Over comfort zone dingen en boeken schrijven

Lissabon 1Omdat ik zo van schrijven hou, grijp ik alle mogelijke onderwerpen aan. JA. Daarover wil ik schrijven, galmt het dan door mijn hoofd. Inclusief confetti en al die blije dingen. Maar soms wil het even niet, en dan ben ik extra blij als iemand een ‘onderwerp op me gooit’. En dat was laatst Caro, van Born on a plane! Kennen jullie de Liebster Award nog? Ik weet nog dat ik als mini-blogger (ik had echt 25 volgers toen – wat echt als een grote bubs voelde toen!) echt een mega gat in de lucht sprong als iemand mijn blogje nomineerde voor zoiets. Niet dat je echt iets krijgt, maar onder het mom van onderwerpnood krijg je eigenlijk gewoon de gelegenheid om weer lekker te rammelen op je toetsenbord zonder dat je na hoeft te denken waarover. Want: ik beantwoord de vragen die Caro mij stelde!
Wat is jouw passie waar je uren, nee dagen, over kunt praten?

Gods, ik heb er niet echt één, maar ik weet wel dat ik uren, nee dagen, kan praten over ‘het leven’. Over de struggles die ik ervaar, en over de struggles die mijn gesprekspartner ervaart, en hoe we daar mee om kunnen gaan. Ik ben echt een sucker voor inspirerende gesprekken, en waar die precies over gaan dat maakt stiekem niet altijd uit. Maaaar, mijn passie is zeker weten taal, de psychologie en het sociale aspect van taal en wat woorden met je kunnen doen – vooral samen met melodieën (want love zingen en -liedjes- schrijven).

Wat heb je ooit gedaan dat het verst buiten jou comfort zone lag?

Eh, wat dacht je van mijn verstandskiezen laten trekken? Oh man. Vreselijk. Dat was echt het tegenovergestelde van comfort. Maar ik deed het wel – en ik lag daar helemaal alleen in dat kamertje bij de kaakchirurg. Oké nee, ik had mijn knuffel bij me, maar hé, mama was er niet bij. Maar ik denk dat dit niet helemaal was waar Caro op doelde met deze vraag, hihi. Ik denk dat ik dan toch maar voor Oxford ga. Twee weken in mijn up in een ander land een taalcursus doen. En ook nog alleen terug vliegen (ik heb vliegangst, voor hen die dat niet weten). Maar oh wat was die ervaring geweldig en oh wat wil ik graag nog eens zoiets doen.

Wat is jouw favoriete land om in te reizen?

By far de Verenigde Staten. Ik heb daar al een aantal keer binnen mogen reizen, en ik heb al vrij veel staten, steden en natural parks gezien (zo dankbaar want smelt), en ik zou er zo weer heen gaan. Als ik dus niet zo’n ei was qua vliegen en het geld ervoor zou hebben. Ik vind dat er daar zo veel diversiteit is binnen de verschillende staten – qua cultuur, klimaat, landschap, and so on. Het is echt de moeite waard om binnen de USA te reizen. Kan het iedereen aanraden!

Heb je ooit iets niet gedaan en daar achteraf spijt van gehad?

Ja, zeker weten! Iets gevoeligs is dat ik, nadat mijn oma overleed, had gewild dat ik haar vaker gebeld had. Dat was iets waar ik van vind dat ik dat best iets vaker had mogen doen. Als kind hebben mijn paps en mams hier ook wel veel op gehamerd. Ik herinner me een zwempark met van die glijbanen. Waar ik, natuurlijk, nooit echt in durfde. En dan zeiden papa en mama: “Straks zijn we weg, en dan vind je het jammer dat je niet van die glijbaan geweest bent”. Ik weet nou niet meer of ik ooit inderdaad spijt heb gehad, maar dit kwam in me op bij het lezen van deze vraag, hihi.

Waar kun jij uren bij wegdromen?

Simpel: muziek. Muziek luisteren, muziek maken, zingen. Ik vind wegdromen sowieso wel iets lastigs, trouwens, want ik kan me nooit zo goed ontspannen. Maar muziek helpt altijd!

Wat studeer je/ heb je gestudeerd en waarom heb je daarvoor gekozen?

Ik studeer Taalwetenschap, richting Taal & Communicatie. Ik ben verliefd op woorden; op wat ze teweeg kunnen brengen. Ik vind ook psychologie heel erg interessant, en hoop ooit iets te kunnen doen met storytelling en profilering. Of zo iets.

Wat is jouw favoriete plek in je woonstad?

Toevallig wandel ik de laatste tijd veel, en eigenlijk is ‘het centrum’ mijn favoriete plek. De prachtige herenhuizen staren me altijd aan, en elke keer als ik er langs loop droom ik weg bij het idee dat ik ooit ook in zo’n geweldig huis woon. Ik voel me zo happy als ik door het centrum paradeer, dat ik dat wel het liefst wil benoemen als favoriete plek.

Naar welk seizoen kijk jij altijd uit?

Lente. Na een lange, koude winter met HEEL veel donkerte en weinig vitamine D, merk ik dat mijn lichaam en geest (vooral die laatste) echt behoefte hebben aan zon. Ik ben dan wel weer meer een wintermens though, maar het meest uitkijken doe ik altijd naar de lente. (I mean: jonge lammetjes in de weiiiiii).

Wat is je favoriete serie?

Gossip Girl by far. Ik heb alle boeken gelezen en de serie twee keer helemaal verslonden. Ik vind het zo heerlijk om naar die wereld weg te drijven – love it. Jup. En Say Yes To The Dress, ook. Omdat er zo veel blijdschap, emoties en prachtigheid bij komen/komt kijken. En omdat ik stiekem toch wel een beetje droom van de dag dat ik mezelf helemaal mooi voel in een jurk op de ‘mooiste dag van mijn leven’. Smelt.

Wat staat bovenaan je bucketlist?

Ehmmmm, wil je het echt weten? Het is erg cliché hoor jongens, onder bloggers en zo. Maar ik zou ontzettend graag een boek willen schrijven. Ik heb geen idee waar het over moet gaan, maar ik zou dat wel echt heel graag willen. Of in ieder geval op die manier iets creëeren. Ja. Het is allemaal nog erg vaag, maar a girl can dream.

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 7 reacties

 1. Wat een heerlijk artikel stel! Oh je verstandskiezen trekken, zo verschrikkelijk is dat. En dat sfeertje bij de kaakchirurg is ook echt naar.
  En gossip girl is zo leuk! Ben er net aan begonnen, maar is geweldig. <3
  Liefs,
  Evelien

 2. Wat fijn dat je zo’n grote passie hebt voor schrijven! En een boek schrijven lijkt mij ook hartstikke gaaf… ooit gaat dat écht gebeuren :)

 3. Super leuk geschreven! Kan me er helemaal in vinden dat Gossip Girl geweldig is hihi. En zo knap dat je toen gewoon in je uppie naar Oxford bent gegaan!

 4. Ik kan gewoon uren babbelen. Zonder echt onderwerp. Haha :p Maar ik kan ook echt uren babbelen over dingen die ik niet begrijp, of onrecht, of ja, het leven en alles wat daar bij komt kijken. Struggles maar ook vooral de fijne dingen. En over mijn vriendje. Haha :p
  Gossip girl heb ik eigenlijk alleen nog maar de eerste aflevering gezien. Ik geraak er niet echt door. Sex & the city daarentegen. Jongens ik denk dat ik die hele serie al wel 68764532 keer gezien heb en dat verveelt dus niet hé. Say yes to the dress is ook wel een beetje een (guilty) pleasure van me! En Dr. Phil ook!
  Vind het trouwens megastoer dat je dus alleen gereisd hebt! Ik durf dat totaal niet :p wel naar een stad in m’n eigen Belgenlandje maar naar het buitenland? Brr.

 5. Leuk om te lezen! Veel dingen herken ik wel, zoals die liefde voor schrijven (ik wil ook een boek schrijven!) en muziek en goede gesprekken. En ooohh ja, de Verenigde Staten.. ♥

 6. Ik blijf dit soort artikels altijd leuk om te lezen zeker als ze geschreven zijn over iemand die even vlot als jij schrijft ;) grappig dat je het had over GG! Ik zit nu in seizoen 3 voor de tweede keer, ik bekijk het echt met liefde al vind ik de laatste seizoenen wat minder leuk dan de eerste 3! En ergens ook mooi je stuk over geen spijt hebben, het is eigenlijk ook zo. Ik heb op zich van niets spijt, want zelfs de dingen die niet zo leuk waren, daar heb ik gewoon van geleerd, jammer maar helaas denk ik dan!

 7. Leuk om te lezen, vind het ook altijd zo vermakelijk. Zowel de vragen als de antwoorden :)
  En btw ga ervoor.. schrijf je boek!

Geef een reactie

Sluit Menu