Comfort escape: Mijn eerste gitaarles

Comfort escapeIk heb hem al sinds oktober 2014. Dat is rond deze tijd dus bijna twee jaar, potverdorie. Mijn prachtige, matte, houten wonderapparaat. Waar de mooiste klanken uit komen en die mij en mijn geschreven teksten met muzikale riedels begeleidt. Nu moet ik zeggen dat die muzikale riedels beter kunnen. Ik heb mezelf aangeleerd gitaar te spelen, al heel lang geleden. Het begon met mijn papa’s gitaar toen ik op de middelbare school zat. Maar goed, ik deed maar wat. Toen kwam mijn ukulele in 2012. Loved it. En nu heb ik dus al een lange tijd mijn eigen gitaar. Waar ik vanaf de komende periode ‘echt’ op ga leren spelen. Want: Ik ga op gitaarles!

Het maakt uit bij wie

Weten jullie nog dat ik een tijdje geleden een cursus singer songwriting heb gedaan? De docent daarvan was zo aardig, enthousiast en easy going dat ik vroeg of hij mij gitaarles wilde gaan geven. En joepie he said yes! Ik voel me op mijn gemak bij hem, omdat ik me niet (zo erg) schaam als ik dingen fout doe, of dingen niet weet. Ik ben iemand die zich snel schaamt wanneer het niet lukt. Het liefst pakte ik mijn gitaar op en speelde ik zonder enige strubbeling de sterren van de hemel. Maar 1. Ik wil de sterren toch liever aan de hemel, dat is toch een mooier gezicht, en 2. Wie kan er nou toch weer goed gitaarspelen zonder te oefenen?! Ik moet ergens beginnen, toch?

Aankomende vrijdag 

Op het moment van schrijven ligt mijn eerste les nog in het verschiet. Sterker nog: ik moet nu nog 2 nachtjes slapen. Vrijdagochtend van half 10 tot half 11 ga ik aan de slag. Mijn docent heeft me gevraagd een map mee te nemen om muziek in te doen, dus ik denk dat ik serieus ook bladmuziek krijg. Gelukkig kan ik noten lezen en begrijp ik akkoorden. JEEI. (Ik speel al heel lang dwarsfluit -voor de mensen die dat niet weten- vandaar mijn kennis van bladmuziek). Eniewees: ik hoop dat mijn docent me ook echt kan helpen om mijn eigen liedjes mooier en voller kan laten klinken qua melodieën. Ik wil eigenlijk vooral begeleidend gitaar leren spelen. En ik hoop ook meer variatie in mijn liedjes aan te kunnen brengen en daarmee steeds creatiever te worden. Spannend!

En, en, en?

Nou, ten eerste heb ik er echt een half uur over gedaan om er te komen. Ik ben niet super bekend in Leiden, en ik moest echt ergens heen waar ik nog nooit was geweest. Google maps gaf aan dat het een kwartiertje fietsen was, dus trok ik een half uur uit. Gelukkig maar, want ik was echt precies op tijd. Ik kreeg een lekker kopje thee en we begonnen met wat theorie en slagjes. Ik was eigenlijk helemaal niet zenuwachtig, omdat ik mijn docent natuurlijk al kende. Ik voelde me wel een beetje stom als ik iets niet begreep, of een fout maakte met tellen en het bijbehorende slagje. Maar hé, was ook maar de eerste keer dat ik zoiets deed dus hoe kan ik nou van mezelf verwachten dat ik het in 1 keer kan? Ik heb alle papieren mee naar huis gekregen en ga goed oefenen. Heb nu al zin in mijn volgende les!

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 4 reacties

  1. Gaaf zeg dat je nu eindelijk echt op gitaarles gaat! En wat grappig dat je dwarsfluit speelt, mijn zusje speelt dat ook. Zelf heb ik drie jaar blokfluit/tenorfluit gespeeld zodat ik ook noten ken. Nu zing ik liever (vooral klassieke stukken/aria’s) en dan is die notenkennis ook wel handig! Veel plezier met gitaarspelen, je gaat er vast veel nieuwe motivatie door krijgen<3

  2. Gaaf zeg! Ik zou ook graag wel gitaar leren spelen. Ik heb er eentje, maar kan er niet zo veel (meer) mee.. Maar wel een beetje uit je comfortzone inderdaad om weer met iets nieuws te beginnen nu. Stoer van je!

  3. Spannend dat je op gitaarles gaat! Ik heb vroeger ook jaren gitaarles gehad en er super veel geleerd wat ik niet meer verleer :-) En heeeel herkenbaar trouwens, dat je het liefst geen fouten maakt en in één keer de sterren van de hemel wil spelen: ik ben precies hetzelfde. Succes X

  4. Aah hoe leuk dat je dwarsfluit speelt! Dat wist ik niet, maar zo weet je inderdaad al het een en ander van bladmuziek haha ;) Leuk dat je eerste les zo goed ging! En nog veeeeeeeeel succes!

Geef een reactie

Sluit Menu