De blogchange, jawel!

De blogchange, jawel!

Er loopt nog net geen druppeltjes kwijl uit mijn mondhoek naar beneden. Mijn ogen nemen nog net geen hartjesvorm aan. Ik wil het liefst de hele avond achter mijn laptop zitten en naar mijn scherm staren. Wat ben ik mega blij met de nieuwe look van mijn blog. Een tijdje geleden liep ik een beetje vast. En een tijdje daarvoor. En daarvoor. Nee, het wilde allemaal niet zo. Maar, ik ben en blijf elke dag -echt waar!- met mijn blog bezig. En ik realiseerde me dat ik er ‘gewoon’ wat aan moest doen. Het is iets waar ik zoveel tijd en liefde in steek, daar moet ik alles uit halen. Maar eh, jongens, ik ben echt anti-technisch als het aankomt op alles wat HTML heet. En CSS. En dat soort fratsen. Gelukkig heb ik een lief blogvriendinnetje die daar WEL verstand van heeft. En die mij gewoon wilde helpen. So it happened, zoals je kunt zien!

Plannen maken en uitvoeren

Lauriëtte vertelde me laatst dat ze me best een keertje zou willen helpen met de looks van mijn blog. Ik tien kilometer de lucht in van blijdschap natuurlijk, je kent het wel. Of niet, maar hé, dan is het idee van een Stella tien kilometer de lucht in zien vliegen misschien wel een goede indicatie van het gevoel dat er in mijn krullenbol loskomt als er dit soort plannen zijn. Eniewees, gisteren was het zo ver. We lunchten gezellig bij Bagels en Beans, en zijn daarna aan de slag gegaan. Eerst een thema kopen (bij Etsy, waar Laurie niet zo happy mee was, want blijkbaar was ‘ie niet zo goed gebouwd en konden we niet zoveel aanpassen als we eigenlijk wilden), en daarna aan de slag met lastige dingen waar ik echt niks van snap. En toen is mijn huidige look ontstaan. Ik wilde graag witte blokken, en een kleurtje op de achtergrond. Waarom? Je ne sais pas, het sprak me aan. En ik was al dat witte misschien wel een beetje zat. En hé, het is ook weer eens wat anders, right? Verder wilde ik graag een groter, beter leesbaar lettertype.

Eh, foto’s, Stel?

Jup. Zoals jullie zien, heb ik de ‘plaatjes’ bij de laatste paar artikelen aangepast. Dat marmer vind ik mooi staan, en de letters passen nu beter bij de look. Maar, de bedoeling is dat ik zo veel mogelijk van die plaatjes ga vervangen voor echte foto’s. Die ik zelf heb gemaakt, en die het liefst ook nog iets te maken hebben met het artikel. Op de één of andere manier. Het probleem is: ik heb nergens echt mooi natuurlijk licht. En foto’s bewerken is ook niet zo mijn ding -lees: ik heb me er nog niet goed genoeg in verdiept en kan het daarom niet-, dus was ik eigenlijk altijd lui. Vandaar de plaatjes. Maar, ik heb besloten echt tijd te gaan nemen voor de ontdekkingskocht. De ontdekkingstocht naar mooiere foto’s en het enigzins onder de knie krijgen van een bewerkprogramma. Wish me luck. Ik heb ’t nodig. Giechel.

Content change?

Ja. Een beetje. Ik heb natuurlijk mijn nieuwe Get it girl rubriek. Dat is eigenlijk nog een klein kuikentje die nog onder een broedlamp ligt. (Kijk mij met mijn paassferen – en ik houd gewoon van kuikentjes). Wat ik bedoel: de artikelen krijgen langzaam vorm. Onderwerpen verzinnen is geen punt -hoi inspiratie-, maar het in een goed jasje steken en het op de juiste manier formuleren is nog wel een beetje een zoektocht. Maar: een hele leuke! Ik haal er veel motivatie en inspiratie en joepie-heid en confetti en shizzle uit. Maar maak jullie verder vooral geen zorgen, want ik blijf vooral doen wat al deed. Met misschien hier en daar wat toevoegingen dus. Who knows. Maar, laat me vooral weten wat je ervan vindt! Ik ben heel benieuwd!

Liefs (en een heel fijn paasweekend!) Stel.

Deze post heeft 26 reacties

 1. Wauw, het is echt heel mooi! De achtergrond kleur is mijn lievelingskleur :)

  1. Dankjewel! Leuk om te horen (: Ja? Ik vind het zelf ook echt een fijn kleurtje. Niet te licht, maar ook niet te overheersend. Liefs! En hele fijne zaterdag!

  1. Fenk joe! Dat is lief! (En vooral voor Laurie hoor, die heeft echt alles helemaal mooi gemaakt!)

 2. Het is echt allemaal prachtig! Veel succes met het bewerken van je foto’s, ik ben er ook totaal niet goed in. ;)

  1. Dankjewel, lief! Oe, ja, dankje. Succes is needed, haha. Het is lastig hè? Gelukkig schijnt internet vol te staan met tutorials, misschien dat het ons met behulp van die dingen allemaal wel lukt! Liefs!

 3. Ik vind het heel mooi geworden! Nog steeds eenvoudig, maar het kleurtje maakt het wel wat vrolijker en gezelliger :) Een knus sfeertje hangt er op je blog!
  Ik vind het blauwe echt een mooi kleurtje trouwens.

  1. Dankjewel! Lief, en fijn om te horen dat je het mooi vindt! En dat er een knus sfeertje hangt, want dat wil ik natuurlijk heel graag! Fijn paasweekend! X

 4. O hallo mooie nieuwe lay-out! Mooi zeg :) Ik hou van marmer maar ik moet zeggen dat ik ook erg benieuwd ben naar je foto’s. En gewoon doen hoor! Je hebt talent, ik weet het zéker!

  1. Fenk joe (: Ja, ik ben ook benieuwd naar mijn eigen foto’s.. En of ik er überhaupt ooit tevreden genoeg over ga zijn dat ik de marmerdingen ga vervangen voor foto’s.. Maaaaar, niet gelijk opgeven. Eerst proberen! Ik ga zo snel mogelijk aan de slag ermee. Liefs!

 5. Woehh wat een verrassing! Je blogje ziet er echt prachtig uit, die kleur blauw is zo pretty<3 Ik ben trouwens benieuwd naar je foto's haha ;) Liefs!

  1. Dankjewel Em! <3 Hahaha ik ook, ga mijn best doen! Liefs!

 6. Jeuj. Wat een fijne look is dit. Veel (blog)plezier ervan

  1. Thank you, lief! Fijn om te horen. En dat blogplezier gaat denk ik wel lukken (: Liefs!

 7. Wauw, het is echt heel mooi geworden, love het kleurtje op de achtergrond! Ik ben heel benieuwd naar je foto’s :D Je kan het vast en komt helemaal goed. Zet hem op!

  1. Merciiiii bien! Ja, hihi, ik ook. Ben er vandaag al even mee bezig geweest, maar pff het is moeilijker dan gedacht! Dankjewel <3 Liefs!

 8. Wat is het mooi geworden! Heel overzichtelijk en ook zeker rustgevend! Heel tof!

 9. Mooooooi gedaan meid! Zo’n leuk kleurtje, je mag er echt wel trots op zijn heur. Ik ben benieuwd naar de nieuwere weg die je gaat inslaan met je blog, maar geloof sowieso in je talent :D Heel veel liefs knappe meid!

 10. Mooi hoor! Ik vind dat blauw op de achtergrond echt een hele mooie tint :)

Geef een reactie

Sluit Menu