Dingen die mij opvallen

Dingen die mij opvallen

Ik heb eventjes geen zin om over mijn werk te schrijven. Eventjes geen zin om over mijn scriptie te schrijven. Eventjes niet, gewoon. Werk en scriptie, de twee grootste onderwerpen des levens lately. Niet dat ik klaag hoor; oprecht niet. Ik heb een leuke baan en mijn scriptie gaat naar omstandigheden de goede kant op. Zo heb ik mijn eerste versie enkele dagen geleden ingeleverd en ga ik vanaf komende week aan de slag met de final feedback. Begin mei hoop ik het kreng, ahum, bestand officieel in te leveren. En dan is het afwachten of ik het gehaald heb (denk het wel) en zo ja, met welk cijfer (echt no clue). JA DOEI, zie je wel, nu ben ik er toch over aan het schrijven. Stop, klaar, basta. Over naar de orde van dit schrijfsel: dingen die mij opvallen de laatste tijd. 

Mijn spieren doen echt binnen drie seconden pijn

Weet niet of het de leeftijd is hoor, maar ik hoef maar tien minuutjes in een bijzondere positie foto’s te maken van een product (#tochoverwerkschrijven) en mijn rug lijkt het spontaan te begeven. Mijn schenen vallen uit elkaar na een avondje dansen, mijn nek kraakt en piept meer dan een roestige oude fiets en ik loop al een hele tijd met een soort overbelasting in mijn rechter voet waardoor ik hem (haar?) niet normaal af kan rollen. Oftewel: ik heb al de hele maand niet meer gewandeld, omdat ik bang ben dat het erger wordt?!?!? Jongens, HOE OUD BEN IK? Oma Stella is getting real en ik ben het er eigenlijk niet zo mee eens. Iemand tips? Meer yoga? Naar de fysio? In bad met magnesium zout dingen? Help a grandma out

Mini challenges werken voor mij

Een tijdje geleden schreef ik nog dat ik mezelf niet meer was. Want, ik sportte ineens minimaal twee keer in de week. Ja, die tijd has come and gone. Sporten, wat is dat? Misschien is dat ook wel een kleeeeeine reden waarom ik zulke stijve, pijnlijke spieren heb. Maar ok. Ik begon me te irriteren aan mijn eigen luiigheid, dus probeerde ik iets nieuws. Mini challenges. De ene vier en de andere drie dagen van de week. De eerste challenge was vier dagen achter elkaar een work out doen thuis, van twintig minuutjes. Dat hield ik vol, want, ‘het zijn maar vier dagen, dat moet ik toch kunnen?’. Uiteindelijk heb ik dus uitgevogeld dat ik mezelf op deze manier echt kan motiveren. Zo was de tweede challenge dat ik elke dag minimaal tien bladzijden wilde lezen uit een boek. Uiteraard heb ik ook dat gehaald. Iemand nog leuke challenge ideetjes voor me? I’m on a roll here!

Mijn creatieve juices aren’t flowing. Al vrij lang niet.

Misschien komt het omdat ik echt druk ben met honderd andere dingen, maar creatief zijn lukt me de laatste maanden niet zo goed meer. Zo zijn mijn schrijfsels meer informatief (over mijn leven, met name) dan entertaining, heb ik geen enkel liedje geschreven (alleen beginnetjes, maar verder kom ik niet), is mijn gedichtjes Instagram volledig stilgevallen en heb ik mijn waterverf al in geen maan-den meer aangeraakt. Ik weet dat het wel weer komt, en dat creativiteit niet te pushen valt, maar stiekem vind ik het wel echt jammer. Ik heb van lief vriendinnetje Sonja het boek Big Magic gekregen voor mijn verjaardag en die staat op mijn lijstje om te gaan lezen als ik het boek dat ik nu lees uit heb. Ik hoop dat ik weer een beetje creatief durf te worden (want dat is het: ik vind alles nu lelijk en stom, dus ik durf simpelweg niks te maken) als ik dat boek lees. 

Wat doen jullie als jullie niks meer durven te ‘maken’?

Deze post heeft 5 reacties

  1. Ah herkenbare dingen! Ik heb wel eens hele periodes geen creatieve uitspattingen. Of blogzin. Of beide. Mijn tip: gewoon weer een x beginnen en niets forceren. Er komt wel weer een periode dat je een heleboel inspiratie hebt :)
    Tip 2: bezoek eens een podotherapeut! Ik had zo’n zelfde pijn aan mijn voet en het was heel leerzaam om eens te horen hoe ik eigenlijk loop en waarom je dan waar af en toe pijn krijgt. Ik liet ook zooltjes voor mijn voeten maken en heb sindsdien nooit meer pijn. Hoera. Ouder worden s*cks haha! Maar de dokter doet wonderen. Liefs!

  2. Mijn tip is ook om toch eens te beginnen zonder verwachtingen :) Dat verkleint de drempel! Verder ben ik ook wel iemand die altijd ergens een klein pijntje heeft. Nu is het weer mijn nek die raar doet, morgen mijn kleine teen. Kan gelukkig wel aanvoelen of het ernstig is of niet en dat is het meestal niet gelukkig! Ik vind al je schrijfsels trouwens vermakelijk, zelfs al zie jij ze eerder als informatief.

  3. Oef, die pijntjes, zo herkenbaar. Toen ik 10 was kon ik meters uit een boom vallen en dan was het “niks aan de hand!”, nu ik 23 ben kan ik de hele dag niet recht lopen als ik in m’n slaap een tikje verkeerd gelegen heb. The wonderful effects of aging! Haha. En wat een leuk idee, die mini challenges. Misschien moet ik ook maar eens zoiets introduceren!

  4. Ah, ik heb een tip voor je qua spierpijn! Bij mij was het ook best wel intens en na een uitgebreide check bleek dat mijn vitamine D-gehalte echt intens laag was. Nu heb ik ampullen met vitamine D en ik merk echt na een paar weken al verbetering :)

  5. Creativiteit kun je niet pushen. Heb ik met mijn passie fotografie ook. Soms kan ik niet stoppen en andere dagen heb ik er helemaal geen zin in. Hoe raar dit nu ook klinkt, want volgens velen zou mijn camera aan mijn hand moeten plakken, wanneer je zegt dat het je passie is. Daar denk ik dan wel anders over..

Geef een reactie

Sluit Menu