oprecht vind dat ze dat verdienen. En eigenlijk alle bloggers, maar hé, dan ben ik echt eeuwen bezig. Met dit artikel wil ik mijn suffe slechte eigenschap dus omdraaien tot iets goeds, èn daarbij mijn blogidolen extra in het zonnetje zetten. There we go.

Mijn blogidolen zijn mijn blogidolen omdat ze dingen doen waar ik bewondering voor heb – dingen waarvan ik weet dat het eigenschappen zijn, of talenten, die ik echt kan adoreren aan anderen. (Wat een heerlijk slijmblogje wordt dit, mmmm). Toevallig vind ik de personen achter de blogs ook gewoon heel erg leuk, en kan ik me vaak met veel dingen in hen herkennen. Ik denk ook wel dat dat meespeelt; dat ik ze daarom zo leuk vind en hun blogs graag bezoek. Herkenning, dat is voor mij echt een belangrijk iets als ik blogs lees. Goed. On to the important stuff.

De woordenkunst en eigenheid van Fleur

Ook al waren alle bloggers in blogland hun lay-outs aan het aanpassen naar strak, wit en ‘fris’, Fleur bleef haar eigen ding doen. Haar lay-out en de looks van haar blog lijken echt op geen van de andere blogs. Tegenwoordig misschien ietsje meer dan ‘vroeger’, maar toch krijg ik bij haar altijd een heel ‘eigen’ idee. En daar heb ik bewondering voor, omdat ik het soms weleens lastig vind om te blijven doen wat ik zelf wil. Waarom? Omdat ik bang ben dat mensen mijn blog dan minder leuk vinden/minder graag lezen, omdat hij niet lijkt op een mooie, professionele blog. Die van Fleur ziet er overigens wel altijd professioneel uit hoor, maar I guess you catch my drift.

Daarnaast begint elk artikel van Fleur met een concreet verhaal; een soort van kijkje in haar hoofd. Ze spreekt alle senses aan en het lijkt net of je er praktisch naast staat, of er ook bij bent geweest. Dit is een stilistisch kenmerk -jawel, daar weet ik alles van met mijn studie enzo, bladiebla- en ik vind dat zelf heel prettig. Als ik het zelf doe voelt het snel wat overdreven, maar bij haar en haar blog vind ik het echt horen. (Wat een prachtige zin, ahum).

De bloglooks en persoonlijkheid van Merel

En als we het dan toch over de looks van een blog hadden: ik kan echt wegsmelten bij de looks van De Groene Meisjes. Ik vind het kleurenschema mooi; rustgevend en toch ‘gezellig’. En dan die foto’s altijd – zo veel mooie kleuren en attributen en producten en oeeee kwijl. Daarnaast springt de persoonlijkheid van Merel nog net niet uit je scherm als je haar artikelen leest. Ik vind haar ZO ontzettend inspirerend, en ze is niet alleen related to blogging een voorbeeld voor mij, maar ook haar aanstekelijke positiviteit en zoektocht naar zelfliefde en gewoon, ik weet het niet. Alles wat ze zegt is inspirerend voor mij. Ik lees haar blogjes heel graag, en sinds ze ook audio blogs is gaan plaatsen en misschien zelfs een podcast gaat maken, ben ik he-le-maal om. Fangirl alert. Verder maakt ze ook nog best vaak tripjes en reisjes in haar eentje, waar ik, zoals jullie weten door mijn pleidooi voor avontuur, echt bewondering voor heb en wat ik zelf ook graag zou willen durven.

De foto’s, het doorzettingsvermogen, branding en de onderwerpen van Melle

Als je kijkt naar hoe Melle haar eerste blog was, en hoe haar persoonlijkheid daar zo anders werd geschetst dan op haar nieuwe blog (hier bedoel ik niet mee dat ze nu nep doet, of toen nep deed, ze is gewoon erg gegroeid op persoonlijk gebied heb ik het idee), dan moet ik echt altijd even schakelen. Hoe knap is het dat je gewoon echt een shift kan zien aan hoe ze zich voelt, hoe ze haar mindset heeft veranderd, een ‘girlboss in the making’ is en hoe ze helemaal voor zichzelf kiest – of iets in die richting. Ze heeft in een jaar tijd ZO veel stappen gezet op bloggebied (vind ik dan), dat ik echt alleen maar met open mond naar mijn scherm kan staren en mag hopen dat ik ook ooit die drive krijg. Of de moed, eerder. Melle is trots op haar blog, en dat is te merken (en meer dan terecht). Ze heeft allerlei leuke tasjes met haar logo, en ook haar telefoonhoesje is helemaal ‘Thank God it is Monday’-proof. Daarnaast schrijft ze op een hele unieke manier over onderwerpen die iedereen tegenwoordig wel aangaan. En ze geeft nooit op; niet wat bloggen betreft, maar ook niet als persoon in real life. Jep. Bewondering. (En in het echt is ze ook nog eens super leuk!).

De dedication van Marlous 

Eigenlijk vind ik de blog van Marlous fijn en bewonderingswaardig om alle redenen die ook hierboven staan. Marlous heeft zojuist haar lay out aangepast, maar daarvoor was hij altijd heel anders dan andere lay outs. (De nieuwe is trouwens NOG mooier). Ik vind het zo knap dat iemand zo zichzelf ‘durft’ en ook wil blijven in een wereld waar je toch een beetje bij wil kunnen horen en op moet vallen, sort of. Daarnaast schrijft Marlous al sinds 2010 (!) en dàt noem ik pas dedication. Ze schrijft elke week ‘braaf’ haar diaries en wat ik zo knap vind daaraan, is dat ze ook echt overal foto’s van maakt during the week. Ik heb het ook eens geprobeerd, maar 1. Ik vergeet het vaak en 2. Ik vind al mijn foto’s lelijk. Maar die van Marlous zijn al-tijd leuk om naar te kijken. Ik vind haar blog gewoon als totaalplaatje hèt voorbeeld van een goede, persoonlijke blog.

Wie zijn jullie blogidolen? Liefs, Stel. 

Deze post heeft 22 reacties

 1. Ah ontzettend leuk artikel! Ik vind de blog van melle ook echt heel erg leuk maar de andere ken ik nog niet en ga ik eventjes bekijken. Mijn blogidool is Ysanne van blogofys.nl :) Ik vind haar blog zo leuk!
  Liefs, Evelien

  1. Oeee ja haar blog ken ik ook – vind ik ook heel leuk. Haha, soms zou ik de gehele blogwereld wel in zo’n artikel kunnen zetten, omdat ik vind dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft die ik bewonder! Veel liefs!

 2. Ah wat een super lief stukje :-)))) Ruim 6 jaar bloggen vergt inderdaad wel wat dedication haha, maar ik vind het ook echt heel leuk om te doen. Super leuk ook als dat dan gewaardeerd wordt, al heb ik nog steeds het gevoel dat ik gewoon maar iets doe. Ik snap je “jaloezie” wel een beetje, dat heb ik ook soms hoor. En inderdaad niet op een negatieve manier, maar eerder op een bewonderenswaardige manier. Werkt ook best inspirerend. Nogmaals: ik doe maar gewoon wat, maar als je het leuk lijkt om samen een keertje gewoon maar wat te doen dan lijkt me dat heel leuk ;-).

  1. Ik ben blij dat je er happy van wordt, die waardering, want je verdient het ook echt vind ik. Het is echt niet even zomaar ‘iets’, dat 6 jaar bloggen en dan ook nog eens zo origineel en zo dicht bij jezelf. Ja die bewonderingswaardige manier ken ik; dan kan ik echt u-ren op iemands blog rondhangen omdat ik van alles zoveel inspiratie en motivatie krijg. Zo fijn! Maar, stiekem komt die onzekerheid nog wel eens om de hoek kijken, en begint het grote vergelijkfeest. Meh. En ja, dat lijkt me oprecht heel leuk! Wie weet kunnen we leuke ideeën brainstormen. Of gewoon een keertje kletsen, dat lijkt me al heel gezellig (: Wat lief en leuk dat je dat voorstelt!

 3. Heel erg leuk artikel! Ik kan ook echt jaloers zijn op andere bloggers, op hun persoonlijkheid of fotografiekunsten die ik niet heb. Maar aan de andere kant inspireert mij dat ook weer enorm :)

 4. Holy moly wat een ontzettend lief stukje. Ik zit hier helemaal stralend – jup, inclusief van die blosjes op mijn wangen. De zon gaat er zelfs van schijnen. WAUWIE! Heel erg bedankt <3

  1. Ah, dankjewel! Ik jou ook (ik kende jouw blog al wel, maar nu vind ik je dus nog leuker, dat begrijp je wel). (PS: Ik vind Vince ook heel leuk).

 5. Dit is zo lief! Vandaag was echt een regenachtige inspiratieloze dag die ik binnen heb doorgebracht met mijn studieboeken (die heb ik ook echt genoeg) en dan maakt een berichtje als dit mijn hele dag weer goed. Ik vind het een hele eer dat je mij je ‘blogidool’ noemt, want ik doe echt maar wat. Mijn blog is mijn grootste trots, maar ook mijn grootste struikelblok en ik heb dezelfde onzekerheden en ‘jaloezieën’ als die jij noemt. Er zijn altijd mensen die het beter kunnen dan jij, maar tevreden zijn met jezelf en met je eigen kunnen, dat is pas echt een kunst.

 6. Ik vind Melle echt heel tof. Ik vind Melle sowieso al een leuke naam, dus dat scheelt, hahaha. De andere blogs ken ik eigenlijk nog niet. Ik ga eens lekker rondkijken. :-)

 7. Super leuk om op deze manier weer nieuwe bloggers te ontdekken! :-)

 8. Wat ben je toch weer lief<3 Jij bent mijn blogidool, ja echt. Samen met Laura (Lauresque), Naomi (littlekeysofhappiness) en nog veel meer lieve mensen. :D

  1. Ahw. Smelt. Thank you, dat vind ik echt heel leuk en lief om te horen! <3

 9. Oh tof! Ik kende nog niet iedereen. Thanks for sharing :)

 10. Oeh, weer een paar bloggers die ik nog niet kende! En jaaa, Fleur. ♥︎ Ik ben het hélemaal eens met je. :) Ik ga nu gelijk even al deze blogs doornemen!

  1. Leuk is dat he? Ik houd van nieuwe blogs ontdekken. Ik denk wel dat je ze leuk zal vinden! Liefs (:

 11. Ja, dit zijn allemaal fantastische blogs waar ik heel blij van word als ik ze lees! Je hebt een paar toppers uitgekozen :)

 12. Ik ken ze nog niet allemaal dus ik heb weer wat leesvoer erbij. Ik herken je gevoel heel goed. Soms kijk ik naar andere blogs en daar word ik zo enorm onzeker van en dan blokkeer ik. Lekker suf, want uiteindelijk moet ik gewoon lekker met mijn eigen blog bezig zijn. Onzekerheid sucks.
  Overigens hoor jij dan weer bij mijn favorieten. Gewoon omdat je een leuk mens bent en leuk schrijft. Dus niet onzeker zijn he?!

  1. Uhu, herkenbaar. Het idee van: “Oh nou ja, wat zij doen kan ik toch niet, ik stop wel gewoon”. Maar dan misschien iets minder extreem, hihi. Onzekerheid sucks inderdaad. Helemaal waar. Dat vind ik lief, dank je wel! <3

 13. Ik ken ze allemaal behalve die van van Melle, ik ga eens kijken. En wow, ze hebben allemaal zo’n mooi logo. Ik moet dringend eens wat verzinnen want het mijne is gewoon het meest simpelste lettertype, haha. En of ik favorieten heb, heb je even? (De jouwe vind ik ook leuk, gewoon je karakter hoe open je schrijft, niet bedoeld als geslijm btw.)

Geef een reactie

Sluit Menu